Αυτά είναι τα καταστροφικά μέτρα που προτείνει ο Τσίπρας στην πρόταση που έστειλε στην Ευρώπη....

Δείτε τα νέα μέτρα που προτείνει ο Τσίπρας για το νέο μνημόνιο και είναι τα μέτρα που μας ζήτησε να απορρίψουμε στο δημοψήφισμα. Σαφώς και τα μέτρα είναι πολύ σκληρά για όλους τους Έλληνες, όμως πιστέψτε με θα γίνουν ακόμα χειρότερα μόλις προσθέσουν οι Ευρωπαίοι και τα δικά τους....


Πάντως ο Αλέξης έλεγε αλήθεια προεκλογικά ότι θα μας βγάλει από το μνημόνιο, αφού αυτό που μας είχε βάλει ο Σαμαράς τελείωσε και έτσι βγήκαμε. Μείναμε μερικές ημέρες χωρίς μνημόνιο, χωρίς τράπεζες για να πληρώνετε λογαριασμούς κ.λ.π. Βέβαια το ότι δεν έδιναν χρήματα τα ΑΤΜ αυτό είναι μια λεπτομέρεια. 

Αφού λοιπόν το παλικάρι υλοποίησε την υπόσχεσή του τώρα μας φτιάχνει ένα καινούργιο, μέχρι να βρεθεί ο επόμενος "πατριώτης" (Λαμόγιο) που θα παραμυθιάσει το λαό με ωραία λόγια, πως αυτός θα μας βγάλει από το μισητό μνημόνιο και θα πάρει την εντολή του λαού και ξανά πάλι από την αρχή....

Σε μια διαφορετική γραμμή από την πρόταση προς τον ESM, κινείται η νέα πρόταση που εστάλη στις 10 μ.μ. στους θεσμούς και η οποία κατατέθηκε πριν από λίγο στις νομοθετικές υπηρεσίες της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστεί σήμερα Παρασκευή.

Η πρόταση περιλαμβάνει επιστολή του πρωθυπουργού, το κείμενο με την βάση της πρότασης έξι - επτά σελίδων και συνοδευτικά έγγραφα.

Η κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι, τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσει, έχοντας την βοήθεια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα ληφθούν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εφόσον βέβαια, υπάρξει συμφωνία..

Ειδικότερα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες:

- Ο ΦΠΑ σε φάρμακα, βιβλία και θέατρα, διατηρείται στο 6%.

- Η ελληνική πρόταση εξακολουθεί να προβλέπει συντελεστή ΦΠΑ 13% για τα ξενοδοχεία, το ρεύμα και όλες τις ΔΕΚΟ και αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%.

- Για τα τρόφιμα ζητείται διατήρηση μόνο βασικών αγαθών στο 13% και μετάταξη των περισσότερων στο 23%. Στο 23% θα μεταταχθούν και: υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, αεροπλάνων, πλοίων, κόμιστρα ταξί).

- Πιθανή θεωρείται η κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ή δεν αποκλείεται αν δεν υπάρξει κατάργηση, να εφαρμοστεί κάποια αλλαγή συντελεστών.

- Επίσης αύξηση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις στο 100% από 55% σήμερα, καθώς και αύξηση των συντελεστών από το 26% στο 28%.

- Δεδομένη είναι η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

-Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης κατά 30%, από το 10% στο 13% του αντίστοιχου τεκμηρίου διαβίωσης για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, τις πισίνες, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Ο φόρος θα επεκταθεί και στα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων.

Όσον αφορά στα πρώτα μέτρα, τα οποία η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να φέρει άμεσα στο πλαίσιο οικοδόμησης μιας νέας εμπιστοσύνης, είναι τα παρακάτω:

- Κατάργηση άμεσα των πρόωρων συντάξεων, με στόχο να βγαίνουν όλοι στα 67 έτη.

- Στα 62 έτη θα συνταξιοδοτούνται μόνο όσοι συμπληρώνουν 40 έτη εργασίας.

- Θα προβλέπεται ποινή έως και 16% για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

- Καταργείται σταδιακά το ΕΚΑΣ έως το 2018, ενώ στόχος είναι η αντικατάστασή του από ενός είδους στοχευμένο επίδομα.

- Αυξάνονται οι εισφορές υγείας για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο 6%.

- Για τις επικουρικές συντάξεις προβλέπεται αύξηση στο 3,5% των βασικών εισφορών.

- Περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην πρόταση, περιλαμβάνεται και ο τομέας των αποκρατικοποιήσεων, που προβλέπει την αποκρατικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ», του ΑΔΜΗΕ και πώληση του 6% που κατέχει ακόμη το δημόσιο στον ΟΤΕ. Επίσης, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, πώληση πλειοψηφικού πακέτου στον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Ελληνικό, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Αυτά είναι και τα στοιχεία, τα οποία προκάλεσαν την αρνητική θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.Πηγή: enikonomia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια