Π. Παυλόπουλος: Είναι χυδαία η πρόκληση της τουρκίας στην Ελλάδα με το κοράνι στην Αγιά Σοφιά....

Τουρκία: Εχθροί του παγκόσμιου πολιτισμού και πράξη εχθρική στην Ελλάδα , την Ευρώπη και ολόκληρη την Δύση η πρόκληση στην Αγιά Σοφιά.
Δεν υπάρχει τούρκικη μειονότητα στην Ελλάδα και ποτέ δεν θα υπάρξει.
Αλβανία: Όποιος θέλει να σέρνεται πίσω από τους συνεργάτες των Ναζί θα έχει και την τύχη τους.
 

Σκληρή απάντηση σε Ερντογάν - Ράμα για Αγία Σοφία και Τσάμηδες, 
έδωσε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει: "Χυδαία την πρόκληση της Άγκυρας".

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Realnews, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι: "Η πρόκληση της Τουρκίας δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελλάδας, αλλά ευθέως κατά του ευρωπαϊκού και του εν γένει δυτικού πολιτισμού. Ας αναλογιστούμε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO".

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη: "Αν η Αλβανία σέρνεται πίσω από τους συνεργάτες και τους νοσταλγούς των ναζί, είναι δικό της ζήτημα. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να "πουλάει" φιλία στην Ελλάδα".

Το κύριο άρθρο-παρέμβαση της εφημερίδας υπογράφει ο Ιστορικός-συγγραφέας Σαράντος Καργάκος κι έχει τίτλο: "Κοράνι στην Αγία Σοφία: Πρόκληση ή Ανοησία;". Ο Σ. Καργάκος αναφέρει χαρακτηριστικά: "Θα έλθουν και για τις δύο χώρες δύσκολοι στο εγγύς μέλλον καιροί. Θα χρειασθεί οι δύο λαοί να είναι αλληλέγγυοι. Να μην υποσκάπτει ο ένας τη θέση του άλλου. Η Ελλάς το πράττει. Συχνά ταπεινωτικά. Η Τουρκία όχι, συχνά υπεροπτικά. Αυτό θα τη βλάψει μελλοντικά".

Ο Χρήστος Πασαλάρης στο άρθρο του προειδοποιεί την πολιτική ηγεσία ότι "ο "σουλτάνος" Ερντογάν, μεθυσμένος από τις υπερεξουσίες του, έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο ραγδαίας αποδυνάμωσης της Ελλάδας με απώτερο στόχο τα νησιά του Αιγαίου. Πρώτη επιθετική ενέργεια είναι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Αναμένονται και άλλες. Συνένοχοι και συνεργάτες είναι αυτή τη φορά η Αλβανία με τις προκλήσεις των Τσάμηδων και τα Σκόπια με τις αρνήσεις τους στο θέμα του ονόματος, έτσι ώστε η Ελλάδα να τελεί κάτω από την περίσφιξη 100 εκατομμυρίων αλλοθρήσκων γειτόνων. Οπότε και θα υποκύψει τόσο γρηγορότερα όσο η πολιτική ηγεσία της συνεχίσει τη σημερινή απαράδεκτη παθητικότητά της ".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια