Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι οι τούρκοι.

Γελοίες δηλώσεις των τούρκων για το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου για την γενοκτονία των Ποντίων....

Βέβαια τι άλλο να περιμένεις από μια χώρα που κυβερνάτε από γελοίους ανθρώπους, μόνο γελοίες δηλώσεις.


Τίποτα δεν αφήνουν να πέσει κάτω οι Τούρκοι. Με αφορμή το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου για την Γενοκτονία των Ποντίων, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή και προκλητική ανακοίνωση.
Ο κ. Παυλόπουλος την Δευτέρα 15/08 από την Παναγία Σουμελά ζήτησε από την Άγκυρα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων αφήνοντας αιχμές για την Τουρκία και για το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν οι τουρκικές αρχές να γίνει η Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Παυλόπουλου ότι "ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα έως ότου η απόγονος των θυτών Τουρκία αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων και ζητήσει ειλικρινή συγνώμη" συνιστούν δημαγωγία που απέχει από την καλή πρόθεση και την ευθύνη ενός κρατικού αξιωματούχου. Οι δηλώσεις του Παυλόπουλου, που διαστρεβλώνουν το ότι το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα είναι κλειστό προσωρινά, εξαιτίας εργασιών επισκευής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση των τούρκων.

Και συνεχίζουν: «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον Έλληνα αρμόδιο και στις πλευρές που επιχειρούν να διατηρήσουν στην επικαιρότητα τους ισχυρισμούς για τον Πόντο, οι οποίοι δεν είναι από ιστορικής και νομικής απόψεως βάσιμοι, και δεν αντιμετωπίζουν καθόλου ψύχραιμα το ζήτημα όταν αυτό εισέρχεται στην πολιτική, τις απάνθρωπες, από την ίδρυση των χωρών τους πολιτικές αφομοίωσης απέναντι σε όλες τις μειονότητες. Οι εν λόγω ανακοινώσεις, που υποδαυλίζουν το θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος των φανατικών στοιχείων στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό, είναι αντίθετες στο πνεύμα των σχέσεων φιλίας και γειτονίας και δεν βοηθούν στην εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια