Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την πτώση του Ρώσικου αεροπλάνου. (βίντεο)

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ισχυρίζονται πως ευθύνονται για την κατάρριψη του Airbus A-321!
Την ίδια ώρα, όλες οι επίσημες κυβερνητικές ενημερώσεις από την Αιγυπτο αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης και πως οι τζιχαντιστές δεν έχουν τέτοια όπλα ώστε να καταρρίψουν ένα αεροπλάνο σε τόσο μεγάλο ύψος, (33.000 πόδια).

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν βρεθεί εκατοντάδες πτώματα σε απόσταση μέχρι και 3 μίλια μακριά από το σημείο της συντριβής!
224 ψυχές βρίσκονταν στο Airbus A-321, μεταξύ των οποίων 17 παιδιά και 7 μέλη πληρώματος.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Από την πρώτη στιγμή, πολλοί εξέφραζαν τις ενστάσεις τους σχετικά με τους ισχυρισμούς αιγυπτίων αξιωματούχων πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη κατάρριψης του μοιραίου αεροσκάφους.

Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες τόνιζαν πως στην συγκεκριμένη περιοχή του Σινά, στην Αίγυπτο, η δράση των τζιχαντιστών ήταν κάτι περισσότερο από ενεργή, αφού πηγές ανέφεραν πως στην περιοχή έκαναν κουμάντο οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Όλα αυτά μέχρι να γίνει ένα εφιαλτικό "τιτίβισμα".

Με ανάρτησή του στο Twitter, το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.

"Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η οποία μάλιστα ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα" για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο "πρακτορείο" των τζιχαντιστών.

Σοκ προκαλούν και οι αναφορές των διασωστών οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο της συντριβής και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αποκάλυψαν ότι βρίσκουν πτώματα σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων! Δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου που βρίσκονται στο Νότιο Σινά είπαν στο πρακτορείο Reuters πως μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 150 πτώματα, σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σημείο της συντριβής.

«Βλέπω μία τραγική σκηνή. Πολλοί νεκροί στο έδαφος και πολλοί νεκροί που είναι ακόμα δεμένοι στο κάθισμά τους. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ένα μικρό τμήμα της ουράς που κάηκε και ένα μεγαλύτερο που συνετρίβη σε βράχο. Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον 100 πτώματα και οι υπόλοιποι είναι ακόμα μέσα στο αεροπλάνο», ανέφερε νωρίτερα σε ΜΜΕ μέλος των σωστικών συνεργείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία ώρα, λογαριασμοί των social media που πρόσκεινται στην τρομοκρατική οργάνωση έχουν αναρτήσει ένα βίντεο, το οποίο υποτίθεται ότι δείχνει την κατάρριψη του αεροσκάφους.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια