Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πήγε ο Π.τ.Δ. Π. Παυλόπουλος για επίσκεψη....

Το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνά κανείς απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά το χαιρετισμό του προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, στο πλαίσιο....
της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.«ι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν σε εμάς.  Γιατί δεν πρέπει να λησμονάμε - και αυτό είναι τμήμα του πρωτογενούς ευρωπαϊκού δικαίου - ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σύνορα.  Και είναι τα σύνορα εκείνα τα οποία ανήκουν στα κράτη-μέλη, όπως τα σύνορα καθορίζονται κυριάρχως από τα μέλη αυτά. Κατά τούτο λοιπόν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα τα οποία αναλογούν στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.Επιπλέον, διαμήνυσε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και δικαιοσύνης και οι αξίες αυτές καθορίζουν την πορεία της. Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, επίσης, ότι οι θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τις απολαβές τους, δεν έχουν μειώσει το ηθικό τους και τόνισε ότι η Πολιτεία έχει χρέος να διασφαλίσει τα μέσα για την αποστολή τους, αλλά και το κύρος που τους αναλογεί.

Διαβεβαίωσε δε ότι ο ίδιος τίθεται στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και θα κάνει τα πάντα, στο μερίδιο που του αναλογεί, για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, καθώς και ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις οικογένειες των πεσόντων εν καιρών πολέμου και εν καιρώ ειρήνης.

Υποδεχόμενος τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας ως συμβόλου ενότητας, παραστάτη των πολιτειακών θεσμών πέραν πολιτικών και ιδεολογικών σκοπιμοτήτων και διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Αναφερόμενος στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι τα εθνικά θέματα είναι ανοικτά και επισήμανε την ανάγκη τεταμένης προσοχής και ετοιμότητας στον μέγιστο βαθμό, επαναλαμβάνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών.

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, Ένοπλες Δυνάμεις, σύγχρονες, ισχυρές, εξωστρεφείς, αποτρεπτικές και νικηφόρες εάν απαιτηθεί, που να μπορούν να εμπνέουν και να εγγυώνται τα συναισθήματα ασφάλειας των πολιτών σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον» υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τον υπουργό, διαπιστώνει στη διάρκεια των επισκέψεων της σε μονάδες ότι υπάρχουν παραδόσεις και ιστορικό βάθος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο διοικητή της Μεγίστης, ο οποίος απευθυνόμενος προς την ηγεσία διαβεβαίωσε ότι έστω και ένας από εμάς μείνει ζωντανός, οι σημαίες δεν θα υποσταλούν ποτέ.

Κατά την άφιξή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, επιθεώρησε το τιμητικό άγημα που είχε παραταχθεί και το οποίο στη συνέχεια παρέλασε ενώπιον του.protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια