Π. Παυλόπουλος: Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Ελληνικό Έθνος (βίντεο)

"Τα μεγάλα και τα σημαντικά για το ελληνικό Έθνος μπορούμε να τα πετύχουμε μόνον ενωμένοι", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,
αμέσως μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς την Κυριακή (25.09.216) στην Τρίπολη. Στη δήλωσή του, ο ΠτΔ είχε και μια φράση που ερμηνεύεται ως "μήνυμα" στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το ρόλο της Εκκλησίας.
"Οφείλουμε, με κάθε τίμημα και παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές μας, ν’ αναδειχθούμε, τώρα και στο μέλλον, άξιοι συνεχιστές των Προγόνων μας και της απαράμιλλης Κληρονομιάς τους", επεσήμανε.

"Η Άλωση της Τριπολιτσάς", υπογράμμισε, "έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά πραγματικής εθνικής επετείου. Και τούτο διότι πρώτον αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός το ότι μετά την έκρηξη της επανάστασης του 1821, η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε η σημαντικότερη επιτυχία των αγωνιστών του 1821, η οποία οδήγησε στην τελική ευόδωση της εθνεγερσίας.

Ευόδωση η οποία οφείλεται επίσης και εν πολλοίς –κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε- στην πάντα παρούσα, διαχρονικώς, στους εθνικούς αγώνες για την ελευθερία, την δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος δικαίου εκκλησία μας. Και, δεύτερον, διότι η εμβληματική εθνική φυσιογνωμία του στρατηγού της άλωσης, του Γέρου του Μωρηά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παραμένει πάντα –και κυρίως σήμερα, μέσα σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας και τον λαό μας- πηγή έμπνευσης μεγάλων εθνικών διδαγμάτων".



Όλη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Η Άλωση της Τριπολιτσάς έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά πραγματικής Εθνικής Επετείου. Και τούτο διότι:

Πρώτον, αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός το ότι μετά την έκρηξη της Επανάστασης του 1821, η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε η σημαντικότερη επιτυχία των Αγωνιστών του 1821, η οποία οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας. Ευόδωση η οποία οφείλεται επίσης και εν πολλοίς –κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε- στην πάντα παρούσα, διαχρονικώς, στους Εθνικούς Αγώνες για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου Εκκλησία μας.

Και, δεύτερον, διότι η εμβληματική εθνική φυσιογνωμία του Στρατηγού της Άλωσης, του Γέρου του Μωρηά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παραμένει πάντα –και κυρίως σήμερα, μέσα σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τον Τόπο μας και τον Λαό μας- πηγή έμπνευσης μεγάλων εθνικών διδαγμάτων. Όπως ιδίως ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Ελληνικό Έθνος μπορούμε να τα πετύχουμε μόνον ενωμένοι καθώς και ότι οφείλουμε, με κάθε τίμημα και παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές μας, ν’ αναδειχθούμε, τώρα και στο μέλλον, άξιοι συνεχιστές των Προγόνων μας και της απαράμιλλης Κληρονομιάς τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια