Κανένας επιζών από τα 148 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος....

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 το οποίο έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Digne. Την τραγική αυτή ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο συντριβής και πως οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Γερμανοί....

Εδώ είναι το σημείο των Άλπεων που έπεσε το αεροπλάνο


Μπροστά σε μια αεροπορική τραγωδία είναι και πάλι ο πλανήτης.  Ένα Airbus Α320 συνετρίβη σήμερα στην περιοχή της Μπαρσελονέτ στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων, έγινε γνωστό από πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, πρόκειται για ένα αεροπλάνο της εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που εκτελούσε πτήση ανάμεσα στην Βαρκελόνη (Ισπανία) και το Ντίσελντορφ (Γερμανία).
Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, πως το αεροπλάνο μετέφερε 142 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Ο πρωθυπουργός και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν φόβους ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.
"Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα", δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.
Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.
To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είναι στην Στουτγάρδη. Συνολικά η εταιρεία έχει 81 αεροπλάνα στομ στόλο της και εξυπηρετεί 86 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγράψει κανένα αεροπορικό δυστύχημα.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί στις 10 το πρωί με 142 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος.

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε πως υπάρχει πλήρης κινητοποίηση των αρχών στην περιοχή, ενώ επί τόπου σπεύδει και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, φαίνεται πως πρόκειται για πολύ δύσβατη περιοχή και οι επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια