Όλα τα είχαμε έχουμε και τον Λιάγκα να μας κατηγορεί για ρατσισμό.... (σιγά καλή μου το καλσόν)

Η πρόσφατη εξομολόγηση της Ελένης Φουρέιρα για την καταγωγή της (Είπε ότι είναι αλβανίδα και όχι από το Μεξικό όπως έλεγε παλαιότερα), αποτέλεσε αφορμή να ξεσπάσει ο Γιώργος Λιάγκας κατά του ρατσισμού που υπάρχει στην Ελλάδα;;;

«Η Ελλάδα είναι μια βαθιά ρατσιστική χώρα, ξενοφοβική, το διαφορετικό δεν το....

αποδεχόμεθα. 
«Εγώ θα πω τις αλήθειες και μετά δεν πάει στο δια... ας τελειώσει η καριέρα μου. Γιατί όλοι στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία; Γιατί δεν λέμε αλήθειες στον κόσμο; Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Έχω βρεθεί σε παρέες πολλές φορές και η ερώτηση είναι "Πόσους Αλβανούς έχετε στην τάξη σας"; Άι στο δια...»!

«Μόνο αν λέμε αλήθειες θα γίνουμε καλύτεροι, μόνο αν δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και ρίξουμε μια μούτζα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι!», κατέληξε οργισμένος ο παρουσιαστής, έχοντας πει με τόση ειλικρίνεια πράγματα που κανείς δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα να αγγίξει.


______________________

Αυτά δήλωσε ο Λιάγκας που το παίζει τιμητής των πάντων.
Πρώτα από όλα επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς και τελικά ποιος μιλάει; 
Αυτός που έκανε ολόκληρο τηλεπαιχνίδι βασισμένο σε κοινωνικό ρατσισμό απέναντι στις ξανθιές;...

Ο προχώ που τα έχωνε στον Γαβαλά για το κραγιόν;...


Ο τιμητής των πάντων που τα έχωνε στον Φώτη γιατί επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να γίνει πατέρας;...

Ο βλάχος από την Λάρισα που τα έχωνε στον Έλτον Τζον γιατί υιοθέτησε παιδί με τον σύντροφο του;...

Ο καραβοκύρης του κάμπου που αμφισβητεί τα κίνητρα όσων στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά θα κάνει κι εκείνος το ίδιο;...

Ο τίποτα που νομίζει ότι έγινε κάποιος επειδή πουλάει στην τηλεόραση το μοντέλο του ανδρόγυνου-παρουσιαστή;... 

Και τέλος το Συνατσάκη έβγαλε και πόρισμα εναντίον της χώρας της και των Ελλήνων γονιών;... 



Έπρεπε να βρισκόσουν σε κάνα Βέλγιο, Ολλανδία και να έβλεπες ρατσισμό εκεί. Μήπως να σου ζητήσουν και συγνώμη οι άξεστοι Έλληνες για την συμπεριφορά τους!


Δεν ήταν οι Έλληνες ρατσιστές, κάποιοι άλλοι ντρεπόντουσαν να πουν πως ήταν Αλβανοί... 


Ήθελα να 'ξερα, δεν μπορεί κανένας να σκεφτεί καθαρά σ' αυτή τη χώρα και να υψώσει ανάστημα αντί να κάθεται και ν' απολογείται σαν ενοχικό κουτάβι στο κάθε σκύβαλο που του κουνάει το δάχτυλο; Πώς βρέθηκαν, βρε ανόητοι, τόσα εκατομμύρια ξένοι στην Ελλάδα αν είναι ρατσιστές οι Έλληνες; Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 που άρχισαν να έρχονται ομαδόν πηδώντας τα σύνορα κιόλας. Αν ήταν ρατσιστές οι Έλληνες, δεν θα είχαν προλάβει όχι να διασχίσουν τη χώρα, να εγκατασταθούν, να ντυθούν, να πλυθούν, να βρουν δουλειές, να στείλουν παιδιά σχολείο...αλλά ούτε καν να δουν την ανατολή του ήλιου από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος.


...Πολλοί Έλληνες βρέθηκαν οικονομικοί μετανάστες στην Γερμανία  και ποτέ δεν δήλωσαν ότι είναι Ιταλοί, Ισπανοί ή Πορτογάλοι για να έχουν κάποιου είδους εύνοια ή ''αποδοχή''...ακόμη και σήμερα αρκετοί φίλοι μας που βρίσκονται εκεί δεν αρνήθηκαν την καταγωγή τους....Ούτε υπήρχε περίπτωση πάντως Έλληνας να σηκώσει άλλη σημαία σε εθνική εορτή....οι περισσότεροι εξ αυτών τιμούσαν και αναγνώριζαν το τι τους είχε προσφέρει η χώρα που τους υποδεχόταν, πληρώνοντας τους φόρους και ακολουθώντας το γράμμα του νόμου!.....Κυρία Φουρέιρα, με ότι επαγγέλλεσαι και ότι πρεσβεύεις, γιατί αφού ζεις σε τόσο ρατσιστικό περιβάλλον όπως λες βγαίνεις και δηλώνεις μετά από τόσα χρόνια την καταγωγή σου;....Έχει αλλάξει κάτι και οι Έλληνες δεν είναι πλέον ρατσιστές ή μήπως δεν έχεις ανάγκη κανένα...... Και κάτι ακόμη, υπάρχουν Αλβανοί που είναι οικογενειάρχες με αρχές....και ξέρω και Έλληνες που έχουν φίλους Αλβανούς....για πες μας εσύ έχεις κανένα φίλο Αλβανό...ή μήπως είσαι εσύ περισσότερο Ρατσίστρια!!!

Η Φουρέιρα απλά ήθελε να μην υποστεί τις συνέπειες της καταγωγής της. Αν μπορούσαν οι Αλβανοί να διαγράψουν την καταγωγή τους πιστεύω θα το έκαναν αλλά δε γίνεται. Εντάχθηκαν στην ελληνική κοινωνία και ναι πρόκοψαν ....σιωπηρά και με μόχθο. Όμως, στα πλαίσια της ένταξής τους ακόμα κι αν δεν έκλεψαν/σκότωσαν, ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν με κάθε τρόπο το κοινωνικό κράτος, (δεν έχουν αφήσει επίδομα για επίδομα, δωρεάν παιδεία, νοσοκομεία ειδικά) χωρίς να έχουν πληρώσει τους φόρους που τους αναλογούν, κάνοντας μαύρα επαγγέλματα και μαζεύοντας χρήμα, σπίτια και περιουσίες με βάση βέβαια το μόχθο τους, αλλά κυρίως λόγω ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ που δημιούργησαν οι Έλληνες πατεράδες μας στα χρόνια ΠΡΙΝ έρθουν εδώ. Μένει σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας να αποδείξουν πόσο ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΧΟΥΝ και ότι ήρθαν εδώ να προσφέρουν στην ευημερία της Ελλάδας και όχι μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον. Διχασμένες προσωπικότητες είναι ...έχουν οικόπεδα και σπίτια ακόμη στην Αλβανία. Άμα σφίξουν εδώ τα πράγματα ΘΑ ΞΑΝΑΦΥΓΟΥΝ. Αν ευημερήσει η Αλβανία τότε θα το λένε δυνατά από που είναι. Όπου γης και πατρίς δηλαδή. Ήθελα να ήξερα αν γινόταν πόλεμος με την Τουρκία, ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ; Γιατί μεγαλώνοντας σε μουσουλμανικό καθεστώς δεν το έχουν το άθλημα της ορθοδοξίας όσο και να έχουν βαφτιστεί ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΜΑΤΑ. Τόσο απλά.....

Αν και εδώ που τα λέμε και μόνο που ασχολούμαστε μαζί σου κ. Λιάγκα, πολύ σου πέφτει.....

Αι χάσου ....Λιαγκάκι κατά το μυρμηγκάκι....

Για να μην πω τι έκανε η μύγα στον κόσμο όταν απέκτησε Κ@Λ@

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.