Ο Βαγγέλης ήταν χαμένος από την στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές....

Μα καλά κανείς στην Ν.Δ. δεν κατάλαβε ότι οι εκλογές τον Γενάρη, χάθηκαν  αποκλειστικά και μόνο από τον Σαμαρά που είχε μετατρέψει το κόμμα σε ένα  συνονθύλευμα πασόκων,ακροδεξιών φασιστών και γιαλαντζί αριστερών. 



Με αυτούς στο κόμμα, ξεκίνησε ο Βαγγέλης να κερδίσει τις εκλογές, ξεχνώντας ότι ακριβώς αυτούς δεν ήθελε ο κόσμος στους κόλπους της παράταξης. Όμως δέχτηκε να τους κρατήσει στο κόμμα και στις λίστες αφού αυτή ήταν η συμφωνία για να γίνει αρχηγός, έστω και προσωρινός. Όμως όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές και η κοινοβουλευτική ομάδα του έδωσε το χρίσμα να ηγηθεί έπρεπε άμεσα να κάνει αλλαγές. Όμως μεθυσμένος από τη χαρά ότι ίσως και να γίνει πρωθυπουργός και για να μην έρθει σε ρήξη με κανέναν τα άφησε όλα όπως είχαν.

Ακούμε εδώ και πολύ καιρό το εξής απίθανο: Ό,τι κι αν κάνει ο Βαγγέλας είναι κερδισμένος. Το πάλεψε, ήταν καλός στην προεκλογική περίοδο, ε δεν είχε και τίποτε να χάσει.

Τι λέτε βρε άθλιοι τύποι που είστε και Νεοδημοκράτες. Δεν είχε τίποτα να χάσει ο Μεϊμαράκης αλλά έχασε η Νέα Δημοκρατία την ευκαιρία να επανέλθει στην εξουσία.
Τι λέτε βρε παιδιά; Δεν έχετε μάθει ότι όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει; Τι δηλαδή να πούμε και μπράβο στον Βαγγέλα και το επιτελείο του που κατάφερε να χάσει από τον τελειωμένο; 

Η ΝΔ κυρίες και κύριοι της… αστικής τάξης έχασε από τον… μισό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε και σε όποιον αρέσει. Τώρα άμα βγαίνουν κάποιοι και λένε «δώσαμε έναν ωραίο αγώνα, ο Βαγγέλας ήταν καταπληκτικός, αλλά δεν μας κατάλαβε ο κόσμος» τότε ένα είναι σίγουρο. Η ΝΔ πρέπει να διαλυθεί αύριο πρωί και να ξαναφτιαχτεί ένα νέο κόμμα που δεν θα έχει όλους τους βλάκες που λένε τέτοιες ηττοπαθείς κουβέντες. Η ΝΔ έχασε γιατί ποτέ δεν πίστεψε ότι θα κερδίσει. Γιατί όλη η προεκλογική εκστρατεία ήταν λάθος. Γιατί διάφοροι επικοινωνιολόγοι που ούτε για κλητήρες δεν κάνουν, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που λέει «όλοι ίδιοι είμαστε, γιατί να μην ψηφίσουμε τον πιο νέο;»

Ποιος ήταν αυτός που είπε στον Βαγγέλα ότι θα κερδίσει τις εκλογές μόνο με μαγκιά, υφάκι και συνεχή πρόκληση; Εντάξει, ο Μεϊμαράκης είναι αυτός που είναι και δεν κρύβεται ούτε υποκρίνεται. Αλλά η πολιτική δεν είναι ένα μήνα να ακούει ο κόσμος εξυπναδούλες, στυλάκι Τρούμπας ή στην καλύτερη ψαροταβέρνας. Ο κόσμος συμπάθησε τον καλό κι αγαθό ταβερνιάρη, με την πλούσια μουστάκα του, τα χωρατά του, τις μπηχτές του αλλά μέχρι κάποιου σημείου. Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Πρέπει να έχεις κάτι να πεις στον κόσμο εκτός από το να πουλάς λαϊκισμό και μαγκιά.

Ενδεικτικό του λάθους στο ύφος ήταν και ο τσακωμός για το… ύψος του Αλέξη. Ποιος νοιάζεται για το ύψος ή το βάθος. Επιχειρήματα υπάρχουν ή απλά κάποιοι νομίζουν ότι ο κόσμος ακούει τα αστεία και χαζεύει; Θέλει και πρόγραμμα, θέλει ανανέωση, ζητά το καινούργιο και ο Αλέξης απλόχερα του το πρόσφερε. Ασχέτως κι αν είναι ψεύτικο. Καλός πωλητής είναι ο Τσίπρας ενώ ο Μεϊμαράκης ακόμη αναρωτιέται γιατί οι κάμερες τον βγάζουν κοντό. Πάλι καλά που στην ΕΡΤ δεν έκαναν κανένα μαγικό να του… ξυρίσουν το μουστάκι.

Δυστυχώς ο Σαμαράς είχε καταντήσει την Ν.Δ. ένα μόρφωμα που αποτελείται από πασόκους, και ακροδεξιούς φασίστες. Όσοι είχαν σχέση με το περιβάλλον Καραμανλή τέθηκαν στο περιθώριο, αφού ο μεγαλύτερος φόβος του Αντωνάκη ήταν πάντα ο Καραμανλής, ο φυσικός ηγέτης της παράταξης.

Κάποιοι χαζοχαρούμενοι σύμβουλοι του Αντώνη, έδωσαν συμβουλή στον Βαγγέλα από τη μια να είναι πρώτος μάγκας κατά του Αλέξη κι από την άλλη γατούλα καναπέως μέσα στο κόμμα μη τυχόν και διαταράξει ισορροπίες. Άλλωστε, μεταβατικός είναι τι άλλο θα μπορούσε να κάνει. Όμως, πώς να πείσεις τον Έλληνα να σε ψηφίσει όταν αφήνεις στο επικρατείας σε εκλόγιμη θέση τον πασοκοδημαριτη Οικονόμου.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Βαγγέλη ήταν ότι συνέχισε να συνεργάζεται με τους περισσότερους αποτυχημένους συνεργάτες του καταστροφέα της χώρας Σαμαρά. Άτομα αλεξιπτωτιστές σαν τον Μουρούτη που καμία σχέση δεν είχαν με την γαλάζια παράταξη.
Το μεγαλύτερο λάθος του όμως ήταν η στήριξη που είχε δώσει στον Παπασταύρου τον κολλητό του Σαμαρά που είναι κατηγορούμενος για ξέπλυμα.

Ποιος χαζοχαρούμενος στήριξε όλη την εκστρατεία στη λογική «έλα Αλέξη να συνεργαστούμε»; Είναι σαν να λες στο Νεοδημοκράτη που είχε φύγει: «Πήγαινε και ψήφισε Αλέξη ή Φώφη ή Θεοδωράκη. Έτσι κι αλλιώς όλοι ίδιοι είμαστε, μαζί θα καθίσουμε στο ίδιο… κρεβάτι, θα φάμε, θα πιούμε κι ότι κάτσει». Μα το όλοι ίδιοι είμαστε είναι αυτό που κατέστρεψε τη ΝΔ. Ποια εναλλακτική πρόταση κατατέθηκε; Ποιος φάνηκε διαφορετικός από τον Τσίπρα. Είναι αυτό που λένε: «Αδερφές και παλικάρια, γίναμε μαλλιά κουβάρια», και με το συμπάθιο οι κακές κουβέντες, δεν εννοούμε κανέναν. Με τέτοια τακτική ήταν σίγουρο ότι αφού είναι όλοι ίδιοι ο νέος, ο ξύπνιος και ο πιο γοητευτικός θα ξεχωρίσει. Και ο Αλέξης ξεχώρισε.

Η ΝΔ έχασε επίσης γιατί ακόμη μια φορά πόνταρε στα κουτσά άλογα της επικοινωνίας, των επιχειρήσεων, των γκαλοπατζήδων. Για παράδειγμα, δεν μπορεί δημοσκόπος να πηγαίνει στη Συγγρού και να τους λέει ότι είναι 1,5 μονάδα μπροστά και την ίδια ημέρα να βγαίνει σε κανάλι και να λέει ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, δεν μπορεί να κάνεις κολεγιά με προδότες, ξεπουλημένους, ανίκανους και λαμόγια δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης και να περιμένεις να σε στηρίξουν και να σε οδηγήσουν στη νίκη. Τους ξεφτυλισμένους που έχουν κάνει πολλάκις ζημιά στην παράταξη τους πατάς στο κεφάλι σαν τα σκουλίκια, δεν τρως μαζί τους. Ομοίως και τους επιχειρηματίες που τους στηρίζουν μόνο και μόνο για να γλιτώσουν την ψειρού. Όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει το εννοούμε.

Τέλος, αν και υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν, η ΝΔ ηττήθηκε γιατί δεν είχε φαντασία. Τι προεκλογικά σποτάκια ήταν αυτά; Ακόμη και ο Καμμένος σας έβαλε τα γυαλιά για άλλη μια φορά. Σας τσάκισε το έχετε καταλάβει; Παραδώσατε στον Καμμένο το δικαίωμα να παίζει με το βασικό σύνθημα της ΝΔ , την Ελλάδα και την προστασία της. Ποιος θυμάται τα προεκλογικά σποτάκια της ΝΔ και όχι των άλλων; Κι όπως ξέρουμε τα πάντα είναι επικοινωνία. Χάσατε κύριοι αλλά μυαλό δε βάζετε. Θέλετε τη ΝΔ μικρή, δεύτερη, να βλέπει την πλάτη ενός ανθρώπου που διέλυσε τη χώρα.

Άμεσα να ανοίξουν οι διαδικασίες για συνέδριο του κόμματος και ο φυσικός ηγέτης της παράταξης να εγγυηθεί για τις διαδικασίες.... 
Πρέπει η Ν. Δημοκρατία να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αποκλείοντας όλα αυτά τα βαρίδια που πληγώνουν τον κόσμο του κόμματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια