Στον αέρα Αττική, Βοιωτία και Εύβοια από τον σεισμό των 5,3 ρίχτερ που της ταρακούνησε τα ξημερώματα....

Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ξημερώματα οι κάτοικοι σε Αττική και Βοιωτία από τον σεισμό 
Η ισχυρή δόνηση σημειώθηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα κοντά στη Χαλκίδα στην Εύβοια
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό και έτσι έγινε αισθητός ως το κέντρο της Αθήνας
Πολλά ενεργά τα ρήγματα στην περιοχή, συνεχείς σεισμοί από τον περασμένο Νοέμβριο....


Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι ως πρός την εξέλιξη της μετασεισμικης δραστηριότητας από τον σεισμό 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τα ξημερώματα στον Βόρειο Ευβοϊκό. 

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιντούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, είπε μέχρι στιγμής όλοι οι μετασεισμοί είναι της τάξεως των 2 με 2,5 ρίχτερ και όχι 4 με 4,5 που θα έδειχε ότι υπάρχει εκτόνωση του φαινομένου.
Ο κ. Χουλιάρας επισήμανε και την προειδοποίηση της Ομάδας ΒΑΝ απο τον Ιανουάριο για επικείμενο σεισμό πάνω απο 6 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή απο τη Λαμία μέχρι το Σούνιο. Ανέφερε μάλιστα ότι ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιντούτου 'Ακης Τσελέντης ζήτησε προ 15νθημέρου απο τον ΟΑΣΠ να ενισχυθεί η περιοχή απο φορητό δίκτυο σεισμογράφων.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε 04:09 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

Νωρίτερα σήμερα, στις 01:20 ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ε. Λέκκας τόνισε επίσης ότι η περιοχή έχει πολλά μικρά ρήγματα τα οποία ωστόσο είναι ικανά να δώσουν σεισμούς ως και 5,5 Ρίχτερ. Υπάρχει μια ακολουθία στην περιοχή από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξει μετασεισμός της τάξης των 4,7 Ρίχτερ

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα μετά τα 5,3 Ρίχτερ καταγράφηκαν μικρότερες σεισμικές δονήσεις, προερχόμενες από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο.Το γεγονός αυτό καταδεικνύει μια λογική μετασεισμική ακολουθία, η οποία λειτουργεί καθησυχαστικά καθώς καταγράφει τάσεις εκτόνωσης του φαινομένου. Ωστόσο, υπάρχει πάντοτε η γνωστή επιφυλακτικότητα των δυο πρώτων εικοσιτετράωρων μέχρι να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια