Αδελφικά και όχι μόνο, μαχαιρώματα για την προεδρία της Ν. Δημοκρατίας....

Η γαλάζια παράταξη διαλύεται και αυτοί κοιτούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Και το γελοίο του πράγματος είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αλεξιπτωτιστές στο κόμμα....


Φήμες ότι ο Βορίδης θα μοιράζει στους ψηφοφόρους του μπρελόκ με τσεκουράκι δεν επιβεβαιώνονται.

Έχουμε και λέμε: Τατούλης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας, Βορίδης, Γεωργιάδης αν δεν κατέβει ο προηγούμενος, Μειμαράκης, Ντόρα αν δεν κατέβει ο Βαγγέλας που θέλει ιδιαίτερη πρόσκληση, Ψωμιάδης, Δένδιας, Κεφαλογιάννης, Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Πατούλης και πολλοί - πολλοί άλλοι.

Ο Β. Μεϊμαράκης διαρρέει ότι… θέλει να του ζητήσουν να είναι υποψήφιος. Τόσο οι καραμανλικοί όσο και τα κορυφαία κομματικά στελέχη. Με λίγα λόγια να… τον παρακαλέσουν!
Υπενθυμίζεται ότι, παρότι μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, η συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή καθώς και η επικοινωνία του με πρόσωπα – «κλειδιά» της δεξιάς παράταξης, στάθηκαν καθοριστικής σημασίας για τη μεταστροφή του.

Ανασταλτικός παράγοντας για την απόφασή του επί της υποψηφιότητας παρέμενε η στάση που κράτησαν ορισμένα «γαλάζια» στελέχη, οι διαφωνίες του επί της διαδικασίας καθώς και οι αυξημένες απαιτήσεις άλλων στελεχών για την επόμενη μέρα της παράταξης.

Όπως αφήνεται να διαρρεύσει, ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμάται πως θα πει το μεγάλο «ναι», απόφαση η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινωθεί εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου ή - το αργότερο - στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.


Και μεταξύ των ενδιαφερόμενων είναι οι Ν. Δένδιας, Μαν. Κεφαλογιάννης, Β. Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γ. Πατούλης, Παν. Ψωμιάδης, ακόμα κι ο Απ. Τζιτζικώστας απ’ τη νεότερη γενιά που τελικά έθεσε υποψηφιότητα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και υποψηφιότητα προερχόμενη απ’ το χώρο της ΟΝΝΕΔ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια