Αλητεία της Τουρκίας με την στήριξη Αμερικής και Ευρώπης ή κατάρριψη του Ρώσικού μαχητικού....

Σκεφτείτε μόνο για τη αλητεία μιλάμε αν συγκρίνουμε τη κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι στο Αιγαίο δεν πετούν μόνο για μερικά δευτερόλεπτα αλλά για πάρα πολλά λεπτά της ώρας, κάνοντας ακόμα και υπερπτήσεις πάνω από νησιά τρομοκρατώντας τον κόσμο.

Με τα δεδομένα της Τουρκίας λοιπόν θα έπρεπε να τους είχαμε ρίξει τα μισά τους αεροπλάνα, όμως εμείς όχι μόνο τους αφήνουμε να αλωνίζουν στο Αιγαίο αλλά αφήνουμε και τα πολεμικά τους πλοία να φτάνουν μέχρι το Σούνιο ή ακόμα και ανοιχτά της Ραφήνας.
Άραγε μπορεί κάποιο δικό μας αεροπλάνο να παραβιάσει τον Τούρκικο εναέριο χώρο η κάποιο πολεμικό μας πλοίο να περάσει κοντά στην Ιμβρο και την Τένεδο;
Έχω την εντύπωση πως αν δοκιμάσουμε κάτι τέτοιο, δεν θα ξαναδούμε ούτε αεροπλάνο, αλλά ούτε και πλοίο....

Ψεύτες και επικίνδυνοι! Ερντογάν και Νταβούτογλου είναι ικανοί να τινάξουν την περιοχή στον αέρα,αλλά το χειρότερο είναι ότι σ΄ αυτή τους τη προσπάθεια έχουν την στήριξη της Δύσης! Οι ΗΠΑ παραδέχονται επί της ουσίας ότι δεν υπήρξε καμία …παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου . Το χειρότερο που μπορεί να έχει συμβεί είναι να πέταξε για 17 δευτερόλεπτα το SU-24 στις παρυφές του! Συγκρινόμενο με τις τουρκικές αλητείες στο Αιγαίο το περιστατικό είναι ασήμαντο ακόμη και για συζήτηση. Πόσο μάλλον για…κατάρριψη! Το βίντεο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαιώνει τα αυτονόητα.

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε ομόφωνο ανακοινωθέν του NATO,αλλά μια δήλωση του γγ της Συμμαχίας,είναι επίσης ενδεικτικό.

Οι Ρώσοι επί της ουσίας κατηγορούν τον Ερντογάν ότι αντέδρασε με τέτοιο τρόπο γιατί οι βομβαρδισμοί της Μόσχας έχουν ανακόψει το λαθρεμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών που εξυπηρετεί και “οικογενειακά” του συμφέροντα!

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται την κυριαρχία της, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. «Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να εξασφαλίσουν πως τέτοια επεισόδια δεν θα συμβούν ξανά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Έχετε δίκιο αλλά βρείτε τα με τη Μόσχα» ήταν το μήνυμα που πήρε η Τουρκία από την έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Αλλά ο Ερντογάν δεν είναι τέτοιος τύπος. «Και ψύχραιμοι ήμασταν» είπε, την ώρα που ο Πούτιν, φυσικά, βρυχάται και μιλά για πισώπλατη μαχαιριά από «συνεργούς των τρομοκρατών», του Ισλαμικού Κράτους δηλαδή.

«Σαφώς, είμαστε αλληλέγγυοι στην Τουρκία και υποστηρίζουμε την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας-συμμάχου μας στους κόλπους του NATO», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την έκτακτη σύσκεψη της Συμμαχίας. Όσο για το αν το μαχητικό χτυπήθηκε ενώ ήταν στον εναέριο χώρο της Συρίας; «Οι συμμαχικές εκτιμήσεις συνάδουν με τις πληροφορίες που λάβαμε από την Τουρκία», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια