Ιντερνετικά αμόρφωτος

Ιντερνετικά αμόρφωτος ονομάζεται ο άνθρωπος ο οποίος έχει παντελή (όχι το βρώμικο στην Καβάλας) άγνοια για το πώς να κατεβάζει ταινίες από σινεμάδες, πώς να βλέπει τσόντες στην 19αρα tft, πώς να ψάχνει στα φόρουμς μπας και χτυπήσει κάνα γκομενάκι και πάει λέγοντας.


Τα πρώτα βήματα 

Κατά την λίθινη εποχή οι ιντερνετικά αμόρφωτοι άνθρωποι έτριβαν ξύλα πάνω στα ρούτερ για να συνδέονται με τα τσοντοσάιτ της εποχής. Φυσικά και απέτυχαν παταγωδώς γιατί δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα ο λογαριασμός του ΟΤΕ και έτσι οι άνθρωποι αυτοί παρέμειναν στο σκοτάδι της αμάθειας.
Στην Κλασική εποχή και μάλιστα στην Ελλάδα έγινε το πρώτο βήμα. Τον χρυσό αιώνα του Περικλέους, ο ίδιος ο Περικλέους πήρε δυο κουτιά σπίρτα ινδικής κατασκευής πέρασε και μια καλούμπα ανάμεσα πήγε αυτός στο σαλόνι και ο κουμπάρος του στο μπάνιο και γράφανε πάνω στα σπιρτόκουτα, μετά τα κάνανε τράμπα και διάβαζε ο ένας του αλλουνού...
Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Το πρώτο email είχε αποσταλλεί επιτυχώς...
Παρόλα αυτά η αμάθεια ακόμα μάστιζε τον απλό λαουντζίκο που δεν είχε τα μέσα και την επιφάνεια για σπίρτα και σπάγγο, (με τους Zippo δεν υπήρχε αποτέλεσμα).

Ένα βήμα μετά 

Περάσανε χιλιάδες χρόνια ώσπου την εποχή του Βυζαντίου έγινε το επόμενο βήμα. Ο Ιουστινιανός που είχε σπουδάσει στο Μπαγκλαντές Διοίκηση επιχειρήσεων αποφάσισε να τελειοποιήσει την ιδέα του Περικλέους. Έτσι λοιπόν αφού πέρασε οπτικές ίνες κάτω από το Βόσπορο και σύνδεσε την Αγιά Σοφιά με τα Τρίκαλα Κορινθίας έστελνε παραγγελιές για σουβλάκια με αυτή τη μέθοδο.
Το σπιρτόκουτο φυσικά και παρέμεινε αλλά η ταχύτητα αυξήθηκε κατά πολύ (αριθμό δε θυμάμαι, αλλά πολύ περισσότερο από όσο δίνουν οι εταιρείες τώρα).
Ε μετά τα ξέρετε, άλωση και λοιπά πάλι στο σκοτάδι ο Έλληνας..

Εξέλιξη είδους 

Φτάνουμε λοιπόν και στη σύγχρονη εποχή όπου τα μέσα έχουν αλλάξει τα σπιρτόκουτα έχουν αντικατασταθεί από τα λάπτοπ (μικρή διαφορά). Ο μέσος έλληνας έδωσε δυο χιλιάρικα να πάρει τέτοιο μηχάνημα αλλά βάζει το ποντίκι στη φτέρνα και τον χαλάει που δεν δουλεύει το πεντάλ και άλλα τέτοια γραφικά.
Ώσπου κάπου εκεί κάνει την εμφάνισή του το φατσοβιβλίο..Σαν μάνα εξ ουρανού, σαν επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ο Έλλην άνοιξε τα γκαβά του και του 'σκασε όλη η γνώση στην κούτρα του..
Μπήκε στο φατσοβιβλίο όπου και περνάει το μέγιστο δυνατό όριο πρωτού ανατιναχτεί το τροφοδοτικό του, έμαθε να λύνει επιστημονικά καταρτισμένα κουίζ, έμαθε να ενοχλεί όλον τον κόσμο στέλνοντας ευχάριστες εφαρμογές τύπου “μάθε πόση είναι η μαλαπέρδα σου πεσμένη σε θερμοκρασία -8 κελσίου” και όλα αυτά τα ευχάριστα.
Τα πέτρινα χρόνια περάσανε ανεπιστρεπτί και έτσι ο Έλλην έγινε τέρας μορφώσεως και άνοιξε τους διαύλους επικοινωνίας με τον έξω κόσμο (Βαρβάρους κατά την Ελληνικήν).
frikipaideia

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια