Οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας οι φωτιές που κατακαίνε τη χώρα;

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού εντός της Αττικής κάνουν λόγο δημοτικοί άρχοντες του Υμηττού και του Κορωπίου, όπου ξέσπασαν φωτιές.


Όπως υποστηρίζουν, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς στον Υμηττό ξέσπασαν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς και μισή ώρα αργότερα, ξέσπασαν τέσσερις διαφορετικές εστίες στο Κορωπί και την Παλλήνη. 

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά σε πευκόφυτη έκταση, στην περιοχή της Μαλακάσας, που είχε καεί και πριν από τρία χρόνια.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "στη πλευρά του Βύρωνα, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας το θέμα αντιμετωπίστηκε. Τώρα η φωτιά έχει μετατεθεί στην πίσω πλευρά του Υμηττού, στο δήμο, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Κορωπίου".

Τόνισε ότι "οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι έτοιμες και η μάχη δίνεται με ιπτάμενα και με πεζοφόρα τμήματα" για την κατάσβεσή της.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης εμφανίστηκε "100% σίγουρος ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια, κι όχι μόνο στον Υμηττό". Προσέθεσε ότι ο ίδιος, καθώς βρισκόταν στο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, άκουσε "τουλάχιστον 3 εκρήξεις σε σημεία που είχαν αποστάσεις μεταξύ τους πάνω από 300 μέτρα".

Ο κ. Βαλασόπουλος σημείωσε ότι δεν κάηκε κανένα σπίτι στο δήμο της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας, ενώ "στο Βύρωνα έχει καεί μια ταβέρνα και τίποτα άλλο", λέγοντας ότι "βασικός στόχος ήταν να σωθούν τα σπίτια και οι άνθρωποι και τα καταφέραμε".

Επίσης υπογράμμισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις των εθελοντών αλλά και του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να "αντιμετωπιστεί η παραμικρή αναζωπύρωση άμεσα".
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια