Κινήσεις των Τούρκων στον Έβρο. Μεταφέρουν πάλι χιλιάδες μετανάστες.

Η πίεση των τούρκων προς τη χώρα μας αρχίζει πάλι στον Έβρο, που είχε διακοπεί λόγω covid-19.

Σε τρία σημεία στον Έβρο υπήρξε κινητοποίηση των Τούρκων, στο Διδυμότειχο, στο Πέταλο και στο Σοφικό.

Έχουμε δει μέσω της τούρκικης τηλεόρασης εκατό και πλέον λεωφορεία από την πλευρά της Τουρκίας να μεταφέρουν μετανάστες προς τον καταυλισμό στην Αδριανούπολη, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αφγανούς και Πακιστανούς, αφού οι Σύριοι πρόσφυγες έχουν μειωθεί πάρα πολύ.

Η τουρκική στρατοχωροφυλακή ενισχύεται κυρίως σε αυτά τα τρία σημεία και ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν κινήσεις μεταφοράς μεταναστών με λεωφορεία στα Ύψαλα και την Κεσάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Τυχερό και το Πέταλο άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής άναψαν φωτιές εντός των συνόρων τους.Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές,  κατά μήκος του Έβρου ποταμού αλλά και στον φράχτη δεν έχει εμφανιστεί κανένα οργανωμένο γκρουπ αλλοδαπών που να προσπαθήσει να περάσει παράνομα στην Ελλάδα.

«Διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στον Έβρο ο Π. Χαρέλας, πρόεδρος της Ένωσης συνοριοφυλάκων που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε, ο στρατός έχει αυξήσει τις περιπολίες του, οι ελληνικές δυνάμεις βλέπουν ομάδες να κινούνται κοντά στα σύνορα αλλά οι αποτροπές είναι συνεχείς.

«Βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ η οποία όπως φαίνεται είναι διαχειρίσιμη γιατί ήδη έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας μετά και τους 400 που ήρθαν με απόσπαση την περασμένη βδομάδα. Έτσι, οι περιπολίες είναι πολλές», τόνισε και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν τους αριθμούς 6000 και παραπάνω, ότι μαζεύονται στα σύνορα κλπ».


«Στην παραποτάμια περιοχή υπάρχουν ομάδες που προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό και να μπουν σε ελληνικό έδαφος. Οι αποτροπές είναι συνεχείς. Συγκεντρώνονται απέναντι αλλά όχι σε βαθμό που να μας προκαλεί ανησυχία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει κινητικότητα από την απέναντι πλευρά», σημείωσε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια