ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΗΘΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΡΙΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Απαράδεκτο μικροπολιτικό-κομματικό παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ημέρες στο κτήριο επί της οδού Ακαδημίας 20, όπου και τα γραφεία της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, με αφορμή την επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιείται μεθαύριο Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014, για τον εορτασμό των 100 χρόνων της ΕΣΗΕΑ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.



Μολονότι οι σχετικές προετοιμασίες είχαν αρχίσει από καιρό και η σχετική απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι τρεις από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος», η οποία συγκυβερνά με την παράταξη της προέδρου από τη ΝΔ, άρχισαν να κρατούν αποστάσεις, προφανώς κατόπιν «οδηγιών», προφανώς, από το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου, του οποίου αποτελούν και εντολοδόχους.

Στο πλαίσιο αυτό, ήλθε να…δέσει το γλυκό με πρωτοφανή αήθη επίθεση, ιταμού περιεχομένου, αλλά και αναδρομικής κριτικής (…) προσωπικώς εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, με την υπογραφή του εκ των τριών εκπροσώπων της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ εις το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Δημ. Τρίμη, αμέσως προηγουμένου προέδρου της Ενώσεως.



Σε σχετική του δήλωση, η οποία καταχωρήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή Δ. Τρίμης, στην οποία αποφεύγει να μνημονεύσει την προτέρα ιδιότητά του, όπως και την τρέχουσα στο συνδικαλιστικό επίπεδο, επιδίδεται σε άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς, αρχής γενομένης από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, με διατυπώσεις και λεξιλόγιο που μόνον απορία προκαλούν, όσο κυρίως πολλές και ποικίλες απορίες για τους επιδιωκόμενους σκοπούς.

Η δήλωση Τρίμη, τιτλοφορούμενη «κ. Παπούλια καλύτερα να κάτσετε στη θαλπωρή του σαλονιού σας την Κυριακή» αναφέρει επί λέξει τα εξής:  
«Την Κυριακή γιορτάζονται τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προσκληθεί να τιμήσει το άνοιγμα της έκθεσης και τις σχετικές εκδηλώσεις του σωματείου μας, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα γραφεία της οδού Ακαδημίας 20.
Ομως στο μεταξύ κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Ο κ. Πρόεδρος αφού αδιαφόρησε τόσα χρόνια για την ελληνική εργατική τάξη και συνεργάστηκε υπογράφοντας τα πολλά μικρά συνταγματικά πραξικοπήματα των μνημονιακών κυβερνήσεων εναντίον των ζωτικών μας δικαιωμάτων, τώρα κάνει το κουνέλι και με το ζήτημα της ζωής ενός νέου παιδιού. Αδιαφορεί για τη ζωή του Ρωμανού. Φαίνεται να θέλει να διατηρήσει τον τίτλο, λίγο πριν εγκαταλείψει την πολιτική, του παντελώς αμέτοχου και θλιβερού άρχοντα.. Ντροπή του.
Καλύτερα να μην μας ...τιμήσει την Κυριακή. Δεν τον χρειάζεται κανείς πλέον, ας φύγει σαν λεμονόκουπα. Ο ίδιος το επέλεξε»
Βεβαίως η προηγούμενη αήθης, ακατανόητη και αναδρομική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑίου Τρίμη εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε τόνους και διατυπώσεις που κάθε άλλο παρά απαρατήρητες μπορούν να περάσουν, δεν απετέλεσαν κεραυνό εν αιθρία.
Και τούτο διότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, σε προσεκτικούς τόνους, πλην σαφώς αντιθετικούς, διαχώριζε τη θέση της από την εκδήλωση της Κυριακής, για την οποία, όμως, οι τρείς της εκπρόσωποι εις το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (Μαριλένα Κατσίμη-γενική γραμματεύς, Γιώργος Γιουκάκης- εκ των αντιπροέδρων και Δημ. Τρίμης-μέλος ΔΣ) είχαν δώσει θετική ψήφο, όταν ελήφθη η σχετική απόφαση, πράγμα απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία.
Όπως δε καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους: «Η Συσπείρωση- Δούρειος Τύπος καλεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να γιορτάσει τα 100 χρόνια  με αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα, αλληλεγγύη τους ανέργους και προάσπιση της ελευθερίας στην ενημέρωση» (…)
Ακόμη στο ίδιο μοτίβο με τη δήλωση Τρίμη, κινείται και ανάλογη, εμπρηστικού χαρακτήρος, δήλωση της προέδρου του ΤΥΠ/ΕΔΟΕΑΠ Πόπης Χριστοδουλίδου. Στη δήλωση αυτή, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ιδιαίτερη επίθεση της εναντίον της γραμματέως του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, ΣΥΡΙΖΑίας Φανής Πετραλιά, το οποίο ανακαινίσθηκε εσχάτως και προγραμματίζεται να επισκεφθεί την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σε σχέση πάντως με το όλο θέμα, φαίνεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι μάλλον προτιμούν μάχη οπισθοφυλακών εν όψει της εκδηλώσεως της Κυριακής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς δεν επεδίωξαν ιδιαίτερη δημοσιότητα (ούτε καν από το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ» και τον κλώνο της «Ε»), ώστε και να εμφανισθούν διαφωνούντες, αλλά και να μην προκαλέσουν ιδιαιτέρως εχθρικό κλίμα, σε τόνο και τρόπο, που θα εμπόδιζε την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και του ίδιου του Τσίπρα.
Πάντως παραμένει το γεγονός της αδικαιολογήτως εχθρικής δήλωσης Τρίμη κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, εν γνώσει του βεβαίως των αρμοδιοτήτων που έχει, ως πρώτος πολίτης τα χώρας, εκ του Συντάγματος, τις οποίες θα ήθελε να παραβιάσει. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ προσέφερε κακή υπηρεσία στην ίδια τη Δημοκρατία και το ερώτημα είναι πώς και από ποιούς ενθαρρύνθηκε να συντάξει την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αυτή δήλωση, μόνη ίσως από το 1974 εναντίον του κορυφαίου θεσμού της χώρας.
Το θέμα είναι μέγα, οι απορίες πολλές και οι ευθύνες μεγάλες!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια