Φτιάχνουν γέφυρα μισό μέτρο από τα μπαλκόνια πολυκατοικιών!



Οταν θα έχει κίνηση ο δρόμος οι οδηγοί θα πιάνουν κουβεντούλα με τους κατοίκους που θα πίνουν καφεδάκι στο μπαλκόνι τους

Η κοντινή απόσταση που χωρίζει την γέφυρα από τα διαμερίσματα έχει προκαλέσει οργή και περιπαικτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταξύ των κατοίκων που υποστηρίζουν ότι τους παραπλάνησαν. Η κατασκευή της αποκάλυψε επίσης μια συνηθισμένη πηγή έντασης καθώς οι αρχές προσπαθούν να αναπτύξουν και να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές σε μια πόλη σχεδόν 20 εκατ. κατοίκων όπου οι αυθαίρετες κατασκευές και η άναρχη δόμηση αποτελούν τον κανόνα.


Εάν ο Οσάμα Φαγιέζ απλώσει το χέρι του από το μπαλκόνι του σπιτιού του θα αγγίξει την γέφυρα που διασχίζει την πυκνοκατοικημένη πόλη της Γκίζας, στην μητροπολιτική περιοχή του Καΐρου.

Οι απίστευτες εικόνες από την γέφυρα που κατασκευάζεται




Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι αστειεύθηκαν λέγοντας ότι οι κάτοικοι των διαμερισμάτων δίπλα στον νέο δρόμο θα μπορούν να πουλούν βενζίνη και άλλες προμήθειες στους οδηγούς που περνούν σε απόσταση αναπνοής από το παράθυρό τους. Αλλά οι ίδιοι οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι.

«Έχω βάλει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής σε αυτό το διαμέρισμα», δήλωσε ο 44χρονος τραπεζοϋπάλληλος Φαγιέζ, που κατοικεί μαζί με τον πατέρα του στον τέταρτο όροφο ενός 12οροφου κτιρίου.

Όταν ξεκίνησε η κατασκευή πριν από ένα χρόνο, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στους κατοίκους ότι ο ανισόπεδος κόμβος θα απείχε 4 με 5 μέτρα από τις πολυκατοικίες, δήλωσε ο Φαγιέζ, απλώνοντας το χέρι του για να αγγίξει τις σιδερόβεργες που προεξέχουν από την ημιτελή κατασκευή.

«Στη συνέχεια, προς έκπληξή μας ανακαλύψαμε ότι, μετά τα θεμέλια, άρχισαν να στρώνουν το μπετό και όπως μπορείτε να δείτε απέχει 40 με 50 εκατ.», δήλωσε.



Τι λένε οι αρμόδιοι
Ο υπουργός Μεταφορών Καμέλ Ελ-Βαζίρ δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι επιτροπή μηχανικών εξετάζει την κατάσταση και πιθανόν μια λύση να είναι η μεταφορά όποιων κατοίκων θέλουν να «αντικαταστήσουν» τα διαμερίσματά τους με κατοικίες σε περιοχές με λιγότερο θόρυβο.

Η απόφαση της επιτροπής «θα βγει πολύ σύντομα, αλλά η γέφυρα πρέπει να χτιστεί έτσι, δεν μπορεί να είναι μικρότερη», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια