Περισσότερους πόντους μας έδωσε η Αλβανία(10) παρά η Κύπρος(8) στην Eurovision και καταλήξαμε στην 19η θέση.... (βίντεο)

Με ένα αδιάφορο έως ασήμαντο και βαρετό τραγούδι λάβαμε μέρος στην φετινή Eurovision και η 19η θέση που πήραμε είναι φυσιολογική.
Για να καταλάβουμε πόσο άσχημο τραγούδι στείλαμε, ούτε και η Κύπρος δεν μας έδωσε τους 12 πόντους, παρόλο που η τραγουδίστρια μας είναι Κύπρια. Μην ξεχνάμε ότι παραδοσιακά Κύπρος και Ελλάδα ανταλλάσσουν τους 12 πόντους.
Έχω την εντύπωση πως το συγκεκριμένο κομμάτι το πολύ σε 10 ημέρες δεν θα το θυμάται κανείς....


Απορία: Γιατί συνεχίζουμε να στέλνουμε συμμετοχές στον διαγωνισμό αφού η κρίση μαστίζει την χώρα και σε περίπτωση που κερδίσουμε την Eurovision, δεν θα μπορέσουμε διεξάγουμε τον διαγωνισμό στην χώρα μας. Άρα τα τραγούδια που στέλνουμε δεν θέλουμε να κερδίσουν.... 

Με 365 βαθμούς το σουηδικό τραγούδι με τα εντυπωσιακά εφέ άφησε δεύτερη τη Ρωσία και τρίτη την Ιταλία - Στην 19η θέση η Ελλάδα με μόλις 23 βαθμούς - Ο διαγωνισμός άνοιξε με την Κοντσίτα στα φούξια «να πετά» πάνω από το κοινό

Ο τελικός του 60ου διαγωνισμού της Eurovision έλαβε τέλος με μεγάλο νικητή τη Σουηδία και τον Måns Zelmerlöw που τραγούδησε το ξεσηκωτικό Heroes. Η Ελλάδα, με την Μαρία Έλενα Κυριάκου κατέκτησε μόλις τη 19η θέση ενώ η Κύπρος την 22η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πώς μέχρι και τα μέσα της ψηφοφορίας, η οποία είχε αρκετά τεχνικά προβλήματα, η Σουηδία κονταροχτυπήθηκε με τη Ρωσία, η οποία τελικά βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Οι Έλληνες για πρώτη φορά φέτος δεν έδωσαν το 12αρι τους στην Κύπρο, αλλά στην Ιταλία δίνοντας 10 πόντους στον Κύπριο ερμηνευτή. Η Κύπρος μας έδωσε 8 πόντους και το 12αρι το έδωσε στην Ιταλία, η οποία κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση.

Το τραγούδι του μεγάλου νικητήΗ μεγάλη βραδιά του τελικού της Eurovision, που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες, ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια Κοντσίτα ντυμένη με φούξια φόρμα να τραγουδά «bulding briedges» και να «πετά» πάνω από το κοινό, ενώ στην έναρξη του σόου, όλοι οι διαγωνιζόμενοι πέρασαν την γέφυρα της σκηνής (το σλόγκαν φέτος ήταν "χτίζοντας γέφυρες").

Η ελληνική συμμετοχή:Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν 27 χώρες οι οποίες έβαλαν τα δυνατά τους για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού. Ανάμεσα σε αυτές η Ελλάδα, με την Μαρία Έλενα Κυριάκου να τραγουδά One Last Breath και η Κύπρος, με τον Γιάννη Καραγιάννη που ερμήνευσε το «One thing I should have done».

Η ΚυπριακήΗ Μαρία Έλενα Κυριάκου εμφανίστηκε 15η στη σειρά του τελικού και ερμήνευσε το One Last Breath. Μαζί της, ο Ευθύβουλος Θεοχάρους που την συνόδευσε στο πιάνο και οι Άλεξ Οικονόμου και Κατερίνα Κυριάκου στα φωνητικά.

Τον τελικό της Eurovision σχολίασαν για την ελληνική τηλεόραση Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου ενώ την αναγγελία της βαθμολογίας από τους Έλληνες τηλεθεατές έκανε η Έλενα Παπαρίζου.


Όσον αφορά το σχολιασμό της Eurovision από τον Καπουντζίδη και την Κοζάκου ήταν απαράδεκτος, αφού συνεχώς μιλούσαν επάνω στα κομμάτια χωρίς να ενδιαφέρουν κανένα αυτά που έλεγαν. Μπουρδολογίες από έναν έξυπνο άνθρωπο (Καπουντζίδη), που δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Κρίμα και ας μην πληρώθηκαν....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια