Θυμίζοντας μαύρες εποχές επέμβαση της αστυνομίας στο ΣΚΑΙ για να μην προβληθεί η εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί θύμισε σήμερα το κράτος.
Επέμβαση αστυνομίας σε τηλεοπτικό σταθμό και παρουσία αντιεισαγγελέα για να συλλάβουν παρουσιαστή και να σταματήσει η προβολή της εκπομπής Δίκη στον ΣΚΑΙ του Κυριάκου Θωμαΐδη, μετά την μήνυση Μαρινάκη.
 
Σε μηνύσεις αντί πειστικών απαντήσεων για όσα του καταλογίζουν οι δημοσιογράφοι κατέφυγε ο κ. Μαρινάκης.

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, αντεισαγγελέας βάρδιας από την Ελευσίνα -συνοδεία αστυνομικής δύναμης- εισήλθε λίγο πριν από τις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προκειμένου να συλλάβει τον παρουσιαστή Κυριάκο Θωμαΐδη, καθώς σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Υπήρξε ενδελεχής έρευνα όλων των χώρων, χωρίς όμως ο δημοσιογράφος να εντοπιστεί. Στις 02.35 η αντεισαγγελέας και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από τις εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, ο παρουσιαστής είχε αρνηθεί να ακολουθήσει αστυνομικούς στο ΑΤ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αφού δεν του επέδειξαν το ένταλμα το οποίο έπρεπε να φέρουν μαζί τους. Ως εκ τούτου παρέμεινε όμηρος στις εγκαταστάσεις του Ν. Φαλήρου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr, στις 00.10 υπήρξε αστυνομική παρέμβαση με την οποία ζητήθηκε να μην προβληθεί η μαγνητοσκοπημένη εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», κάτι το οποίο δεν έγινε. Στην εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Είναι λυπηρό ακόμα και εάν η αστυνομία εφάρμοσε αναγκαστικά το γράμμα του νόμου να διώκονται οι δημοσιογράφοι αντί εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται σε δύσοσμες υποθέσεις....

Φωτογραφίες από την είσοδο αντεισαγγελέα στον ΣΚΑΪ...
Μεταξύ των δύο ανδρών η αντεισαγγελέας


Η απόπειρα σύλληψης - Το χρονικό

Απόπειρα σύλληψης του Κυριάκου Θωμαΐδη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προβολής της τηλεοπτικής εκπομπής «Η Δίκη του ΣΚΑΪ», λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με το zougla.gr, οι αστυνομικοί δεν είχαν στην κατοχή τους κάποιο ένταλμα σύλληψης​

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί και ένας με πολιτικά επιχείρησαν να οδηγήσουν τον δημοσιογράφο στο Αστυνομικό Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τον ίδιο να αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και παράτυπο. Ως εκ τούτου παρέμεινε στον τηλεοπτικό σταθμό, αναμένοντας την έλευση εισαγγελέα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια