Άρον άρον μάζεψαν την μετάθεση Σφακιανάκη μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Το να μιλάει ο Τόσκας για τον Σφακιανάκη και την προσφορά του στην ασφάλεια της χώρας αποκαλώντας τον δημοσιοσχεσίτη είναι σαν να κρίνει ο Τάσος Κουράκης τον Σαίξπηρ για την προσφορά του στον χώρο της ποίησης θεωρώντας ότι είναι μέτριος και ατάλαντος. Ακούμε απίστευτα πράγματα από απίστευτους νάνους που νομίζουν ότι είναι κάποιοι. 


O άνθρωπος αυτός έχει δημόσιες σχέσεις και του δίνεται χρόνος στη τηλεόραση γιατί παράγει έργο. Κατάλαβες κ. Τόσκα, εργάζεται δηλαδή. 

Κατάλαβες; ή να στο ζωγραφίσω;

Κάτι κάνει που είναι τόσο ξένο σε σένα και το σινάφι σου. 
Για να το καταλάβεις υπουργέ μου, αυτός ο άνθρωπος δουλεύει και παράγει έργο, είναι δηλαδή πετυχημένος στη δουλειά του.
Οι άγραφοι νόμοι της αγοράς λένε ότι ότι αυτούς τους ανθρώπους δεν τους πειράζεις από την θέση τους, αντίθετα τους δίνεις κίνητρα για να γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Βεβαίως όλα αυτά είναι άγνωστα σε εσένα που όπως σε κόβω ούτε για να βοσκήσεις πρόβατα δεν κάνεις.

Φυσικά από ανθρώπους που δούλευαν δίπλα στον "κολοσσό" Μπεγλίτη τι να περιμένεις.

Βαρύτατα εκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Τόσκας που για να δικαιολογήσει την υποβάθμιση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δήλωνε το πρωί ότι αξιολογήθηκαν οι πραγματικές ικανότητες και όχι οι δημόσιες σχέσεις - Αλαλούμ στην κυβέρνηση

Στην ανάκληση της μετάθεσης του υποστρατήγου Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού προχώρησε η κυβέρνηση, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων για την καρατόμηση του υποστρατήγου από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε σήμα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη  στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται. Από την εξέλιξη αυτή είναι βαρύτατα εκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας ο οποίος το πρωί της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής, ούτε λίγο-ούτε πολύ, απέδωσε στις... δημόσιες σχέσεις τις μεγάλες επιτυχίες του υποστρατήγου Σφακιανάκη. 

Η φημολογία ότι επίκειται ανάκληση της απόφασης για μετάθεση του κ. Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης εντάθηκε από το πρωί της Πέμπτης. 

Κατά πληροφορίες, ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για την υποβάθμιση του υποστρατήγου Σφακιανάκη. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν ακόμη και από ανώτατα μέλη της κυβέρνησης πολλαπλασιάστηκαν μετά τις πρωινές δηλώσεις του καθ' ύλην αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή. 

Λίγο μετά τις 13:30 υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο ΑλέξηςΤσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ διέψευδαν ότι μπορεί να υπάρξει ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιαάκη από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Το μπάχαλο και ο... μύλος μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών κορυφώθηκε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστό ότι υπάρχει σήμα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ με το οποίο ανακαλείται η μετάθεση του κ. Σφακιανάκη ο οποίος παραμένει επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φούντωσε η φημολογία για το μέλλον του κ. Τόσκα στην κυβέρνηση. 

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ που εκδόθηκε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης και αναφέρει με σαφήνεια ότι ακυρώνεται η τοποθέτηση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης. 


Οι δηλώσεις Τόσκα που προκάλεσαν θυμηδία

Να απαξιώσει το έργο και την προσφορά του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη επιχείρησε το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην Βουλή προκειμένου να δικαιολογήσει την υποβάθμιση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ο Νίκος Τόσκας είπε «για τον κύριο Σφακιανάκη που έχει γίνει ντόρος, η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας και της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές ικανότητες και την προσφορά των στελεχών στην κοινωνία και όχι με βάση τις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που τους προσφέρουν στα τηλεοπτικά μέσα».

Σε άλλο σημείο δε είπε ότι οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας γίνονται με κριτήρια που βασίζονται στις πραγματικές ικανότητες και «όχι με ποιους βουλευτές "πιάνουν"».

Οι εξηγήσεις πάντως του υπουργού δεν έπεισαν τον βουλευτή της ΝΔ που απάντησε: «Ακολουθείτε όσα σας λέει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα προσλάβετε και ανθρώπους από τα Εξάρχεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια