Και τώρα τι γίνεται; ....Αλέξη

Βέβαια το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνο στον Πρωθυπουργό αλλά σε όλους μας.

Και τώρα τι γίνεται;


Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι αυτά τα μέτρα μπορούν να αποδώσουν, μέτρα που θα επιδεινώσουν την ήδη υπάρχουσα ύφεση; Ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά ότι ο Σύριζα θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα, όταν η μισή κοινοβουλευτική του ομάδα οδεύει προς παραίτηση;
Πιστεύω πως ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας θα μπορέσει να το υλοποιήσει λόγω ιδεολογίας.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να αναλάβουν να φέρουν σε πέρας αυτό το εγχείρημα, αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα αποτύχουν.
  
Τα μέτρα είναι απάνθρωπα 

Η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή 27 % ανεργία και με τα νέα μέτρα θα φτάσει στο 32 - 35 %, το δημόσιο χρέος είναι στα 330 δισ ευρώ και με το νέο δάνειο θα φτάσει τα 410 δισ και ίσως ακόμα παραπάνω, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν άλλο να πληρώνουν φόρους, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί αυτά που έχουν δεν τους φτάνουν για να ζήσουν, οι συνταξιούχοι θα υποστούν τα μεγαλύτερα βασανιστήρια αφού οι συντάξεις με την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα φτάσουν τα 360 ευρώ σχεδόν για όλους, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23 % των περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών απλά θα αποτελειώσει τη χώρα.

Ας δούμε όμως γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Ήταν εγκληματική η ανυπαρξία σχεδίου Β' του Τσίπρα, σε περίπτωση που οι δανειστές του ζητούσαν να υπογράψει ένα απάνθρωπο πρόγραμμα, όπως και έγινε.  Θα έπρεπε εδώ και έξη μήνες που είναι  στην κυβέρνηση να επεξεργάζεται μια άλλη λύση, το λεγόμενο και plan Β, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών που θα επέφερε την χρεοκοπία, η χώρα να μην λιμοκτονούσε και να είχε κάποια επάρκεια σε τρόφιμα, καύσιμα, και φάρμακα, κάνοντας κάποιες διακρατικές συμφωνίες από πριν και να υπήρχαν έστω κάποια χρήματα στα ταμεία.

Δυστυχώς από την στιγμή που δεν έχεις plan B' είσαι αναγκασμένος να δεχτείς αυτόν τον σκληρό εκβιασμό των δανειστών. Οι δανειστές, ουσιαστικά η Γερμανία και οι σύμμαχοί της, δεν μπορούσαν να ανεχθούν 5-6 παιδαρέλια από την Ελλάδα, εμφανώς χωρίς ιδιαίτερα καλούς τρόπους, να νομίζουν ότι θα κάνουν την δική τους επανάσταση. Άλλωστε το παραδέχθηκε και ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, ότι τα μέτρα που ζητούσαν από τον Τσίπρα ήταν εξωπραγματικά, απλά για να καταστείλουν την "επανάσταση", την "πολιτική άνοιξη" της Ελλάδος.
Η Γερμανία θέλει πάντα να μπορεί να ελέγχει την Ευρωζώνη για το δικό της συμφέρον αγνοώντας όλους τους "εταίρους", γιατί και η δική της οικονομία δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Γνωρίζει και η ίδια, ότι αν η Ελλάδα φύγει από την ένωση θα κληθεί να πληρώσει άμεσα περίπου 190 δισ αφού έχει μπει εγγυήτρια για τα Ελληνικά ομόλογα, από την άλλη οι νέοι "φίλοι μας Γαλλία και Ιταλία, θα είναι αυτοί που θα μπουν στο κάδρο της χρεοκοπίας. Άρα κανείς δεν θέλει την Ελλάδα "εκτός" γιατί έτσι μπαίνει η ταφόπλακα της Ευρώπης

Είναι σχεδόν βέβαιο πως σε λίγο καιρό θα ξαναγυρίσουμε ακριβώς σε αυτό εδώ το σημείο που είμαστε τώρα και πιστεύω πως όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Δυστυχώς αυτή η Ευρώπη όπως την οραματίζεται ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και η παρέα τους (Δηλαδή η Γερμανία να γίνει ακόμη ισχυρότερη και όλοι οι υπόλοιποι λαοί να είναι υποταγμένοι στα θέλω της)έχει αποτύχει και είναι θέμα χρόνου η διάλυση της, αφού ουσιαστικά οι περισσότερες χώρες είναι πτωχευμένες και εν τέλει δεν υπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίoυς δημιουργήθηκε. 

zouzouni news

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια