Ο συγκυβερνήτης έριξε το αεροπλάνο αφού κλείδωσε έξω από την καμπίνα τον κυβερνήτη!!!

Εισαγγελέας Μασσαλίας: Η πιο πιθανή ερμηνεία είναι πως συνειδητά αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα της καμπίνας στον κυβερνήτη. 
- Ο συγκυβερνήτης ήταν ζωντανός την ώρα της συντριβής του μοιραίου Airbus A320 στις Άλπεις - Δεν είπε ούτε λέξη....

- Ενεργοποίησε το κουμπί καθόδου - 1000 μέτρα το λεπτό έπεφτε το μοιραίο αεροπλάνο.
- Οι κραυγές ακούγονται λίγο πριν τη συντριβή του αεροσκάφους - Οι επιβάτες πέθαναν ακαριαία.
- Κυβερνήτης ήταν ο Πάτρικ Σ., πατέρας δυο παιδιών με 10ετή εμπειρία. 

- Και οι δυο πιλότοι ήταν Γερμανοί. 

Κάθε νέα αποκάλυψη, κάθε νέο στοιχείο κάνει ακόμη πιο σοκαριστική την υπόθεση της συντριβής του Airbus A320 της Germnawings στις γαλλικές Άλπεις με 150 νεκρούς. Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, αποκάλυψε ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου εσκεμμένα το έριξε, παρασύροντας στο θάνατο 149 ανθρώπους. 

Η τρομοκρατική επίθεση, λοιπόν, δεν αποκλείστηκε. Ο συγκυβερνήτης, με μόλις 630 ώρες πτήσης, ήταν Γερμανός. Και ήταν ο άνθρωπος που εκμεταλλεύθηκε το γεγονός πως ο κυβερνήτης θέλησε να πάει τουαλέτα και όταν επέστρεψε στο πιλοτήριο, όχι μόνο δεν του άνοιξε, αλλά πάτησε το κουμπί καθόδου, οδηγώντας το μοιραίο Airbus στη συντριβή! 

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, αποκάλυψε πως το μαύρο κουτί με τα δεδομένα της πτήσης δεν έχει εντοπιστεί, ενώ μέσω του DNA έχει αρχίσει η αναγνώριση των θυμάτων. 
Ο καταγραφέας της πτήσης αποκάλυψε όλα όσα έγιναν τα μοιραία 30 λεπτά πριν τη συντριβή. Τα πρώτα 20 λεπτά, οι δυο πιλότοι ακούγονται να συζητούν όμως τα τελευταία 10 λεπτά αποκαλύπτονται οι δραματικές στιγμές πριν από τη συντριβή.

"Ακούμε τον κυβερνήτη να ζητά από τον συγκυβερνήτη να αναλάβει. Ακούμε μια καρέκλα να σέρνεται πίσω και την πόρτα να κλείνει", λέει και σημειώνει πως αμέσως μετά ο συγκυβερνήτης χρησιμοποιεί το σύστημα για να ξεκινήσει η διαδικασία της προσγείωσης, μέσω του αυτόματου πιλότου. "Αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτόματα", τόνισε ο εισαγγελέας. 

Ο πιλότος, όταν επέστρεψε, ακούγεται να φωνάζει για να του ανοίξει ο συγκυβερνήτης, του μιλά από το ειδικό τηλέφωνο αλλά ο συγκυβερνήτης δεν του ανοίγει. Στη συνέχεια χτυπάει την πόρτα αλλά και πάλι ο συγκυβερνήτης ούτε του ανοίγει ούτε και του απαντά. "Ακούμε την αναπνοή του, μπορούμε να την ακούμε μέχρι τη στιγμή της συντριβής", είπε ο εισαγγελέας. 

Ο συγκυβερνήτης λοιπόν ήταν μόνος στο πιλοτήριο και ζωντανός. Αλλά επί 10 λεπτά δεν είχε πει καμία λέξη. Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, ήταν ήρεμος, αφού στην πνοή του δεν υπάρχει καμία αίσθηση πανικού. "Έριξε το αεροπλάνο εσκεμμένα", είπε ο Ρομπέν. Αποκάλυψε πως το όνομα του συγκυβερνήτη ήταν Αντρέας Λούμπιτς, ήταν 28 ετών και δεν ήταν σε καμία λίστα τρομοκρατών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρηθεί η συντριβή τρομοκρατική ενέργεια. Όμως το σενάριο αυτό παραμένει ανοιχτό, όπως κι εκείνο της αυτοκτονίας. 

Bild: Ποιοι ήταν οι δυο πιλότοι

12 ώρες μετά την αποκάλυψη των New York Times πως σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο από το "μαύρο" κουτί του μοιραίου Airbus A320 ο ένας από τους δυο πιλότους είχε κλειστεί έξω από το πιλοτήριο και όταν προσπάθησε να βάλει τον κωδικό και να μπει στο κοκπιτ δεν μπορούσε, η γερμανική εταιρία Germanwings το μόνο που έχει κάνει είναι να ανακοινώσει πως δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τίποτα. 
Αντίθετα, Γερμανοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι μέσα στο πιλοτήριο ήταν μόνο ένας από τους δυο πιλότους. 

Η γερμανική εταιρία δέχεται πυρά και για το γεγονός πως δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα, περισσότερες από 48 ώρες μετά την τραγωδία με τους 150 νεκρούς στις Γαλλικές Άλπεις, τα ονόματα των δυο πιλότων. 
Η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζει πως έχει στη διάθεσή της στα στοιχεία τους και έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα αρχικά από τα επώνυμά τους. 

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, κυβερνήτης του μοιραίου Airbus ήταν ο Πάτρικ Σ., πατέρας δυο παιδιών με 10ετή εμπειρία, ενώ συγκυβερνήτης ήταν ο Αντρέας Λούμπιτζ, ένας νεαρός άνδρας από μια μικρή πόλη Μόνταμπάουρ από την περιοχή του Ρήνου. 

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι ο συγκυβερνήτης του A320 είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο 2013 από την Germanwings και ότι είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης.
Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις είχε περισσότερα από 10 έτη εμπειρίας και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Airbus στο ενεργητικό του, είχε ανακοινώσει από την Τρίτη η Germanwings.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια