Με απόφαση Δένδια, Καλαφάτη, Βαρβιτσιώτη έκαναν δώρο παραλία και έφτιαξαν και ιδιωτική μαρίνα στη βίλα του ανθέλληνα βασιλιά της Ολλανδίας στην Ερμιόνη!!!

(Τα δώρα του "υπόδουλου" Ελληνικού κράτους σε κάποιoυς κηφήνες)....

Επίσης ένας δρόμος κόπηκε στη μέση για να εμποδίζεται η πρόσβαση στην ειδυλλιακή παραλία κάτω από τη νέα έπαυλη  του τέως βασιλιά

Ποιος είπε ότι στην Ελλάδα έχει καταργηθεί η βασιλεία; Τουλάχιστον σε ένα μέρος αυτής της χώρας οι επιθυμίες των βασιλέων, νυν και πρώην λίγη σημασία έχει, εξακολουθούν όχι μόνο να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Πολιτεία, αλλά και να.... εκπληρώνονται άμεσα και αν χρειαστεί για χάρη τους γίνονται εξαιρέσεις από νόμους και διατάξεις. 

Στο Πόρτο Χέλι, στην «Ελληνική Ριβιέρα» όπως είναι διεθνώς γνωστή η μεγάλη αυτή ακτογραμμή που ανταγωνίζεται το Μονακό με τα πολυτελή ξενοδοχεία και τις δεκάδες βίλες-μεγαθήρια, φαίνεται ότι ισχύουν άλλοι νόμοι, άλλα ήθη και άλλα έθιμα σε ό,τι έχει να κάνει με την αποδοχή και τα προνόμια που απολαμβάνουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών. Τρανταχτά παραδείγματα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», οι περιπτώσεις του τέως βασιλιά της χώρας Κωνσταντίνου και του βασιλιά της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ. Ο πρώτος αγόρασε έπαυλη της οποίας ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε φράξει με συρματόπλεγμα τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία, ενώ ο δεύτερος, αφού κατάφερε να χτίσει με υπουργική απόφαση ιδιωτικό λιμάνι, τώρα τοποθετεί και πινακίδες που απαγορεύουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων κοντά στο σπίτι του. To παλάτι που αγόρασε αντί 5 εκατ. ευρώ ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Μεσημέρι Τετάρτης στην παραθαλάσσια έκταση-φιλέτο που φέρει την ονομασία Αγιος Αιμιλιανός. Εδώ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Στην προκειμένη περίπτωση ο σκοπός για τους ιδιοκτήτες των πολυτελών επαύλεων είναι συγκεκριμένος: να καταφέρεις να χρησιμοποιείς μόνο εσύ ένα κομμάτι παραλίας. 

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης που βρέθηκε στη δύσκολη από ηθικής πλευράς θέση είναι ο θετός γιος του πρίγκιπα Σαντρουντίν Αγά Χαν, Μαρκ Σούρσοκ, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» πριν από δύο Κυριακές πούλησε κοψοχρονιά την έπαυλή του στον τέως αντί 5 εκατ. ευρώ (οι μεσίτες εκτιμούν την αξία της τουλάχιστον στα 10 εκατ. ευρώ).Μαζί με το σπίτι πήγαν πακέτο και ένα σωρό πολεοδομικές αυθαιρεσίες από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, οι οποίες ενδεχομένως και να βολεύουν τον νέο, καθότι του εξασφαλίζουν την πολυπόθητη ιδιωτικότητα. Αυθαιρεσίες τις οποίες τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει ασχοληθεί να τακτοποιήσει ο Κωνσταντίνος, αλλά έχουν ήδη προκαλέσει την αντίδραση των περιβαλλοντικών οργανώσεων που μάχονται τον τελευταίο καιρό με σθένος υπέρ της απελευθέρωσης παραλιών, δρόμων, τεχνητών λιμανιών και οτιδήποτε άλλο σκεφτούν να οικειοποιηθούν οι λεγόμενοι «εκπρόσωποι του κεφαλαίου» και τα μέλη της ξένης ελίτ. 
«Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά», λέει η δραστήρια πρόεδρος της Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας, Μαρία Καρρά, καθώς βαδίζει με τους δημοσιογράφους του «ΘΕΜΑτος» προς το νέο βασιλικό άβατο. Η πριβέ παραλία κάτω από την έπαυλη του τέως εποπτεύεται από το άγρυπνο μάτι της κάμερας

Είναι η οδός Μυρτούς που συνορεύει με τη νέα βασιλική κατοικία, αραβικής μάλιστα αρχιτεκτονικής. Βάσει παλαιότερων τοπογραφικών και αεροφωτογραφιών οδηγεί στην παραλία. Αμ δε… 

Ο συγκεκριμένος δρόμος τελειώνει εκεί που σταματά η λογική και ξεκινά η περίφραξή του με συρματόπλεγμα. Κάπου στη μέση του και μία σιδερένια πόρτα για λίγους και εκλεκτούς. Είναι ανοιχτή και το σκυλί, ένα θηριώδες τσοπανόσκυλο για το οποίο ο Μαρκ Σούρσοκ είχε αυθαίρετα κατασκευάσει ένα πελώριο συρμάτινο κλουβί, είναι δεμένο σε άλλο χώρο του σπιτιού και σε διαδικασία αναχώρησης. Ο απροσπέλαστος για λόγους ιδιωτικότητας δρόμος

«Του ετοιμάζουμε τα χαρτιά για να πετάξει για Μονακό, να πάει πίσω στο αφεντικό του», διευκρινίζει άνθρωπος της ασφάλειας της έπαυλης καθώς μας ξεναγεί στο περιφραγμένο παραθαλάσσιο κομμάτι. «Παιδιά, όλα αυτά θα φύγουν», προσθέτει δείχνοντας με το χέρι του το κλουβί. Φαίνεται να πιστεύει ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα δεχτεί τέτοιου είδους αυθαιρεσίες.
Ούτε την κάμερα του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που έχει τοποθετηθεί στην άκρη του οικοπέδου, με τον φακό να κεντράρει στη μικρή παραλία ακριβώς από κάτω, είναι σίγουρος ότι θα αφήσει σε λειτουργία ο Κωνσταντίνος. 


Μέχρι και περιφραγμένο χώρο για το τσοπανόσκυλό του είχε φτιάξει στην παραλία ο προηγούμενος ιδιοκτήτης

«Πάντως εμείς τα καλοκαίρια είχαμε εντολή από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη να την καλύπτουμε τα πρωινά και να την αφήνουμε ανοιχτή μόνο το βράδυ για λόγους ασφαλείας», επισημαίνει. 
Η σύντομη ξενάγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη δύο αστυνομικών. 
Φοράνε πολιτικά. «Κάποιος ειδοποίησε για εισβολή στην οικία του. Πιθανόν να θεώρησε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος τελειώνει εκεί που αρχίζει η ιδιοκτησία του», μας λένε. 
Οι δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν τα στοιχεία μας και αποχωρούν χαμογελώντας. 
«Το θέμα περίφραξης της παραλίας θα τεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό», διευκρινίζει η κυρία Καρρά. 

Ο… ιδιωτικός δρόμος

Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, όμως, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. 

«Οι κάτοικοι», λέει στο «ΘΕΜΑ» η πρόεδρος της Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας, «διαμαρτύρονται επειδή ο βασιλιάς της Ολλανδίας τοποθέτησε πινακίδες στον δρόμο που τελειώνει μπροστά από το σπίτι του, απαγορεύοντας τη διέλευση πεζών και ξένων οχημάτων». 
Πράγματι, οι τρεις τουλάχιστον πινακίδες που αντικρίζει ο επισκέπτης καθώς εισέρχεται προειδοποιούν: «Ιδιωτική Οδός - Δεν επιτρέπεται η διέλευση». 


Τα παρανομα μπλόκα του Ολλανδού βασιλιά 

Οποιος τολμήσει να τις αγνοήσει έρχεται αντιμέτωπος τόσο με τους άνδρες ασφαλείας του Ολλανδού βασιλιά όσο και με την Ελληνική Αστυνομία, εκπρόσωποι της οποίας θα υποστηρίξουν μετά βεβαιότητας ότι αυτές τοποθετήθηκαν νόμιμα, κάτι που ωστόσο αγνοούν όχι μόνο οι κάτοικοι των γύρω σπιτιών, αλλά μέχρι και ο δήμαρχος του Κρανιδίου Δημήτρης Σφυρής. «Δεν ξέρω ποιος τις τοποθέτησε. Καμία υπηρεσία του δήμου δεν έχει δώσει άδεια γι’ αυτές», αναφέρει με σιγουριά. 

Το επεισόδιο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του υπερβάλλοντος ζήλου και της ευαισθησίας που επέδειξαν οι αστυνομικές αρχές σχετικά με θέματα ασφάλειας της οικίας του Ολλανδού βασιλιά, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι απεσταλμένοι του «ΘΕΜΑτος». «Δώσε τα στοιχεία σου», λέει το όργανο της τάξης στον δημοσιογράφο του «ΘΕΜΑτος». «Ο δρόμος είναι ιδιωτικός. Δεν έχετε λόγο να βρίσκεστε εδώ», προσθέτει. Αριστερά ο επιστάτης-φρουρός της έπαυλης του Ολλανδού βασιλιά είχε φροντίσει να φράξει τον δρόμο με το αυτοκίνητό του για να μη... διαφύγουμε

Ο επιστάτης του σπιτιού φρόντισε να εγκλωβίσει το όχημα των δημοσιογράφων τοποθετώντας το δικό του μπροστά από το δικό τους, με αποτέλεσμα να τους εμποδίσει να αποχωρήσουν, ενώ ταυτόχρονα τους προειδοποίησε ότι έχει καλέσει την Αστυνομία. Οντως, σε λίγο ένα περιπολικό φτάνει στο σημείο και οι δύο αστυνομικοί που κατεβαίνουν από αυτό επιρρίπτουν ευθύνες «παράνομης διέλευσης» στους δημοσιογράφους. Ο δρόμος, όπως ισχυρίζονται, είναι ιδιωτικός. 
Ωστόσο, όταν οι δημοσιογράφοι τούς ρωτάνε αν υπάρχει η απαραίτητη από τις αρμόδιες αρχές άδεια για την τοποθέτηση των απαγορευτικών πινακίδων, κανείς τους δεν είναι σε θέση να δώσει μια σαφή απάντηση. «Υπάρχουν στα τοπογραφικά που έχει η Πολεοδομία», λέει ο ένας εκ των δύο, όμως ούτε ο ίδιος φαίνεται να το πιστεύει.

Δεδομένου ότι δεν συντρέχει λόγος κράτησης των δημοσιογράφων, οι αστυνομικοί αναγκάζονται να αποχωρήσουν. Απραγος φεύγει και ο επιστάτης-σεκιούριτι της βίλας του Ολλανδού βασιλιά.  Φεύγοντας φωνάζει εκνευρισμένος προς την πρόεδρο του περιβαλλοντικού συλλόγου: «Εσείς φταίτε που φέρνετε τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους!». Οι παράνομες απαγορευτικές πινακίδες που τοποθέτησαν σε μακρινή απόσταση από το σπίτι (διακρίνεται στο βάθος) του Ολλανδού βασιλιά οι άνθρωποί του 

Η ιδιωτική μαρίνα

Να σημειωθεί ότι έναν χρόνο πριν η ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα είχε αιτηθεί για «εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας» και «λήψη μέτρων προστασίας της θαλάσσιας πρόσβασης» στη βασιλική βίλα στην Ερμιόνη. Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τρεις συναρμόδιοι υπουργοί, ο τότε αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενέκριναν το ολλανδικό αίτημα «κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη», επικαλούμενοι το «δημόσιο συμφέρον». 


Η πριβέ μαρίνα που απέκτησε «κατά παρέκκλιση» το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας

Ετσι ο βασιλιάς της Ολλανδίας απέκτησε πριβέ λιμάνι και παραλία στην Ερμιόνη «κατά παρέκκλιση», σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψαν οι τρεις υπουργοί. Το ρουσφέτι της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ολλανδία έγινε θέμα σε αρκετά ΜΜΕ, τα οποία φιλοξένησαν τις απόψεις τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και οικολογικών φορέων της Ερμιονίδας. Ρεπορτάζ του RTL με τίτλο «O βασιλιάς δεν έχει ιδέα τι έκανε εκεί κάτω» επιρρίπτει κατά κύριο λόγο την ευθύνη για τις καταγγελίες της Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αδειοδοτήσει τις εν λόγω εργασίες.
protothema.gr/

Η απόλυτη ξεφτίλα για τους τρεις υπουργούς που έγιναν φιλιππινέζες του ολλανδου ανθέληνα βασιλιά....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια