Εξωφρενική δήλωση της Συριζαίας δημάρχου της Γαύδου: Να μην πετούν τα Ελληνικά F 16 στο νησί γιατί μας ενοχλούν!!!!

Κάποιος να την μαζέψει γιατί έχει ξεφύγει η κυρία....
Μέχρι και ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις είπε.

Νέα ήθη και έθιμα εκφράζει η ΣΥΡΙΖΑΙΑ Δήμαρχος του ακριτικού νησιού αφού ζητά να μην πετάνε τα Ελληνικά F 16 πάνω από το νησί γιατί την ενοχλούν.


Την ώρα που οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου χτυπάνε κόκκινο, με επιστολή της που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο η «Συριζαία» Γκέλη Καλλινίκου κάνει λόγο για «τρόμο των κατοίκων από τις ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας»

Να σταματήσουν να πετούν τα ελληνικά μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Γαύδο γιατί… ενοχλούν. Αυτό ζητάει η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος του ακριτικού νησιού Ευαγγελία (Γκέλη) Καλλινίκου, την ώρα που οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου χτυπάνε κόκκινο.

«Βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας, αναρωτιόμαστε: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά; Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας; Εχει λάβει κανένας υπόψη του ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα;» διερωτάται η κυρία Καλλινίκου σε επιστολή της που αναρτήθηκε στο portal του ραδιοφωνικού σταθμού του νησιού, αμφισβητώντας την αναγκαιότητα αυτών των πτήσεων.

 «Σε εμάς, τους κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης. Ξαφνιαζόμαστε και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο και άλλοτε να καταρρέουν», γράφει η δήμαρχος του νησιού και συνεχίζει: «Σπάνε το φράγμα του ήχου σε επικίνδυνα χαμηλές πτήσεις. Μόλις πάνω από τα σπίτια μας, πολλές φορές και χαμηλότερα. Και κάθε φορά να λέμε: “Τώρα θα πέσει στην κεφαλή μας”».

Αφορμή για να γράψει αυτή την επιστολή η κυρία Καλλινίκου, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, στάθηκε η συντριβή, στις 4/12, ενός F-16 βόρεια του νησιού, οι δύο χειριστές του οποίου ανασύρθηκαν ευτυχώς σώοι από τη θάλασσα. «Θα στείλω και επίσημα το αίτημά μου προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο πιστεύω να δώσει τη δέουσα προσοχή. Το θέμα για εμάς είναι σοβαρό. Σπίτια και περιουσίες καταστρέφονται από το μεγάλο ωστικό κύμα. Τουλάχιστον να μας ενημερώνουν πότε θα πραγματοποιούνται οι ασκήσεις ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι», λέει στο «ΘΕΜΑ» η δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι δεν αμφισβητεί τον ηρωισμό και τις ικανότητες των Ελλήνων πιλότων, τους οποίους «τιμούμε και ευχαριστούμε για την προσφορά τους». 

Ωστόσο το αίτημά της προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Είναι προφανές ότι η ισχυρή παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, την οποία μεθοδικά η Αγκυρα επιθυμεί τα τελευταία χρόνια να βάψει «γκρίζα», είναι αναγκαία όχι μόνο για τις αναχαιτίσεις εχθρικών αεροσκαφών, αλλά και για τη ρεαλιστική εκπαίδευση των πιλότων.

«Θα στείλω και επίσημα το αίτημά μου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο πιστεύω να δώσει τη δέουσαα προσοχή. Το θέμα για εμάς είναι σοβαρό, σπίτια και περιουσίες καταστρέφονται από το μεγάλο ωστικό κύμα», λέει η Γκέλη Καλλινίκου

H κυρία Καλλινίκου δεν κρύβει τη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο πως το Πάσχα του 2013 «σούβλισε αρνί» στη Γαύδο με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τη φώναζε με το χαϊδευτικό Γκέλη. Ωστόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου η κυρία Καλλινίκου εξελέγη δήμαρχος χωρίς να έχει το επίσημο χρίσμα της Κουμουνδούρου. Συγκεκριμένα, με μόλις πέντε ψήφους διαφορά από τη συνυποψήφιά της κυρία Σοφία Τσιριντάνη (71/66). «Πιστεύω και στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στις εκλογές δεν είχα χρίσμα. Το νησί μας είναι πολύ μικρό και κανείς δεν περισσεύει. Η συναίνεση είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να επιλύσουμε σοβαρά και χρόνια προβλήματα του τόπου μας», λέει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Γαύδου.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές έσπασαν τρία ρεκόρ στη Γαύδο: α) για πρώτη φορά συμμετείχαν στις εκλογές δύο συνδυασμοί, β) οι επικεφαλής και των δύο ήταν γυναίκες, γ) το νησί είχε το υψηλότερο ποσοστό υποψηφίων σε σχέση με τους κατοίκους. Σε 158 εγγεγραμμένους οι 30 ήταν υποψήφιοι. Δηλαδή, ένας στους πέντε κατοίκους διεκδίκησε μία θέση στο νέο δημοτικό συμβούλιο! 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.