Κατάπτυστη προπαγάνδα στυλ Βόρειας Κορέας από Φλαμπουράρη και Χριστοδουλοπούλου στο Βοτανικό....

Έβαζαν τα μικρά παιδάκια των μεταναστών να ζωγραφίζουν για να βγάλουν φωτογραφίες, δείχνοντας μας μια τεχνητή ευτυχία των ταλαίπωρων ανθρώπων....  
Προπαγάνδα βγαλμένη από χουντικά καθεστώτα, που υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας.

Την στιγμή που χιλιάδες Έλληνες λοιμοκτονούν και κοιμούνται στα παγκάκια, όσα έχουν απομείνει ελεύθερα από τις ορδές των λαθρομεταναστών, Φλαμπουράρης, Χριστοδουλοπούλου και ολόκληρος ο θίασος των τάχα αριστερών, δεν χάνουν ευκαιρία κάθε ημέρα να δίνουν σόου στον Βοτανικό και στα κανάλια, λέγοντας πράγματα ακατανόητα και αλλοπρόσαλλα για το μεταναστευτικό. 
Πάντως επιμένω πως και οι δυο αδυνατούν να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης, εκτός αν έχουν άλλους σκοτεινούς σκοπούς στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους....

Βέβαια η υπέργηρη κυρά-Τασία δεν ξέχασε να πει πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.Ώρες ώρες μου θυμίζει φιγουρίνι, (εντάξει αυτό ήταν κακία) 


Για να καταλάβετε, διαβάστε τι είπε ο γερο Φλαμπουράρης σε γνωστή ιστοσελίδα, για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την τύχη των 2.500 προσφύγων που καταφθάνουν στην πρωτεύουσα.

"Εμένα ρωτάτε; Εγώ θεωρώ ότι μπορούν μέσα σε μία πολιτεία 5 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι η Αττική, να βρουν τον τρόπο".

"Υπάρχει πρόβλεψη για αυτούς τους ανθρώπους;" είναι η επόμενη ερώτηση, με τον υπουργό Επικρατείας να απαντά: "Όχι δεν υπάρχει. Η πρόβλεψη είναι πως όσοι θέλουν να έρθουν εδώ, έχουμε πάνω από 600 θέσεις ακόμα. Άλλοι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ξενοδοχείο, άλλοι θα τραβήξουν τον δρόμο τους".Κι όμως, ενώ η κατάσταση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα γίνεται κάθε ημέρα και πιο τραγική, η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου άνοιξε την Τετάρτη τον Ελαιώνα για τους δημοσιογράφους και έχοντας στο πλευρό της τον Αλέκο Φλαμπουράρη αλλά και τον Γιάννη Πανούση, έδωσε ένα σόου ντροπής, παρουσιάζοντας εικόνες με προσφυγόπουλα που ζωγράφιζαν ανέμελα στο κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών. 

Τα πλάνα από τον παιδότοπο του καταυλισμού, στον οποίο αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και δωρεάν wi-fi για τους μετανάστες, έρχονταν την ώρα που εικόνες ντροπής από την χώρα μας κάνουν τον γύρο του κόσμου και ενώ η Λέσβος εκπέμπει SOS, με 7.500 μετανάστες να είναι «εγκλωβισμένοι» στο νησί. 

Και μπορεί ο ΟΗΕ να κάλεσε τη Δευτέρα την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να την κατηγόρησε για έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης, ωστόσο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έγινε στον Βοτανικό αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού γενικότερα.

Φλαμπουράρης: «Τι θέλετε να τους βουλιάξουμε;»

Πιο αναλυτικά, ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για «έμπρακτη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και για μικρο δείγμα πως η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν να ανταποκριθούν σε ανθρωπιστικές ανάγκες, πάρα την κρίση που βιώνουν».

«Όλο αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε. Το πρόβλημα δε λύνεται γιατί είναι μεγάλο και σοβαρό. Όλα τα κόμματα να συνεισφέρουν και τα καλούμε να καταθέσουν προτάσεις», είπε και πρόσθεσε: «"Όχι" στην πολεμική των ΜΜΕ. Είναι ένα πρώτο βήμα».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στην ΕΕ να προχωρήσει και να αποδεχτεί την πρόταση Παυλόπουλου για κοινή σύσκεψη ΟΗΕ, ΕΕ κι άλλων φορέων. Όπως τόνισε, «αν δε δοθούν ουσιαστικές κι ειρηνικές λύσεις το πρόβλημα θα παραμείνει ανοιχτή πληγή για όλο τον κόσμο».

Σε ερώτηση γιατί το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν πήγε τελικά -όπως αναμενόταν το βράδυ της Τετάρτης- στη Θεσσαλονίκη κι για το αν υπήρξε εμπλοκή με Σκόπια ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε πως δεν υπήρξε καμία εμπλοκή και έκανε λόγο για «ράδιο-αρβύλα».

«Τι είναι αυτά που λέτε. Είναι ράδιο-αρβύλα. Το καράβι δεν ήταν να πάει στη Θεσσαλονίκη. Έρχεται εδώ διότι είναι 150 με 170 πρόσφυγες μέσα οι οποίοι δεν έχουν πιστοποιηθεί και πρέπει να πιστοποιηθούν στο κέντρο αλλοδαπών. Δε μπορούν να πάνε στη Θεσσαλονίκη και να γυρίσουν πίσω με τα ποδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα των χιλιάδων μεταναστών στο Αιγαίο, όταν στον Ελαιώνα οι υποδομές επαρκούν για τη φιλοξενία εκατοντάδων, ο κ. Φλαμπουράρης δεν απάντησε επί της ουσίας κι αρκέστηκε στο: «Τι θέλετε να τους βουλιάξουμε;».

«Όταν έρχονται 5.000 την ημέρα αναλογιστείτε κι εσείς κι όποιος άλλος θέλει ποια είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος. Εμείς κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε αυτή η ανθρωπιστική κρίση να περάσει πολύ απαλά και για τους ανθρώπους που την υφίστανται και για την ελληνική κοινωνία. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που δεν αναγνωρίζω και θέλω να το τονίσω είναι η συνεχής κομματική αξιοποίηση από την πλευρά των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία δεν έχουν κάνει καμία πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Απλά καθημερινά και συνεχώς κάνουν κριτική και ζητάνε την παραίτηση της υπουργού. Είδατε κανέναν εδώ σήμερα; Ο αγώνας που δίνουμε είναι πολύ μεγάλος και θέλουμε συμπαράσταση κι όχι πολεμική. Η πολεμική που γίνεται είναι unfair», πρόσθεσε.

Χριστοδουλοπούλου: Υπόδειγμα το κέντρο στον Βοτανικό

Την ίδια ώρα, η Τασία Χριστοδουλοπούλου μίλησε για το έργο, λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας και συνεργασίας πολλών υπουργείων, τονίζοντας παράλληλα πως είναι υπόδειγμα και για αλλά κέντρα φιλοξενίας.

«Είναι ένα παράδειγμα να δουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ότι οι προσπάθειες μας καρποφόρησαν και είμαστε σε καλό δρόμο, ανέφερε και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή στον Βοτανικό φιλοξενούνται 250 μετανάστες. 

«Είναι ένα μικρό βήμα, πρώτο βήμα για ένα τεράστιο πρόβλημα που η ίδια η ΕΕ δε θέλει να καταλάβει και να αντιμετωπίσει ενιαία τα αιτία που το προκαλούν», ανέφερε λίγο αργότερα η αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία βρέθηκε στο κέντρο Φιλοξενίας την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, μέχρι σήμερα οι προηγούμενες κυβερνήσεις έβαζαν το προσφυγικό κάτω από το τραπέζι.

«Περάσαμε ανυπέρβλητα εμπόδια κι είχαμε απίστευτη συνεργασία του κρατικού μηχανισμού. Η πραγματικότητα του βοτανικού ήταν εξαιρετικά δύσκολη και τα καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να μεταδώσετε», πρόσθεσε.

Ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να μην κάνουν ερωτήσεις και να αφήσουν ήσυχους τους πρόσφυγες 

Πάντως, αφού η  Χριστοδουλοπούλου και ο Φλαμπουράρης έκαναν τις δηλώσεις τους και όταν οι δημοσιογράφοι ζήτησαν να κάνουν μερικές ερωτήσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα, εκείνοι τους είπαν ότι πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία των προσφύγων και των μεταναστών και να τους αφήσουν στην ησυχία τους.

Σήμερα δεν έχετε έρθει εδώ για να κάνετε ερωτήσεις, είπαν σε δημοσιογράφους 
και τους ζήτησαν να προβάλλουν στο εξής τα πράγματα «όπως είναι» και όχι με τρόπο που δίνει λάθος εικόνα για την χώρα μας στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα σε μία εβδομάδα.

Η Χριστοδουλοπούλου ομολογεί πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο

Ωστόσο, όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την κυρία Χριστοδουλοπούλου αναφορικά με το τι θα γίνει με τους μετανάστες, αφού το Κέντρο Φιλοξενίας αποτελεί ουσιαστικά μια προσωρινή λύση, εκείνη προχώρησε σε μια ομολογία, αποκαλύπτοντας πως «έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο».


«Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο. Έχω απαντήσει ήδη ότι το προσφυγικό θα αποτελέσει αιχμή της προεκλογικής καμπάνιας για την αντιπολίτευση. Δεν είναι θέμα αν μπορώ να το διαχειριστώ εγώ το ζήτημα, άλλα ολόκληρη η Ευρώπη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν προτάσεις παρά το γεγονός ότι εμείς τα έχουμε καλέσει να μας φέρουν. Λυπάμαι για αυτό», είπε χαρακτηριστικά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια