Αφού αυτή η Εθνική δεν κατάφερε να κερδίσει την Ισπανία, δεν ξέρω πότε θα μπορέσει....

1995 - 2015: 20 Αγώνες εναντίων των Ισπανών και μετράμε 20 ήττες.... Από το μακρινό '95 έχουμε να τους κερδίσουμε.
Είναι γεγονός ότι αυτή η Εθνική είναι από τις καλύτερες Ευρωπαικές ομάδες και αν δεν υπήρχε ομάδα Ισπανία άνετα θα πήγαινε τελικό, όμως οι Ισπανοί υπάρχουν και σε όποια κατάσταση και να είναι μας έχουν για πλάκα....


Βέβαια υπάρχει εξήγηση ή μάλλον εξηγήσεις. 
Το να χάνεις συνεχώς από μια ομάδα αυτό συνεπάγεται κόμπλεξ κατωτερότητος, δηλαδή κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να τους κερδίσει.
Παράδειγμα εγώ, σε κανένα παιχνίδι μέχρι σήμερα δεν είχα φοβηθεί, ούτε όταν χάναμε από τους Κροάτες λίγα λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι, σήμερα όμως έλεγα ότι θα χάσουμε, ακόμα και όταν περάσαμε μπροστά.

Ένας άλλος λόγος για την σημερινή ήττα πιστεύω ότι ήταν το κοουτσάρισμα του Κατσικάρη, που στο 4 δεκάλεπτο βρέθηκε σε σύγχυση. Σαν να μην πίστευε ούτε αυτός ότι μπορούσαμε να τους κερδίσουμε.... Τραγικά λάθη, όπως να παίξουμε κοντρόλ μπάσκετ και να κάνουμε σουτ στο τέλος της επίθεσης στα 5' δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα σούτ υπό πίεση που συνήθως χάνεται. 

Έβαλε τα χέρια της και... έβγαλε τα μάτια της η Εθνική, καθώς, σε έναν προημιτελικό-«θρίλερ» κόντρα στην Ισπανία, ηττήθηκε από τους Ίβηρες με 73-71 και υποχρεώθηκε να βάλει στον... πάγο τα όνειρά της για ένα μετάλλιο σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.

Η ελληνική ομάδα μπορεί να... καταριέται για την τύχη της, η αλήθεια όμως είναι ότι μπορούσε να έχει «καθαρίσει» την αναμέτρηση, πριν φτάσουμε στη... ρώσικη ρουλέτα του φινάλε. Και αυτό, καθώς μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 39-32 στο ημίχρονο, μπορεί στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης να «παρακολουθούσε» την παρέα του συγκλονιστικού Πάου Γκασόλ, όμως, όταν αποφάσιε να βγάλει στο παρκέ όλα τα προτερήματά της, τότε... χάθηκε η μπάλα.

Δυστυχώς, αυτό οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη το έκαναν μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν «θωράκισαν» τη ρακέτα, περιόρισαν το περιφερειακό σουτ τηςομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο, βρήκαν λύσεις στην επίθεση με Σοανούλη, Καλάθη, Ζήση και Κουφό και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 57-55.

Το... όνειρο όμως δεν κράτησε για πολύ και σύντομα, από την αρχή κιόλας της τελευταίας περιόδου, οι Ίβηρες πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, το οποίο, χάρη στα λάθη της Εθνικής, που «κόλλησε» σε τουλάχιστον τρεις σερί επιθέσεις, δεν είχαν πρόβλημα, ως επί το πλείστον, να συντηρούν. Ο συγκινητικός Γιάννης Αντετοκούνμπο, στο πραγματικά καλύτερο παιχνίδι της μέχρι τώρα καριέρας του στην Εθνική μας ομάδα, έδειξε γιατί θα είναι ο ηγέτης της τα αμέσως επόμενα χρόνια, δίνοντας με προσωπικούς πόντους και σωρεία ριμπάουντ επιθετικές λύσεις στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν... θρίλερ. Στα 13,6'' οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 72-68, χάρη σε δύο βολές του Ροντρίγκεθ και, στην ελληνική επίθεση, ο Σπανούλης σούταρε «air ball» σε τρίποντο, ο Αντετοκούνμπο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, «έσωσε» την κατοχή, η μπάλα γύρισε σωστά στην περιφέρεια και ο Σλούκας με τρίποντο μείωσε σε 72-71 στα 4,1"!

Ακολούθησε τάιμ-άουτ των Ισπανών, φάουλ του Κουφού στα 2,7'' στον Γκασόλ, ο οποίος πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών, πέτυχε την πρώτη και αστόχησε στη δεύτερη. Η Εθνική μας πήρε το ριμπάουντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόλαβε να κάνει ένα σου της απελπισίας λίγο πίσω από το κέντρο, το οποίο... φάνηκε καλό, αλλά δεν ήταν -κι έτσι οι Ισπανοί πανηγύρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας με 73-71.

Πλέον, η Εθνική μας θα συνεχίσει τους αγώνες της στη φάση για τις θέσεις 5-8, ευελπιστώντας ότι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι θα μείνει να αναρωτιέται γιατί, ενώ «είχε» τους Ισπανούς, δεν τα κατάφερε να τους νικήσει, για μια ακόμα φορά...

Το α' ημίχρονο

Το πρόβλημα, έπειτα από τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης και καθώς η Εθνική μας έχανε με 39-32 από τους Ίβηρες, ήταν ότι η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Ισπανών και παρουσίαζε πολύ κακή αμυντική ισορροπία, ενώ και στην επίθεση πολλοί παίκτες υστερούσαν, πλην των Αντετοκούνμπο και Πρίντεζη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο α' ημίχρονο, η ελληνική ομάδα είχε κυριαρχήσει στα ριμπάουντ, με 20 έναντι 12 των Ισπανών, όμως και πάλι, δεν το εκμεταλλεύθηκε, καθώς δεν μπορούσε να «βγάλει» αιφνιδιασμό.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια