Αναζητείται η ΑΕΚ γιατί η ομάδα που χθες φόραγε κιτρινόμαυρα στο Καραϊσκάκη δεν ήταν η ΑΕΚ....

Παλαιότερα ο τίτλος ήταν ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ όμως αυτός που ορίστηκε να οδηγήσει πίσω την ΑΕΚ δεν ήξερε καλά την διαδρομή.

Βαρύ το κλίμα στην Ένωση μια ημέρα μετά τη συντριβή της ομάδας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…


 Όλοι στην ομάδα περίμεναν πως και πως το συγκεκριμένο ντέρμπι – κρας τεστ, ειδικά μετά και τις περσινές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας. Παρόλο του ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ, η ΑΕΚ έδειξε να πατά καλά στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά στη συνέχεια ήλθε η… κατάρρευση!

Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Λονδίνου ή της Τούμπας, παρόλα αυτά οι αδυναμίες των «κιτρινόμαυρων» στην άμυνα (ο Ιντέγε δεν μπορούσε εύκολα να αντιμετωπιστεί, κάτι που φάνηκε στο 2ο και 3ο γκολ) αλλά και το κενό που δημιουργήθηκε στο χώρο του κέντρου μετά την έξοδο του Σιμόες έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών.

Το ρίσκο του Δέλλα αποδείχθηκε καταστροφικό και η πορεία του ντέρμπι είναι η γνωστή (ένα εύκολο τελικά 4-0). Για τον… εφιάλτη της τελευταίας μισής ώρας ο Έλληνας τεχνικός έχει την κύρια ευθύνη, αλλά στην Ένωση δεν θέλουν να πάρουν αποφάσεις εν θερμώ και τον στηρίζουν. Κανείς όμως δεν αφήνει στην άκρη το ότι η ομάδα εμφάνισε «χτυπητές» αδυναμίες σε «κομβικές» θέσεις του ρόστερ, όπως στην άμυνα και στη θέση του σέντερ φορ, εκεί όπου από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Τζεμπούρ δεν υπάρχει αντικαταστάτης

Τα διαιτητικά παράπονα με τα ανύπαρκτα οφσάιντ που καταλογίστηκαν ήρθαν απλά για να συμπληρώσουν την εικόνα του ντέρμπι, το οποίο όλοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους, έτσι ώστε οι «κιτρινόμαυροι» να συνέλθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται…

Βέβαια εδώ υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν.
Γιατί η ΑΕΚ παρουσίασε αυτήν την εικόνα σε δεύτερο ντέρμπι;
Απλά γιατί η ΑΕΚ παρουσιάζει σχεδόν την ίδια ομάδα με αυτή της Β' εθνικής κατηγορίας.
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού ήταν τραγικός λόγω του μικρού μπάτζετ, αφού ο διοικητικός ηγέτης - φίλαθλος της ομάδας δεν αποφάσισε να ρίξει ζεστό χρήμα για μεταγραφές και έτσι οι όποιες προσθήκες έγιναν ήταν από το κάτω ράφι με ότι αυτό συνεπάγεται....

Η ΑΕΚ αποφάσισε να εμπιστευθεί στο Δέλλα τις τύχες της ομάδας και αυτό εμπεριέχει από μόνο του πολλούς κινδύνους. Μπορεί ο Δέλλας να ήταν ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής όμως σαν προπονητής ακόμα δεν έχει δείξει τίποτα, μάλιστα τα λάθη του είναι τεράστια και στον σχεδιασμό της ομάδας αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιχνίδια.

Τραγικό σύστημα στην Τούμπα που οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν κάνει ούτε σε προπόνηση και φυσιολογική ήττα, στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό, εγκληματικά λάθη στο στήσιμο της ομάδας και τραγική αλλαγή που έκοψε την ομάδα στα δύο με επακόλουθο την συντριβή με 4-0.

Οι αιτίες των λαθών της ΑΕΚ, όμως έχουν όνομα και αυτό είναι του Ντούσαν Μπάγιεβιτς που θέλει να έχει το πρόσταγμα στην ομάδα και να αποφασίζει για όλα τα θέματα, αυτός άλλωστε σχεδίασε και την καινούργια ΑΕΚ με ελεγχόμενους, τον Δέλλα - Μπορμπόκη, αλλά και τον Τεχνικό διευθυντή Μιλοβάνοβιτς.

Ακόμα αυτός είναι που ουσιαστικά έδιωξε-παραίτησε τον Λυμπερόπουλο από την ομάδα, όπως έδιωξε παραίτησε και τον Ζήκο γιατί ήθελε να επεμβαίνει στην δουλειά του.

Ο ίδιος ο Μπάγιεβιτς έφερε στην ΑΕΚ βέβαια όλους τους παλιούς του συνεργάτες με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού και το ιατρικό τιμ ελέγχεται για καθυστερήσεις σε τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, αλλά και οι γυμναστές της ομάδας δεν έχουν δώσει στους ποδοσφαιριστές την ανάλογη φυσική κατάσταση.
Τρανό παράδειγμα ο Τζανετόπουλος που ουσιαστικά δεν μπορεί να στρίψει και όμως κανένας δεν έχει ασχοληθεί μαζί του από το τιμ των γυμναστών.

Η ΑΕΚ έχει ουσιαστικά τρεις προέδρους, τον Ασλανίδη που δεν έχει καμία αρμοδιότητα και βρίσκεται εκεί μόνο για να υπογράφει χαρτιά, τον Μπάγιεβιτς που ουσιαστικά κάνει κουμάντο στην ομάδα με πρακτικές του '80-'90 και επηρεάζει το απόλυτο αφεντικό στην ομάδα τον Τίγρη.
Όμως το μοντέλο με τον Μπάγιεβιτς να τρέχει την ομάδα φαίνεται αποτυχημένο αφού οι εποχές έχουν αλλάξει, αλλά αυτός παραμένει ακόμα στο 1990, κάνοντας λάθος στον σχεδιασμό της ομάδας αφού κατά γενική ομολογία ο Δέλλας υπακούει στις διαταγές του.

Πολλοί λένε ότι πρέπει να φύγει και ο Δέλλας και να έρθει ξένος καλός προπονητής, όμως αυτός που θα έρθει θα θέλει να κάνει και κουμάντο στην ομάδα και εκεί θα έρθει μοιραία η σύγκρουση του νέου προπονητή με τον Μπάγιεβιτς που θα θέλει να ελέγχει την ομάδα.

Η μοναδική λύση είναι να φύγει άμεσα ο Μπάγιεβιτς από την ομάδα και η ΑΕΚ να φέρει έναν καινούργιο προπονητή που θα κάνει τις απαιτούμενες προσθήκες παιχτών των Γενάρη ώστε η ΑΕΚ να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί.

Δυστυχώς το ρόστερ της ΑΕΚ είναι τόσο φτωχό που δεν ταιριάζει ούτε στην ιστορία της αλλά ούτε και στο όνομα της και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν και ο Μπάγιεβιτς, αλλά ιδιαίτερα ο Μελισσανίδης.
Δεν μπορείς να θέλεις να διεκδικήσεις πρωτάθλημα με παίχτες που πήρες από τον Πανιώνιο, τα Γιάννενα και την Ξάνθη που το "ταβάνι" τους ήταν εκεί που έπαιζαν.

Είναι γεγονός πως κανένας από το ρόστερ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να παίζει σε καμία από τις μεγάλες ομάδες, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, ίσως εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, Μπουονανότε, Βάργκας, και ίσως ο Μάνταλος.

Και τέλος δυο λόγια για τον πιτσιρικά τον Τζανετόπουλο που κάποιοι βιάστηκαν να τον βαφτίσουν Μπεκενπάουερ, και πρώτος ο Δέλλας που δεν έχει αφήσει μια φορά τον μικρό στον πάγκο και έτσι κινδυνεύει να τον ¨κάψει¨τελειωτικά.

Πράγματι ο Τζανετόπουλος είναι μεγάλο ταλέντο αλλά δεν χρειάζεται παιχνίδια για να γίνει καλός ποδοσφαιριστής κύριε Δέλλα. Χρειάζεται βοήθεια από ειδικούς αθλητίατρους και γυμναστές που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί και να βελτιώσει το μεγαλύτερο ελάττωμα του που είναι η ταχύτητα.
Όταν με το καλό τελειώσουν μαζί του οι ειδικοί τότε θα του μάθετε και τα μυστικά της μπάλας....


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια