ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ Η ΕΣΗΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΗΘΗ «ΔΗΛΩΣΗ Δ.ΤΡΙΜΗ»;

Γράφω αυτό το σύντομο κείμενο, υπό το βάρος της ΟΡΓΗΣ και της ΝΤΡΟΠΗΣ που αισθάνομαι να με κυριεύουν γιά ένα ΑΘΛΙΟ ΣΧΟΛΙΟ συναδέλφου μου-μέλους της ΕΣΗΕΑ με την υπογραφή Δ. Τρίμης και στόχο του, μέσω απαράδεκτων διατυπώσεων, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τελικώς τον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό της Δημοκρατίας μας..


Γράφω αυτό το κείμενο,ακόμη, επειδή ο υπογράφων αυτό το κείμενο ως Δ. Τρίμης, δεν είναι άλλος από τον Δημήτριο Τρίμη. Δεν είναι άλλος από τον αμέσως προηγούμενο πρόεδρο της Ενώσως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), δεν είναι άλλος απο το νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, «γκουρού», όπως φαντάζεται εαυτόν της ΣΥΡΙΖΑίϊκης δημοσιογραφίας.

Παραθέτω το κείμενό του αυτούσιο προς υπενθύμιση, τιτλοφορούμενο από τον ίδιο «κ. Παπούλια καλύτερα να κάτσετε στη θαλπωρή του σαλονιού σας την Κυριακή, επί λέξει (πηγή ο ιστότοπος της παράταξης “Συσπείρωση” στην ΕΣΗΕΑ):  

“Την Κυριακή γιορτάζονται τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προσκληθεί να τιμήσει το άνοιγμα της έκθεσης και τις σχετικές εκδηλώσεις του σωματείου μας, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα γραφεία της οδού Ακαδημίας 20. Ομως στο μεταξύ κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Ο κ. Πρόεδρος αφού αδιαφόρησε τόσα χρόνια για την ελληνική εργατική τάξη και συνεργάστηκε υπογράφοντας τα πολλά μικρά συνταγματικά πραξικοπήματα των μνημονιακών κυβερνήσεων εναντίον των ζωτικών μας δικαιωμάτων, τώρα κάνει το κουνέλι και με το ζήτημα της ζωής ενός νέου παιδιού. Αδιαφορεί για τη ζωή του Ρωμανού. Φαίνεται να θέλει να διατηρήσει τον τίτλο, λίγο πριν εγκαταλείψει την πολιτική, του παντελώς αμέτοχου και θλιβερού άρχοντα.. Ντροπή του”

Επειδή η εκδήλωση αυτή έχει προγραμματισθεί γιά αύριο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος και θα εγκαινιάσει έκθεση αρχειακού υλικού του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, η σκέψη μου είναι απλή και η απαίτησή μου μάλλον εύλογη: Δεν αισθάνεται την ανάγκη ΣΥΣΣΩΜΟ το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ζητήσει συγνώμη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιά την αήθη και από πάσης απόψεως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ δήλωση μέλους του, η οποία συνιστά τελικώς ευθεία επίθεση εναντίον των θεσμών της Δημοκρατίας και μάλιστα του κορυφαίου πολιτειακού θεσμού; 

Εάν το πράξει η πρόεδρος του ΔΣ, εξ ονόματος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, θα πρόκειται γιά μία επιβεβαίωση των υγιών αρχών της δημοσιογραφίας, όπως αυτές προσδιορίζονται και στο ισχύον καταστατικό της ΕΣΗΕΑ, γιά μία αυτονόητη-πλην αναγκαία- υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία δεν είναι λιβελλογραφία και ότι η ΕΣΗΕΑ συνεχίζει να αποτελεί τον θεματοφύλακα των αξιών του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. 
Πολύ περισσότερο αυτό καθίσταται πολύ περισσότερο απαραίτητο, όταν πρόκειται γιά ολίσθημα πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ, στρεφόμενο ΕΥΘΕΩΣ κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατ’ επέκτασιν του θεσμού που ο εκάστοτε Πρόεδρος υπηρετεί…

Εις ό,τι αφορά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εις τον οποίο ανήκει ο Τρίμης, δεν τρέφω αυταπάτες!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

ΥΓ: Mένει βεβαίως να δούμε, σε συνέχεια της «δήλωσης Δ.Τρίμη», πού ο ίδιος θα επιλέξει τη φυσική του παρουσία αύριο, εάν τελικώς επιλέξει να παραστεί, στην αυριανή εκδήλωση: Στο απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας 20, αποδοκιμάζων επικεφαλής μπλοκ ΣΥΡΙΖΑίων την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και αποτρέπων έτσι και την προσέλευση του προέδρου «του» Τσίπρα ή με την πλευρά των «επισήμων» υποδεχόμενος και αυτός τον κ. Παπούλια, ίσως και τον Τσίπρα...Ο αυτοσεβασμός έχει ποικίλες εκδοχές

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια