Πήγαινε για τρια αποτελέσματα αλλά κατάφερε να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός.... (βίντεο)

Ούτε και σήμερα τα κατάφερε ο ολυμπιακός αν και όλα ήταν υπέρ του.

Πάντως υπάρχει μια περίπτωση να ξαναγίνει το παιχνίδι αν ο κυρ Σάββας κάνει ένσταση και ζητήσει επανάληψη με διαιτητή από την ΚΕΕΔ.
Σε αυτή την περίπτωση άνετα περνάει τα γατάκια τους Άγγλους.


Βέβαια όλα αυτά μόνο αν γίνει πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ ο Μαρινάκης.

O Oλυμπιακός ξεκίνησε το ματς με έντονο πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, με την Άρσεναλ να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα σπάζοντας την πίεση στα πρώτα λεπτά, αλλά χωρίς να μπορεί αντίστοιχα να διασπάσει την καλά οργανωμένη ερυθρόλευκη άμυνα. Μέχρι και τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας ενώ αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν τις αντεπιθέσεις με γρήγορο τρανζίσιον από την άμυνα στην επίθεση.

Η πρώτη οργανωμένη επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού ήρθε πάντως μόλις στο 2ο λεπτό, όταν οι παίκτες του Σίλβα άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Πάρντο όμως ο Κολομβιανός ήταν για λίγο σε θέση οφσάιντ. Στο 9' ένα σουτ του Κολομβιανού μετά από φάουλ του Φορτούνη κόντραρε και δεν απείλησε, ενώ η πρώτη επικίνδυνη αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε τρία λεπτά μετά. Σεμπά και Ιντέγε συνδυάστηκαν, ο Νιγηριανός υποδέχθηκε την κάθετη του Βραζιλιάνου και μπήκε μόνος στην περιοχή του Τσεχ από πλάγια θέση, όμως αντί να δοκιμάσει να σουτάρει έκανε ένα δυνατό γύρισμα προς τον Φορτούνη που κόπηκε από την άμυνα.

Όλα ξεκίνησαν καλά...

Επόμενη καλή στιγμή για τους Πειραιώτες ήταν η επίσης γρήγορη αντεπίθεση του 20ου λεπτού, με τον Πάρντο όμως να μην κάνει καλή προσπάθεια για ακόμη μια φορά. Ο Κολομβιανός εξτρέμ άργησε να αποφασίσει τι ήθελε να κάνει, τελικά δοκίμασε ένα σουτ που κόντραρε και στρώθηκε στο Σεμπέ, με το δικό του σουτ, αντίστοιχα, να περνάει πάνω από τα δοκάρια της Άρσεναλ. Με τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών, όλα έδειχναν να κυλούν... ομαλά για την ομάδα του Σίλβα. Παρότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν αξιοποίησαν τις μικροευκαιρίες που είχαν, η βραδιά κυλούσε όπως ακριβώς χρειαζόταν για τους «ερυθρόλευκους»: με τη μπάλα στα πόδια τους, χωρίς να υπάρχουν απειλές γύρω από την περιοχή του Ρομπέρτο και ψάχνοντας υπομονετικά ένα γκολ που θα απλοποιούσε την πρόκριση.

...μέχρι να πάρει μπρος η Άρσεναλ

Ακόμη κι έτσι όμως, η Άρσεναλ... παρέμενε Άρσεναλ. Την πρώτη φορά που δεν υπήρξε συνεννόηση στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, στο 24', ο Κάμπελ έφυγε μόνος από τα δεξιά στην αντεπίθεση, έκανε το γύρισμα για τον Φλαμινί όμως το σουτ του Γάλλου κόντραρε αρχικά στον Σιόβα και έπειτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι... προειδοποιώντας τον Ρομπέρτο. Μετά τη φάση του Φλαμινί, η Άρσεναλ βρήκε ψυχολογία και στην αμέσως επόμενη φάση, αυτή του 29', κατάφερε να προηγηθεί, παγώνοντας το Καραϊσκάκη. Ο Ράμσεϊ έκανε κίνηση και υποδέχθηκε ωραία κάθετη μπαλιά από τα αριστερά, έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Ζιρού. Ο Ρομπέρτο αρχικά βρήκε τη μπάλα με το δεξί χέρι, όμως αυτή δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε στα δίχτυα αφού κόντραρε στο κεφάλι του Ισπανού ενώ έπεφτε στο χορτάρι.

Παρά το σοκ του γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο που είχε σχεδιάσει ο Σίλβα, προσπαθώντας να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπαθώντας να χτυπήσουν την Άρσεναλ από τις πτέρυγες, κυρίως μετά από πίεση. Μια κεφαλιά του Σιόβα στο 31' μετά από κόρνερ δεν απείλησε ιδιαίτερα, ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού απειλήθηκε και πάλι στο 38'. Ο Μιλιβόγεβιτς έκανε το λάθος, ο Γουόλκοτ πήρε τη μπάλα και προχώρησε όμως το συρτό σουτ που δοκίμασε δεν ήταν καλό. Δύο λεπτά μετά, ο Κασάμι έφυγε στην αντεπίθεση, συνδυάστηκε με τον Πάρντο ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, με τον Κοσιελνί να φτάνει κοντά στο... αυτογκόλ, διώχνοντας τελικά σε κόρνερ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, υπήρξαν δύο μακρινά σουτ του Μαζουακού που όμως δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Τσεχ.

Δεύτερο ημίχρονο... καρμπόν

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί και πάλι να επιτεθεί. Αμέσως αμέσως, στο 46', ο Πάρντο έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα από τα δεξιά, με τον Μερτεζάκερ να διώχνει προ του Ιντέγε σε κόρνερ. Όπως όμως περίπου συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο, εκεί που ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο ανεβασμένος, η Άρσεναλ ήταν αυτή που έγινε αποτελεσματική, βρίσκοντας πλέον σκορ πρόκρισης. Στη φάση του 49', ο Κάμπελ υποδέχθηκε βαθιά μπαλιά, κατέβασε άψογα τη μπάλα, ελίχθηκε ανάμεσα σε τρεις παίκτς του Ολυμπιακού και έβγαλε καταπληκτική κάθετη για τον Ζιρού ο οποίος μπήκε σαν σφήνα στην περιοχή του Ρομπέρτο και έγραψε το 0-2 με ένα απλό πλασέ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν να κάνει στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη πολύ περισσότερα από ότι έκανε μέχρι αυτό το σημείο και κυρίως να γίνει πιο προσεκτικός στην τελική πάσα και γενικότερα αποτελεσματικός γύρω από την περιοχή του Τσεχ. Ο Τσέχος γκολκίπερ μπλόκαρε κεφαλιά του Ντα Κόστα στο 51' μετά από κόρνερ, ενώ στο 58', ο Φορτούνης κάνει ωραία κίνηση και σουτάρει δυνατά με το αριστερό, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των Λονδρέζων να τεντώσει το σώμα του εντυπωσιακά για να διώξει σε κόρνερ.

Καλύτερη Άρσεναλ και... τελειωτικό χτύπημα

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, όλα τελείωσαν στη φάση του 66'. Ο Ριτσόλι δίνει -σωστά- δίχως δεύτερη σκέψη πέναλτι για χέρι του Ομάρ μετά από σουτ του Μονρεάλ, ο Ζιρού το εκτελεί εύστοχα και στέλνει -αδιαμφισβήτητα πλέον- την Άρσεναλ στην επόμενη φάση του  Champions League. Αυτή ήταν μόλις η τέταρτη τελική προσπάθεια της Άρσεναλ στην εστία και έκτη συνολικά στο ματς μέχρι αυτό το σημείο. Παρότι δεν ήταν πολλές, η ομάδα του Βενγκέρ ευτύχησε είναι όσο αποτελεσματική χρειάστηκε και να έχει σε τρομερό βράδυ τον Ζιρού, ο οποίος έκανε ένα από τα καλύτερά του ματς στην ομάδα, πετυχαίνοντας και το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του στους «κανονιέρηδες».


Από το 0-3 και μετά, ο -κυρίως- ψυχολογικός αλλά και αγωνιστικός «Γολγοθάς» που είχε να αντιμετωπίσει πλέον ο Ολυμπιακός, αποδείχθηκε... too much. Η Άρσεναλ είχε κάνει στο Καραϊσκάκη ένα επαγγελματικό ματς μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας, είχε σε καλή μέρα παίκτες-κλειδιά (Ζιρού, Κάμπελ, Φλαμινί) και έφυγε από το Φάληρο με μια δίκαιη πρόκριση στις αποσκευές της. Από το σημείο του τρίτου γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» κατέρρευσαν, χωρίς ουσιαστικά να καταφέρουν να απειλήσουν ξανά την καλά κλεισμένη πλέον άμυνα του αντιπάλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια