Η Χώρα τρέχει ολοταχώς προς την χρεοκοπία και στο υπουργείο Οικονομικών άλλα λέει ο Βαρουφάκης και άλλα ο Μάρδας!!!

Δεν είναι καθόλου αστείο δυο υπουργοί να μην έχουν αποφασίσει πως θα βρεθούν χρήματα το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας και πριν χρεοκοπήσουμε και με σφραγίδα, γιατί ουσιαστικά έχουμε χρεοκοπήσει αρκετά χρόνια πριν....


Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό ακόμα και τώρα που έγιναν κυβέρνηση, να μην έχουν ένα ενιαίο σχέδιο για να αντιμετωπίσουν την κρίση.
Για άλλη μια φορά φαίνεται η γύμνια και ο ερασιτεχνισμός των ανθρώπων του Σύριζα, σε προτάσεις, αλλά και σε διαχείριση κρίσης, όπως αυτή που έχουμε τώρα.

Μάλιστα δεν φαίνονται να βιάζονται κιόλας να εξασφαλίσουν χρήματα, αφήνοντας τα πάντα στην τύχη(;) ή σε αμφιβόλου τακτικές όπως πάταξη φοροδιαφυγής ή μαύρου χρήματος και διάφορες άλλες, που έχουν εξαγγελθεί από όσους έχουν κυβερνήσει μέχρι τώρα την χώρα, αλλά ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να πάρει χρήματα από αυτές τις πηγές, γιατί πολύ απλά κανείς δεν ήθελε να συγκρουστεί με το μεγάλο κεφάλαιο που κρύβεται από πίσω....
Φαντάζομαι το ίδιο θα γίνει και τώρα....

Αντίθετη άποψη για το θέμα της ρευστότητας φάνηκε να έχει με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
Είπε ότι στην Τράπεζα Ελλάδος υπάρχουν χρήματα από φορείς του Δημοσίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν
Ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία από τη στιγμή που υπάρχει θα τηρηθεί.
Εκατομμύρια ευρώ που είναι αδήλωτα ενδεχομένως να υπάρχουν σε θυρίδες τραπεζών άφησε να εννοηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Μάρδας είπε ότι θα βρεθούν χρήματα από εκεί, από το "μαύρο χρήμα" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι μνημόνιο και συμφωνία είναι διαφορετικά καθώς οι δύο αυτές λέξεις εμπεριέχουν άλλα μηνύματα. Τόνισε πως το μνημόνιο αντανακλούσε μια κουλτούρα οικονομικής πολιτικής που έχει πλέον τελειώσει και ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία από τη στιγμή που υπάρχει θα τηρηθεί.

Ο κ. Μάρδας φάνηκε να έχει αντίθετη άποψη με τον πολιτικό του προϊστάμενο Γιάνη Βαρουφάκη για το θέμα της ρευστότητας. 

Όπως είπε, το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Είπε επίσης ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχουν χρήματα από φορείς του Δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλά και από ομόλογα. Είπε πως τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίσης υποστήριξε ότι χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια