Capital Control στο πόδι: Σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν ελλείψεις βασικών προϊόντων....

Δραματικές είναι οι συνθήκες στην αγορά όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι έμποροι. 

Παύση πληρωμών, στάση εμπορίου στην αγορά

Οπως δήλωσε o Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης "η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι στη παύση πληρωμών, στάση εμπορίου. Οπως καταλαβαίνετε τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα στις επιχειρήσεις που δεν είναι γνωστά στον πολύ κόσμο. 

Θα σας πω ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε μόνο για μία εβδομάδα και αυτό με πολύ δυσκολία. Είναι το target 2, δηλαδή η διατραπεζική απομόνωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και κατ΄επέκταση του ελέγχου κεφαλαίων των επιχειρήσεων για εισαγωγές εμπορευμάτων και πρώτων υλών. 

Πέραν λοιπόν της εβδομάδος, το λέω ξεκάθαρα, θα δημιουργηθούν άμεσα ελλείψεις στις ίδιες τις επιχειρήσεις και στην αγορά. Πολλές επιχειρήσεις μετά την αργία των τραπεζών θα μπούνε σε αργία οι ίδιες. 

Ας το λάβουν αυτό σοβαρά υπόψη τους και τι συμβαίνει με αυτή την κατάσταση. Ο,τι δηλαδή δίνουν το πλεονέκτημα στις πολυεθνικές που ούτε χρειάζεται να προεμβάσουν, ούτε χρειάζεται να πληρώσουν, αλλά από τη μητρική εταιρεία μπορούν να τροφοδοτούνται συνεχώς με εμπορεύματα και άρα να πάρουν το μερίδιο του λέοντος στην αγορά και πραγματικά να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. 

Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υποψη τους οι πολιτικοί που κρατάνε τις τύχες του κόσμου και της Ελλάδας στα χέρια τους. 

Στο ερώτημα αν αυτή τη στιγμή οι συναλλαγές γίνονται μόνο με μετρητά ο κύριος Κορκίδης απάντησε "εγώ αυτή τη στιγμή ως Πρόεδρος της ΕΣΕΕ θα σας πω οτι αυτό κακώς γίνεται. Θα έπρεπε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, τουλάχιστον εμείς δείχνοντας αλληλεγγύη και λειτουργώντας σωστά, να δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες. Αυτό είναι υποχρέωση μας. 

Εφόσον το τραπεζικό σύστημα δέχεται τη συναλλαγή με πιστωτικές κάρτες, οφείλουμε εμεις να τις παίρνουμε και να ειμαστε σοβαροί και σωστοί. Δεν πρέπει να δημιουργούμε καταστάσεις, πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αυτή την εβδομάδα. 

Τώρα όμως θα σας πω οτι δεν υπάρχει συναλλακτική εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων, πόσο μάλλον μεταξύ επιχείρησης και καταναλωτή. Δηλαδή ο καταναλωτής που περνάει απο το μαγαζί σου και δε θα τον ξαναδείς. Εδώ δε δείχνεις εμπισοσύνη στο συνεργάτη σου που έχεις εδώ και χρόνια. 

Πολυεθνικές με έδρα τη χώρα μας, ζητούν προέμβασμα για να σου παραδώσουν από την αποθήκη τους εμπόρευμα. Ντροπή τους!" είπε τέλος ο κύριος Κορκίδης. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια