«ΔΙΑΦΩΝΙΑ» ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΤΟΣΚΑ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΜΠΕΓΛΙΤΗ Ή…

Αντιγράφω από την σελίδα 3, του σημερινού φύλλου του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ» όπου γίνεται συνοπτική παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ:


Νίκος Τόσκας: Γεννημένος στην Αθήνα το 1952, συμ¬μετείχε σε αντιστασιακή οργάνωση κα¬τά τη διάρκεια της δικτατορίας και πριν την είσοδο του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971. Αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο του 2005, με τον βαθμό του υποστράτηγου, σε μια προκλητική προκλητική περίπτωση αποστρατείας. Από το 2006 συνεργάσθηκε με τον το¬μέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, ενώ παραιτή¬θηκε μία εβδομάδα μετά την υπουργοποίηση του Πάνου Μπεγλίτη στο υ¬πουργείο Εθνικής Άμυνας λόγω δια¬φωνιών. Από το 2011 είναι μέλος και συντονιστής του Δ.Σ. της Κίνησης Ι¬δεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αν αυτά τα σύντομα βιογραφικά συνετάχθησαν με φροντίδα «κεντρικά του κόμματος» ή από του ίδιους τους υποψηφίους, όπως οι ίδιοι έκριναν σκόπιμο να αυτοπαρουσιασθούν. Προδήλως, όμως θα περίμενε κανείς να παρουσιάζονται πραγματικά στοιχεία και να μην αποσιωπώνται κάποια ή να παρουσιάζονται μέσω διαθλαστικού φακού.


Αυτό ισχύει με το βιογραφικό του «κόκκινου Στρατηγού» του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τόσκα. Και καταθέτω τη δική μου μαρτυρία, η οποία αποδίδει την πραγματικότητα, την οποία και γνωρίζουν επακριβώς οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων:

Eίχα την τύχη να συνεργασθώ με τον υποστράτηγο ε.α. των Τεθωρακισμένων Νίκο Τόσκα, κατά τη δεκαετή απασχόλησή μου στο ΥΠΕΘΑ, ως διευθυντής Τύπου των διατελεσάντων ΥΦΕΘΑ της περιόδου από τον Οκτώβριο του 1993, έως το Μάρτιο του 2004. 

Εν συνεχεία είχε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΣΟΚ, στον Τομέα Αμύνης, με συντονίστρια τη Βάσω Παπανδρέου, με πρόταση της οποίας επελέγη  από τον υπουργοποιηθέντα Πάνο Μπεγλίτη, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης, στην κυβέρνηση Γιώργου Α. Παπανδρέου, ως διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του, θέση που διετήρησε για λίγο και όταν ο Πάνος Μπεγλίτης αναναθμίσθηκε σε Υπουργό Εθνικής Αμύνης, διαδεχόμενος τον Ευάγ. Βενιζέλο, συνολικώς για ένα χρόνο περίπου διευθυντής του, εκτελών και καθήκοντα ατύπου Εκπροσώπου επί του Τύπου. 

Ο Ν. Τόσκας απεχώρησε, μόνον όταν ο Μπεγλίτης δεν έστερξε στην επιθυμία του να προταθεί στην Κυπριακή Κυβέρνηση, ως Αρχηγός Εθνοφρουράς (Α/ΓΕΕΦ), θέση που καταλαμβάνουν, άλλωστε, αντιστράτηγοι αποστρατευθέντες με αυτό το βαθμό εν ενεργεία (όχι με αποστρατευτικό βαθμό). 

 Έκτοτε έστρεψε προς το ΣΥΡΙΖΑ και έλαβε και τυπικώς την επιβράβευση, ως πέμπτος στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματός του, δηλαδή σε εκλόγιμη θέση. Γνωρίζω ότι γνωρίζει καλώς, μεταξύ άλλων, τα θέματα του ΝΑΤΟ, όπου έχει υπηρετήσει. 

Μένει να δούμε, εάν, από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο λόγος του για τα θέματα αμύνης θα μετρήσει και, εάν ναι, πόσον ή εάν θα περιορισθεί σε ελάσσονα ρόλο, δεδομένου οι «αντιμιλιταριστικές» κορώνες πνίγουν το ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου αποτελεί προγραμματική θέση ακόμη και η έξοδος από το ΝΑΤΟ, ενώ υπάρχουν ακόμη πιο ακραίες θέσεις, για «επιτροπές Μονάδων» που θα κρίνουν τους Διοικητές, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας και άλλα σχετικά. 

Θα ήταν εξαιρετικώς δύσκολο να λειάνει τέτοιες θέσεις ο «μαυροσκούφης» Νίκος Τόσκας, από την όποια θέση, ακόμη και πέραν αυτής του βουλευτού Επικρατείας, τον προορίζει ενδεχομένως ο Τσίπρας, ο οποίος δεν θα δυνηθεί να αντισταθεί στα «αντιμιλιταριστικά» σχέδια των νεοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρής μειοψηφίας που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Θα έχει πίσω του, βεβαίως, την κλαδική αποστράτων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στην περίπτωση του συγκεκριμένου κόμματος, ασκεί ελάχιστη επιρροή!

Φρονώ, ότι τα προηγούμενα, δεν συνάδουν με την εικόνα που παρουσιάζεται για τον Ν. Τόσκα στο επίσημο βιογραφικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ευελπιστώ ότι ο ίδιος ο υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο πολιτικός του προϊστάμενος θα θυμούνται την πραγματική εικόνα των πραγμάτων, από την οποία δεν προκύπτει καμία εικόνα «διαφωνίας», αλλά άλλη ευκόλως αντιληπτή. 

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια