Απεργία πείνας και δίψας η Ρούπα γιατί δεν δίνουν το παιδί της στην οικογένεια της....

Μια γιάφκα στον Άλιμο, μια απεργία πείνας και η μόνη κουβέντα που είπε ενώπιον της εισαγγελέως είναι τα νέα στοιχεία μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα το πρωί της Πέμπτης (05/01/2017) στο σπίτι που νοίκιαζε στην Ηλιούπολη.


Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη τα ξημερώματα στο σπίτι της στην Ηλιούπολη στην οδό Ζαΐμη 14. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εδώ και καιρό την καταζητούμενη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να την αιφνιδιάσουν. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Στις 6.10 το πρωί, ομάδα της ΕΚΑΜ έσπασε την είσοδο και εισέβαλε στο διαμέρισμα, πιάνοντας στον ύπνο την 48χρονη, η οποία όμως δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να αντισταθεί. Αντίθετα, έμεινε ψύχραιμη στο κρεβάτι της και είπε στους αστυνομικούς να προσέξουν το παιδί.

Τι θα γίνει με τον 6χρονο γιο της - «Ζήτω η επανάσταση» λέει σε γραπτή δήλωσή της

Υπό προστασία και σε ειδικό χώρο βρίσκεται ο 6χρόνος γιος της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη υπό την επίβλεψη ειδικών ψυχολόγων καθώς και των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες το αγοράκι από την πρώτη στιγμή φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκε φαγητό και παιχνίδια και άμεσα κοντά στον 6χρόνο έσπευσε και εισαγγελέας ανηλίκων. 

Στο μεταξύ η μητέρα και η αδελφή της Πόλα Ρούπα κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες αίτημα να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρόνου στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Στο αίτημα τονίζουν πως υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο. Πάντως εισαγγελικές πηγές τόνιζαν πως η διαδικασία για το που θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού θα είναι χρονοβόρα καθώς απαιτείται ενδελεχής έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς των γονέων του τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλεια του.

Σε δήλωση της η Πόλα Ρούπα – την οποία διάβασε η αδελφή της σε δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ – αναφέρει: «Ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν τώρα μέσα σε αυτό τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Είναι γεγονός.

 Όμως το να πολεμούν το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν, να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτό τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

Η αδερφή της Πόλας Ρούπα

Στο διάστημα της παρακολούθησης οι αστυνομικοί είδαν να πηγαίνει τακτικά στο σπίτι της Ηλιούπολης, η 25χρονη από τον Άγιο Δημήτριο, η οποία πρόσεχε τον μικρό γιο της Ρούπα. Γι’ αυτό και μετά την σύλληψη της 48χρονης, σήμερα στις 07.00, έγινε δεύτερη επιχείρηση στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η κοπέλα.


Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η Ρούπα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της.  Η Εισαγγελία Εφετών διέταξε την κράτηση της Πόλας Ρούπα στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω των καταδικαστικών αποφάσεων ωστόσο προς το παρόν παραμένει κρατούμενη στη ΓΑΔΑ. Γερασμένη, αδυνατισμένη, με κοντά καστανά μαλλιά, η Ρούπα βγήκε βλοσυρή από ένα μπορντό αυτοκίνητο και δεν έστρεψε ούτε μια φορά το βλέμμα της.

Ειδικότερα, η μία απόφαση από το 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε΄ Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών ( εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη του 2016 από το ΣΤ΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών( εκτιτέα 10 ετη), σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Τι είπε στην εισαγγελέα – Ξεκινά απεργία πείνας
Το μόνο που είπε η Ρούπα στην εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών ήταν το θέμα του ανήλικου παιδιού της και ζήτησε να μην βρίσκεται στο νοσοκομείο αλλά να αναλάβει την φροντίδα του η μητέρα της και η αδελφή της. Όμως, αυτό δεν έγινε δεκτό και όπως ανακοίνωσαν η μητέρα και η αδελφή της η Ρούπα ξεκινά απεργία πείνας. 
Υπενθυμίζεται ότι την στιγμή της σύλληψης της η Ρούπα, σήκωσε το περίπου 5 ετών αγοράκι της στην αγκαλιά της και ειπε στους αστυνομικούς χωρίς να φέρει καμια αντίσταση: «Μην πειράξετε το παιδί μου».


Η γιάφκα στον Άλιμο
Οι έρευνες των αρχών έχουν οδηγήσει και σε ένα γκαράζ το οποίο φέρεται να είχε νοικιάσει η Ρούπα στον Αλιμο. Ανδρες της αντιτρομοκρατικής βρήκαν σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες βαλίτσες οι οποίες ήταν μέσα σε δυο αυτοκίνητα και περιείχαν υλικά για την κατασκευή βομβών.


Το γκαράζ είναι στην οδό Κύπρου και τα δυο αυτοκίνητα που βρέθηκαν ένα μάρκας Hyundai και ένα μάρκας Golf, που μάλλον είναι κλεμμένα. Όσο για τις πινακίδες πιθανότατα είναι πλαστές. Οι έρευνες γίνονται βήμα βήμα και αναζητούνται και γίνονται έρευνες και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
Σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά και μαρτυρίες από την γειτονιά, η Πόλα Ρούπα φέρεται ότι διέμενε στο συγκεκριμένο σπίτι μαζί με το παιδί της τα τελευταία δύο χρόνια.
Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, η υπόθεση είναι μόλις στην αρχή της, καθώς θα πάρει μέρες να ερευνηθεί το σπίτι της Ηλιούπολης, για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα ευρήματα, που μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε άτομα με τα οποία είχε επαφές η 48χρονη. Έρευνες γίνονται και για τον ρόλο της 25χρονης, η οποία συνελήφθη επίσης το πρωί στο σπίτι της, στην οδό Αθανασίου Διάκου 31, στον Άγιο Δημήτριο και κατηγορείται για υπόθαλψη.


Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εστιάσει τις έρευνες τους, μετά από ενδείξεις που είχαν, στις περιοχές Ηλιούπολης, Αργυρούπολης και Αγίου Δημητρίου, αναζητώντας μια γυναίκα με ένα μικρό παιδί. Ωστόσο, η κατοικία της οδού Ζαϊμη εντοπίστηκε πριν από περίπου τρεις μέρες και αφού επιβεβαιώθηκε από την παρακολούθηση ότι η γυναίκα που έμενε εκεί ήταν η Πόλα Ρούπα, (η οποία έχει βάψει τα μαλλιά της καστανά και τα έχει κόψει κοντά), αποφασίστηκε να γίνει επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι η Πόλα Ρούπα αναζητείται από το 2012, όταν μαζί με τον σύντροφό της, Νίκο Μαζιώτη, είχαν παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, κατά την διάρκεια της δίκης τους και εξαφανίστηκαν. Υπενθυμίζεται ότι από το Ε΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, επιβλήθηκε σε βάρος της Ρούπα, το έτος 2013, ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, διώκεται με:

 Ένταλμα σύλληψης του 15ου τακτικού ανακριτή, από το έτος 2014, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της συγκρότησης - διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού, από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού. Όλα τα παραπάνω αφορούν στην δεύτερη φάση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα.

 Απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το έτος 2016, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, σχετικά με έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, την 10η Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Επιπλέον:
 Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης εγκλείστων στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου, την 21η Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κυρία ανάκριση από τον ειδικό ανακριτή- εφέτη Αθηνών, ενώ
 στο πλαίσιο της προανάκρισης για την παραπάνω υπόθεση, προέκυψε η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», την 25η Ιουνίου 2015.

Σε ερώτηση αν με την υπόθεση σχετίζεται και η σύλληψη, χτες, ενός ποινικού στη Νέα Σμύρνη, από την Ασφάλεια Αττικής, για ένοπλες ληστείες, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο υποθέσεων.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

newsit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια