Δίπλα στο Λιμάνι της Ρόδου δουλεμπορικό με 100 μετανάστες τσακίστηκε στα βράχια παίρνοντας τρεις ψυχές.... (βίντεο ντοκουμέντο)

Δεν έχει τέλος η τραγωδία με ανθρώπινες ζωές μεταναστών να χάνονται καθημερινά στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο κατά κύριο λόγο, αφού τα περάσματα είναι, από την Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου και από την Λιβύη και τα βόρεια παράλια της Αφρικής προς την Ιταλία και την Μάλτα.

Μετά την χθεσινή τραγωδία στη Μεσόγειο με τους 700-800 νεκρούς που πνήγικαν στη Μεσόγειο σήμερα ένα δουλεμπορικό τσακίστηκε στα βράχια μιας παραλίας της Ρόδου δίπλα στο λιμάνι με 3 νεκρούς μετανάστες....



Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους, ότι σε μια από τις πιο κεντρικές παραλίες της Ρόδου, προσέγγισε  σήμερα το πρωί ανενόχλητο δουλεμπορικό σκάφος μεταφέροντας 90 τουλάχιστον μετανάστες, το οποίο στη συνέχεια ναυάγησε σε βραχώδη περιοχή, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την ακτή.

Άνθρωποι να βολοδέρνουν στα κύματα. Στιγμές αγωνίας για άνδρες, γυναίκες και παιδιά που βρέθηκαν στην θάλασσα όταν αφέθηκαν στην τύχη τους από τους δουλεμπόρους. Αυτή την φορά το νέο ναυάγιο σε βραχώδη περιοχή, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την ακτή του Ζεφύρου στη Ρόδο.


Οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και άρχισαν να κολυμπούν προς την ακτή.

Ένα νέο βιντεο - ντοκουμέντο από το Tvkosmos καταγράφει τη στιγμή που το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 100 μετανάστες, χτυπάει στα βράχια και οι άνθρωποι βρίσκονται στην θάλασσα. Στην συνέχεια καταγράφονται οι προσπάθειες των λιμενικών των εθελοντών και των αρχών που με αυταπάρνηση έπεσαν στα κύματα για να σώσουν όσους πιο πολλούς ανθρώπους μπορούσαν.

Να σημειωθεί ότι ο σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών ο δουλέμπορος που τους μετέφερε τους εγκατέλειψε ανοικτά της Ρόδου και έφυγε προς Τουρκία με γρήγορη φουσκωτή λέμβο ή Jet Ski.

Οι νεκροί (ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί) ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, όπου το πρωί προσάραξε ιστιοφόρο σκάφος με παράτυπους μετανάστες

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, έβγαιναν κολυμπώντας από τη θάλασσα προτού βουλιάξει το σκάφος, το οποίο μέσα σε δέκα λεπτά διαλύθηκε ολοσχερώς, με μικρά παιδιά να κλαίνε στα χέρια των διασωστών.
Τεράστια η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε στην περιοχή Ζέφυρος από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, το λιμενικό, την αστυνομία και δεκάδες εθελοντές. Έμπαιναν στη θάλασσα να τους βγάλουν γρήγορα έξω κολυμπώντας. Κάτοικοι της περιοχής έφερναν πετσέτες και είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος «το ναυγάγιο έγινε ουσιαστικά στο κέντρο της πόλης, η παραλία του Ζεφύρου είναι ένα ούτε ένα χιλιόμετρο από το γραφείο της Περιφέρειας για να καταλάβετε και 500 μέτρα από το εμπορικό λιμάνι του νησιού.


ΦΩΤΟ από rodiaki.gr











ΦΩΤΟ από rodiaki.gr



ΦΩΤΟ από rodospress.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια