Ιστορική ξεφτίλα για την Εθνική μας! Έχασε ξανά από τους ψαράδες των νησιών Φερόε!!!

Πόσο πιο κάτω θεέ μου;
Εθνική ....κατάντια να ξαναχάνεις από τα νησιά Φερόε των ερασιτεχνών, αφού οι άνθρωποι δουλεύουν κανονικά, (άλλος είναι σερβιτόρος, ξυλουργός, πυροσβέστης, δάσκαλος κλπ.) που μέσα στο γήπεδο φάνταζε υπέρ-ομάδα, απέναντι στην εθνική μας των χρυσοπληρωμένων διεθνών....

Στον κόσμο τους οι Έλληνες στον κόσμο του και ο Μαρκαριάν με τις επιλογές του.

Η αμυντική λειτουργεία της ομάδας θύμιζε παιδική χαρά αφού ο Καρνέζης ότι πήγαινε μέσα έγραφε, ο Μανωλάς με τον Παπασταθόπουλο μάλλον ήταν σε άλλο γήπεδο και ο Σταφυλίδης με τον Τοροσίδη απλά τραγικοί....

Θέλω όμως να σταθώ στον Σάμαρη. Έχω ξαναπεί ότι το παιδί δεν είναι ποδοσφαιριστής, ίσως να του ταίριαζε κάποιο άλλο επάγγελμα, γιατί κάθε φορά που παίρνει την μπάλα πονάνε τα μάτια μας.... Και δεν λέω για την σημερινή του απόδοση αλλά κάθε φορά που παίζει, απλά δεν υπάρχει.

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο όμως ήταν ο Μαρκαριάν αφού έβγαλε τον Φετφατζίδη και έβαλε τον Κολοβό και στο τέλος μας φύλαγε έκπληξη, αφού έβαλε στο παιχνίδι τον ............Φούντα!!!!

Ρε παλληκάρια εκεί στην ομάδα μήπως το ρίξατε στις φούντες; 

Φήμες ότι η σημερινή μέρα θα εορτάζεται στα νησιά Φερόε δεν επιβεβαιώνονται. Και αν δεν επιβεβαιώνονται, σίγουρα θα την θυμόνται για πάρα πολλά χρόνια αφού οι άνθρωποι δεν παίζουν συχνά ποδόσφαιρο, αλλά και όταν παίζουν ΠΑΝΤΑ χάνουν!

Η καταστροφική πορεία της Εθνικής ομάδας στον 6ο προκριματικό όμιλο για το Euro 2016 συνεχίστηκε και την 6η αγωνιστική, καθώς ηττήθηκε και πάλι από τα Νησιά Φερόε, αυτή τη φορά στο Τορσάβν με 2-1. Μοιραία, παραμένει ουραγός στη βαθμολογία με μόλις δύο βαθμούς στο ενεργητικό της και φυσικά αποχαιρετά και τις όποιες -ελάχιστες- ελπίδες είχε για την 3η θέση.
Πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα... λέξεις που δείχνουν άγνωστες γι' αυτή την Εθνική. Η Γαλανόλευκη ήθελε πάση θυσία τη νίκη – εκδίκηση κόντρα στα Νησιά Φερόε, αλλά αυτό που πέτυχε ήταν να κάνει τον αντίπαλο να φαίνεται υπερομάδα, χάνοντας με 2-1, απογοητεύοντας τους πάντες και γράφοντας νέα μαύρη σελίδα στην ιστορία της.

 Σκορποχώρι! Οι διεθνείς έδειξαν “ασθενείς”, -εκτός από τις αρχές της επανάληψης- δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι καλό και γνώρισαν μια ακόμα πικρή ήττα, που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την πληγή στο γόητρο της Γαλανόλευκης. Η παραμονή στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του ομίλου της στα προκριματικά του Euro 2016 είναι.. λογικότατη και θα πρέπει να αναρωτιέται κανείς η αλλαγή του Ρανιέρι ήταν το μοναδική κίνηση που έπρεπε να γίνει, έτσι ώστε να συνέλθει η ομάδα, ή αν πρέπει να υπάρξει γενικό “ξήλωμα” σε πολλά επίπεδα.

Άξιο αναφοράς, πως τα Νησιά Φερόε -που πλέον ελπίζουν για την τρίτη θέση- έχουν κάνει το 2x2 με έναν αντίπαλο σε προκριματική φάση άλλες τρεις φορές, απέναντι στις... υπερδυνάμεις που ακούνε στο όνομα Σαν Μαρίνο, Μάλτα και Λουξεμβούργο!

Έχοντας σαν μοναδικό στόχο τη νίκη (μετά και το “διπλό” της Ουγγαρίας), η Εθνική μπήκε στο ματς με επιθετικό σχήμα, με τον Σέρχιο Μαρκαριάν να βάζει στο κέντρο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Τα “πατήματα” όμως των διεθνών δεν ήταν καλά, έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη, κάτι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες μέχρι το 10'.
Ο ρυθμός των Νησιών Φερόε ήταν πολύ καλός, όπως και η πίεση τους στον χώρο του κέντρου, αλλά η μικρή διακοπή στον τραυματισμό του Σόρενσεν και η ταυτόχρονη άνοδος των διεθνών “ανέβασε” την Γαλανόλευκη στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, οι παίκτες του Μαρκαριάν είχαν και τις πρώτες τους καλές ευκαιρίες με τους Φετφατζίδη (13') και Καρέλη (15').

Τα Νησιά Φερόε οπισθοχώρησαν για κάποια λεπτά, έτσι ώστε να περιορίσουν το μικρό... ξέσπασμα των Ελλήνων διεθνών, περιμένοντας μια καλή αντεπίθεση. Η αμυντική λειτουργία της Γαλανόλευκης συνέχισε να μην πείθει (το πρόβλημα άρχιζε από το κέντρο και μεταφερόταν στους Μανωλά και Παπασταθόπουλο). Έτσι, ήρθε το 32' με τον Χάνσον να κάνει το 1-0 και ενώ στην προηγούμενη φάση ο Μήτρογλου είχε δοκάρι! Το ημίχρονο βρήκε τους διεθνείς πίσω στο σκορ και με αρκετά νεύρα, αφού και επιθετικά τα πράγματα δεν.. τράβηξαν.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μαρκαριάν έβγαλε τον Χριστοδουλόπουλου (δεν “μπήκε” στο ρόλο που του ανατέθηκε) και πέρασε τον Νίνη. Η κίνηση αυτή βελτίωσε πολύ την εικόνα της Γαλανόλευκης. Ο Νίνης μπήκε... τρελαμένος στον αγωνιστικό χώρο και βοήθησε την ομάδα να δημιουργήσει απανωτές ευκαιρίες, με σημαντικότερη αυτή του 53', με το δοκάρι του Καρέλη.
Στο 58' η γκολάρα του Μήτρογλου ακυρώθηκε (για επιθετικό φάουλ), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το πλασέ του μέσα απ' την περιοχή πέρασε μόλις άουτ. Η Εθνική όμως στη συνέχεια... ξεθύμανε και σε εκείνο το σημείο το κοντέρ έγραψε... 2-0, με το τέρμα του Όλεσον. Μέχρι το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε άλλα γκολ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Εθνική να μας θυμίζει το πως είναι να.. σκοράρει, με τον Παπασταθόπουλο να μειώνει σε 2-1 και τους οπαδούς των Φερόε να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς με το σφύριγμα της λήξης

Ν. ΦΕΡΟΕ (Όλσεν): Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (12' λ.τ. Ντάβιντσεν), Χολστ (74' Φερό), Βατνχάμαρ, Έντμουντσον (90+2' Γιόνσεν), Χάνσεν.

ΕΛΛΑΔΑ (Μαρκαριάν): Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος (46' Νίνης), Κονέ (81' Φούντας), Καρέλης, Φετφατζίδης (71' Κολοβός), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Ρουμανία 14 (7-1)
 2. Β. Ιρλανδία 13 (8-4)
 3. Ουγγαρία 11 (5-3)
 4. Νησιά Φερόε 6 (4-8)
 5. Φινλανδία 4 (5-8)
 6. Ελλάδα 2 (2-7)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια