Τι μας ξημερώνει…

Τι μας ξημερώνει…

Μείζον θέμα ο προϋπολογισμός του 2011 μετά το «ναυάγιο» του φετινού

Άσχημη μέρα ξημερώνει μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς τα εύκολα -αν βέβαια μπορεί να χαρακτηριστούν έτσι…- τελείωσαν και μπαίνουμε στα πολύ δύσκολα.

Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει ένα έλλειμμα εκτός ελέγχου, ένα χρέος εκτός ελέγχου και το «ναυάγιο» του φετινού προϋπολογισμού. Και ταυτόχρονα τη μεγάλη μείωση του ΑΕΠ, την καλπάζουσα ύφεση και την κατάρρευση σε μια σειρά από βασικούς οικονομικούς δείκτες.

Επίσης, καλείται να σχεδιάσει την πολιτική της από εδώ και εμπρός με λήψη πολύ σκληρών μέτρων, τα οποία θα απαιτήσει πλέον η Τρόικα, η οποία θα επικεντρώσει το βάρος της πολιτικής στη δραματική περιστολή των δαπανών, από τη στιγμή που η αναποτελεσματικότητα στην αύξηση των εσόδων δεν προοιωνίζεται τίποτε θετικό από αυτόν τον τομέα.

Και η πίεση θα είναι ασφυχτική από τη στιγμή που και στην Ευρώπη το κλίμα είναι αρκετά βαρύ λόγω της κατάρρευσης της Ιρλανδίας. Και μαζί με όλα αυτά, όπως αναφέρει το φύλλο της Αξίας, υπάρχει η απειλή της νέας υποβάθμισης της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος από τον οίκο Fitch, του οποίου αξιωματούχοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι.
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...