Ο αδίστακτος Σαββίδης ήθελε το κύπελλο και το πήρε με το έτσι θέλω.

Βέβαια το ότι είναι ψεύτικο, τσίγκινο, δεν τον ενοχλεί καθόλου. Ένας αδίστακτος Ρώσος που δεν έχει ενδοιασμούς για τίποτα, που είναι ικανός και με τον διάβολο να συμμαχήσει προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.
Το αποδεικνύει άλλωστε καθημερινά με τις πράξεις του σε όλα τα επίπεδα.


Αφού το έπαιξε φίλος με τον Αλαφούζο και τον Μελισσανίδη, προκειμένου να διώξουν τον Μαρινάκη που καταδυνάστευε το ποδόσφαιρο 10 χρόνια, έφτιαξε ο ίδιος την καινούργια παράγκα του ποδοσφαίρου, που μπροστά της η παράγκα του Μαρινάκη θα μοιάζει με κατηχητικό σχολείο. 

Με εγκλήματα κέρδισε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και με μεγαλύτερο έγκλημα πήρε το κύπελλο στον τελικό με την ΑΕΚ.

Ένας ρωσοπόντιος, που θυμίζει έντονα την ιστορία του Κοσκωτά, έπιασε κορόιδα τόσο τον Αλαφούζο όσο και τον Μελισσανίδη.

{Ο Σαββίδης θα σας αλλοιώσει προς το χειρότερο (θα προσπαθήσει τουλάχιστον) λαϊκίζοντας και μετατρέποντάς δημοσιογράφους και οπαδούς σιγά-σιγά σε στρατό από ακόλουθους για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Θα σας εκ-γαυρίσει, ήδη το επιχειρεί.

Στο χέρι σας είναι αν θα γίνετε πιόνια, ή αν θα συνεχίσετε κόντρα στις συνθήκες να είστε ΠΑΟΚ}.

«Δικό μας είναι και πάμε να το πάρουμε». Αυτό ήταν το σύνθημα από Θεσσαλονίκη μεριά τις τελευταίες ημέρες. Η ηγεσία του ΠΑΟΚ, μπαμπάς και γιος Σαββίδης δηλαδή, το έλεγαν οι άνθρωποι. Και το πήραν! Με... σφαγμένους στο γόνατο Παναθηναϊκό (στον ημιτελικό), ΑΕΚ (στον τελικό), μαζί με κάποιους οπαδούς, αφού στην... Champions League διοργάνωση του Βόλου βγήκαν ακόμη και μαχαίρια!

Αλήθεια, κάπως έτσι «φαντάζονταν» τη «συμμαχία» για την περίφημη... κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι εμπνευστές της; Ο Γιάννης Αλαφούζος ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει το στεγνό καθάρισμα της ομάδας του στην Τούμπα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παραδέχθηκε ότι δεν είχε πρόβλημα να το «σηκώσει» ο ΠΑΟΚ, αν ήταν καλύτερος, αλλά όχι με γκολ... τρία μέτρα οφσάιντ όπως δήλωσε σκασμένος στο φινάλε.

Μεταξύ μας, κανένας δεν θα είχε, σε τελική ανάλυση, πρόβλημα να πάρει ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο. Καλή ομάδα έχει, καλούς παίκτες, διψασμένο κόσμο. Όχι, όμως, με το «έτσι θέλω». Ο Σαββίδης σε αντίθεση με τους άλλους δύο «συμμάχους» έχει ρίξει τα περισσότερα λεφτά τα τελευταία χρόνια. Κάτι που έχει παραδεχθεί ακόμη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι «Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Φαντάζομαι, ωστόσο, ότι η μέρα που πέρασε δεν ήταν η «καλύτερη για το ελληνικό ποδόσφαιρο», αυτή που είχαν ονειρευτεί οι εμπνευστές της «συμμαχίας», μέσα κι έξω από το γήπεδο. Με αλεξίπτωτο να προσγειωθεί κάποιος σήμερα στην Ελλάδα μια ματιά στα εξώφυλλα των εφημερίδων και στα πρώτα θέματα των ιστοσελίδων φτάνει για να καταλάβει τι έγινε...



«Όλα... οφσάιντ», «Ντρόπαιο», «τελικός ντροπής», «φαρ-ουέστ», «ζούγκλα», «αίμα, βία και νοθεία», είναι μερικοί από τους χαρακτηριστικούς τίτλους! Το ακόμη χειρότερο, βέβαια, δεν είναι ότι ο τελικός κρίθηκε με ένα γκολ οφσάιντ. Ούτε ότι και στους ημιτελικούς έγιναν όργια.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι κάνουν όλοι το... σταυρό τους που δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Ακόμη και μπαρουτοκαπνισμένοι ρεπόρτερ παραδέχονται ότι αυτό που αντίκρισαν στις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στους χούλιγκαν τους έκοψε την ανάσα. Στα αυτιά και το μυαλό μου γυρίζει ακόμη η ατάκα του έμπειρου ρεπόρτερ ΑΕΚ, Βαγγέλη Αρναούτογλου να λέει στον αέρα του Sport24 radio 103,3 ότι «με όσα είδα, ειλικρινά, δεν θα ήθελα να πάει ποτέ το παιδί μου στο γήπεδο...».

Αλήθεια οι επικεφαλής της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ που υπόσχονταν τελικό που θα γράψει ιστορία είναι ακόμη στις θέσεις τους; Ο κ. Δρόσος που έβγαζε φωτογραφίες με Σαββίδη-Μελισσανίδη λίγες ώρες πριν από τη σέντρα για τη... λεζάντα, όλα καλά; Υπερήφανος; 

Ο Αλέξης Τσίπρας που φέρεται να πίεσε αφόρητα τον Γιώργο Βασιλειάδη να συναινέσει για να διεξαχθεί ο τελικός-έκτρωμα, παρά τις δικαιολογημένες επιφυλάξεις του Υφυπουργού, το μετάνιωσε ή όχι ακόμα;

Όταν ο άνθρωπος που παίρνει την ευθύνη γι’ αυτό το «αιματοκύλισμα» (σ.σ. περισσότεροι από 50 οι τραυματίες σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) είναι μια... γυναικολόγος που ζήτημα είναι αν έχει παρακολουθήσει ποτέ ποδοσφαιρικό αγώνα, δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι θα υπάρξει «τερατογένεση».

Στο Βόλο και τον τελικό, βέβαια, για τη διοργάνωση του οποίου «ηγήθηκε» και... εγγυήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος (σ.σ. ήταν μέσα στο γήπεδο ακόμη και για να υποδεχθεί τον Ιβάν Σαββίδη στην εντυπωσιακή του άφιξη με ελικόπτερο), ο οποίος, μάλιστα, χαρακτήρισε καρτούν και Μίκι Μάους όσους είχαν επιφυλάξεις, ζήσαμε μεγάλες στιγμές! Τέτοιες που δεν θα ξεχαστούν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Τελικό που θα γράψει ιστορία υποσχέθηκαν και τουλάχιστον σε αυτή τη «δέσμευση» ήταν συνεπείς! Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία...

Αλήθεια ποιος δεν ήθελε να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ το μοναδικό γήπεδο (σ.σ. μαζί με το «Καραϊσκάκης») που πληροί τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας;


Πόσο εμπνευσμένη ήταν η πρωτοβουλία του ανεκδιήγητου Βρύζα να χειροκροτήσουν οι παίκτες των δύο ομάδων τους «υπέροχους» λαούς όταν έχουν προηγηθεί μαχαιριές, καρεκλοπόλεμος, μάχες με στειλιάρια, μαδέρια, ζώνες κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους; 

Παράπονα ΚΕΔ για Κομίνη
Δεν χρειάζεται να είσαι... ειδικός για να εντοπίσεις τόσο εξόφθαλμα λάθη που έγιναν στον τελικό και όλα κατά της ΑΕΚ. 
Παρ' όλα αυτά έχει αξία να αναφέρουμε τι έλεγαν μεταξύ τους οι τρεις της ΚΕΔ, δηλαδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και Καλύβας οι οποίοι μιλούσαν για αποφάσεις που στιγμάτησαν τον τελικό. 

Και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για την εξόφθαλμη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ την οποία χάνει ο βοηθός Καλφόγλου, αλλά και για την μη αποβολή του Μάτος στην εγκληματική αγκωνιά στον Πατίτο, περίπτωση που είναι ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα. Αυτές οι δύο φάσεις λοιπόν, όπως παραδέχονταν και οι τρεις της ΚΕΔ στιγμάτισαν τον τελικό και έδωσαν στον ΠΑΟΚ το Κύπελλο. Είναι περιττό να αναφέρουμε πως ο Καλφόγλου θεωρείται τελειωμένος, ενώ και ο Κομίνης βρίσκεται σε δύσκολη θέση...

Τσαχειλίδης σε επόπτη Καλφόγλου 
"είσαι αδικαιολόγητος"
Την ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος στον τελικό του κυπέλλου την έχει δει όλη η Ελλάδα. Ωστόσο, η άποψη που «καίει» περισσότερο τον βοηθό Καλφόγλου, είναι αυτή του παρατηρητή. 
Ο κ. Τσαχειλίδης, μίλησε με τον δεύτερο βοηθό και άνθρωπο που καθόρισε τον τίτλο, τονίζοντας του ότι το λάθος του είναι αδικαιολόγητο και το είδε όλη η Ελλάδα διά γυμνού οφθαλμού. «Δεν έχεις καμία δικαιολογία. Έκρινες το αποτέλεσμα σε έναν τελικό κυπέλλου. Ένα λάθος που το είδαν όλοι διά γυμνού οφθαλμού. Είσαι αδικαιολόγητος», του είπε μεταξύ άλλων.

Ανακοίνωση της ΑΕΚ
"Γίναμε μάρτυρες μία πρωτοφανούς κλοπής τίτλου"
Θέση για όσα έγιναν χθες στον τελικό και την ξεκάθαρη κλοπή τίτλου εις βάρος της ΑΕΚ, πήρε η ΠΑΕ. Η Ένωση με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Στον Βόλο γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς κλοπής τίτλου, που θα περάσει στις μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από έναν άνθρωπο που με ξεκάθαρη πρόθεση και σκοπιμότητα είχε προαποφασίσει να κρίνει έναν τελικό. Το ανθρώπινο λάθος το ανεχόμαστε και το έχουμε συγχωρέσει πολλές φορές ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν. Εδώ όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προμελετημένο στήσιμο. Ας τα βρει τώρα αυτός ο άνθρωπος με τη συνείδησή του και ας αναζητήσει αλλού συγχώρεση.

Η ιστορία της ομάδας μας δεν εξαρτάται από έναν τίτλο, δεν καθορίζεται από έναν τελικό. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του όποιου αντιπάλου της, ότι έχει το σθένος να τον χειροκροτήσει στη νίκη του, ότι γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχει και η ήττα στο ποδόσφαιρο και κυρίως ότι δεν αναζητά εύκολα άλλοθι για τα δικά της λάθη, τα οποία πρώτη αναγνωρίζει. Εχουμε σκόπιμα κρατήσει αυτή την τακτική, γιατί μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να πάει μπροστά αλλά και γιατί προέχει η προστασία και η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα διαμαρτυρίας, δεν της ταιριάζει η... κλάψα, ούτε αρέσκεται στο ρόλο του θύματος. Η θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει και πάλι πρωταγωνιστική και παρεμβατική σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όσα είδε και έκρινε ολόκληρη η Ελλάδα και καθόρισαν την έκβαση ενός τελικού.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν παλιά και νέα κέντρα εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε το νέο δικό μας χαλιφάτο. Είμαστε συνεπείς στη γραμμή της κάθαρσης με κοινή προσπάθεια, χωρίς ηγεμονίες και σε αυτή τη γραμμή θα επιμείνουμε.

Η δική μας ξεχωριστή ποδοσφαιρική κουλτούρα είναι αδιαπραγμάτευτη και όχι ευκαιριακή, δεν αποτελεί προϊόν συμψηφισμών και γι' αυτό δεν μεταλλάσσεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και συγκυρίες.

Από την πλευρά μας κάναμε από την πρώτη στιγμή ό,τι περνούσε από το χέρι μας για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή αυτού του τελικού, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διοργάνωσή του ή την απόφαση για αλλαγή έδρας. Δεν θα χρεωθούμε, όμως, εμείς τον ορισμό του τελικού σε ένα γήπεδο που αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλο, τις παραλείψεις της διοργανώτριας ΕΠΟ, αλλά και τη μη τήρηση πολλών εκ των συμφωνηθέντων στις συσκέψεις, που είχαν προηγηθεί».

Δείτε φωτογραφίες από το γήπεδο του Βόλου μια μέρα μετά την ¨μάχη"


















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια