Παγκοσμίως ρεζίλι με το βίντεο του ΕΟΤ που παρουσιάζει ακτογραμή της Αυστραλίας σαν Ελληνική....

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τα τζιμάνια της Κεφαλογιάννη εκθέτουν την χώρα, όπως άλλωστε και η ίδια με το αλήστου μνήμης βίντεο στο Λονδίνο που χόρευαν κάτι μαύροι τύποι, House μουσική για να προβάλουν την ....Ελλάδα.
Φυσικά στην χώρα μας κανείς δεν μιλάει
για την κυρία η οποία είναι προστατευόμενη της Αγίας οικογένειας.
Ότι γκάφα και να κάνει (και κάνει συχνά) τα παπαγαλάκια το παρουσιάζουν σαν επίτευγμα της υπουργού.
Εδώ προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή κατάφερε και αύξησε τον τουρισμό στην χώρα μας. Φυσικά είναι τεράστιο ψέμα αφού ο τουρισμός αυξήθηκε λόγω της γενναίας μείωσης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα....

Γελάει όλος ο πλανήτης με το κοριτσάκι και τις στιλιστικές της επιλογές κάθε φορά που εμφανίζεται σε δημόσια θέα....

Φτάνει πια με την κάθε τυχαία που γίνεται υπουργός σε μια ανίκανη ξεπουλημένη κυβέρνηση και νομίζει ότι κάποια είναι....

Ένα βίντεο προώθησης του ελληνικού τουρισμού έμελλε να δημιουργήσει ζήτημα σχετικά με τις εικόνες που παρουσιάζονταν από τον ΕΟΤ, με αυστραλιανή εφημερίδα να δίνει διαστάσεις.

Ο ΕΟΤ πριν από μερικές ημέρες να έβγαλε ανακοίνωση διαψεύδοντας... τα πάντα σχετικά με πολλά επίμαχα πλάνα από το συγκεκριμένο βίντεο, αφού εκτός από την εικόνα από την Αυστραλία, έγινε λόγος και για χρήση πλάνων από τους Ολυμπιακούς του Χίτλερ.

Απ' ότι φαίνεται όμως η ανακοίνωση του ΕΟΤ μάλλον δεν... ικανοποίησε τους Αυστραλούς, αφού με δημοσίευμά της η εφημερίδα Sydney Morning Herald "σφάζει με το βαμβάκι" την ελληνική πλευρά, χρησιμοποιώντας ειρωνικούς χαρακτηρισμούς.

Τι λένε οι αυστραλοί

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως "οι Έλληνες θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους δημιουργούς της Δημοκρατίας και των μαθηματικών. Τώρα, πιστώνονται κι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπία της Αυστραλίας, τους Δώδεκα Αποστόλους. Ο ΕΟΤ πιάστηκε να χρησιμοποιεί τον γραφικό σχηματισμό των βράχων για να απεικονίσουν την ελληνική ακτογραμμή, στο καινούριο τους βίντεο προώθησης του τουρισμού".

"Η ντροπιαστική γκάφα", συνεχίζει το δημοσίευμα, "επιδεινώθηκε από εξωφρενικούς ισχυρισμούς από το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού πως η χρήση των εικόνων είναι δικαιολογημένη επειδή οι αστερισμοί που φαίνονται στον ουρανό πάνω από τους Δώδεκα Αποστόλους, έχουν ελληνικά ονόματα".

Τι απάντησε ο ΕΟΤ

Ο ΕΟΤ από την πλευρά του, πριν από λίγες ημέρες εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλούσε για μύθους που καταρρίπτονται και ουσιαστικά αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, για το ζήτημα με τις εικόνες από την Αυστραλία, η επίσημη θέση του ΕΟΤ ήταν η εξής: "ΜΥΘΟΣ ΤΡΙΤΟΣ: «ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.»
Διαστρέβλωση. Όπως έχει ανακοινωθεί, το video είναι μια δραματοποιημένη διήγηση που αφορά στην παρουσίαση της Ελλάδας από μία οικεία οπτική γωνία σε όλη την ανθρωπότητα, τη μυθολογία, τους Θεούς, τους ήρωες και όλα τα στοιχεία εκείνα που «έδωσε» η Ελλάδα στην ανθρωπότητα. Ο καλλιτεχνικός δημιουργός και σκηνοθέτης της παραγωγής κ. Α. Κιούκας, εξηγεί ότι σύμφωνα και με την ηχητική διήγηση της συγκεκριμένης σκηνής, χρησιμοποιήθηκε συνειδητά ένα πλάνο από την Αυστραλία, το πλάνο του έναστρου ουρανού, για να υποστηρίξει καλλιτεχνικά, αυτό που περιγράφει ο αφηγητής. 

Ότι σχεδόν σε όλη την υφήλιο, όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου, θα συναντήσεις μία ιδέα, ένα όνομα που έλκει την καταγωγή του από την Ελλάδα. Ακόμα και στον ουρανό της Αυστραλίας, στο νότιο ημισφαίριο, εξηγεί ο καλλιτεχνικός δημιουργός, όταν σηκώσεις τα μάτια σου ψηλά, θα δεις αστέρια και αστερισμούς που κουβαλούν ελληνικά ονόματα. Η μυθολογία του Ουρανού, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης είναι Ελληνική".

Το χρονικό της διαμάχης

"Το κουβάρι της υπόθεσης αυτής άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο Αυστραλός φωτογράφος, Alex Cherney, ανακάλυψε πως 15 δευτερόλεπτα από υλικό της βραβευμένης δουλειάς του που ονομάζεται Ocean Sky, χρησιμοποιήθηκε χωρίς άδεια στο επίσημο βίντεο προώθησης του ελληνικού τουρισμού", προσθέτει η Sydney Morning Herald, τονίζοντας πως στο βίντεο θεοί, Μύθοι, Ήρωες, ο ΕΟΤ χρησιμοποιεί τις εικόνες του ουρανού που κινείται πάνω από τους Δώδεκα Αποστόλους για να απεικονίσει το μέρος που γεννήθηκε η Θεά του Έρωτα, Αφροδίτη.

Cherney: "Το γεγονός πως δείχνουν τους Δώδεκα Αποστόλους σε ένα βίντεο προώθησης του ελληνικού τουρισμού, είναι κατά κάποιον τρόπο εξωφρενικό"

Ο κ. Cherney ειδοποιήθηκε για την παράβαση των δικαιωμάτων μέσω των social media μόλις δύο μέρες αφότου η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσίασε το βίντεο σε μία διεθνή εκδήλωση για τον τουρισμό, υπογραμμίζει το δημοσίευμα, το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις του φωτογράφου, ο οποίος αναφέρει τα εξής: "Το βίντεο μου έχει σχεδόν 2 εκατομμύρια προβολές από το 2011, κέρδισε κάποια βραβεία και παρουσιάστηκε ως "η φωτογραφία αστρονομίας της ημέρας" από τη NASA, οπότε μάλλον γι' αυτό αναγνωρίστηκε (στο ελληνικό βίντεο)".

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν ο κ. Cherney επικοινώνησε με τον δημιουργό του ελληνικού βίντεο, έμεινε έκπληκτος μαθαίνοντας πως ο ΕΟΤ απέκτησε άδεια για τη χρήση των πλάνων και σκόπευε να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί.

Αναφορά και στον Χίτλερ...

Στη συνέχεια το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στα πλάνα με τους Ολυμπιακούς του Χίτλερ, για τα οποία επίσης ο ΕΟΤ κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε στο επίμαχο βίντεο, αλλά επίσης... διέψευσε.

Καταλήγοντας, η αυστραλιανή εφημερίδα παραθέτει μία μετάφραση της επίσημης ελληνικής θέσης, η οποία αναφέρει: "Σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου, θα συναντήσεις μία ιδέα, ένα όνομα, που προέρχεται από την Ελλάδα. Ακόμη και στους ουρανούς στην Αυστραλία, στο νότιο ημισφαίριο, όταν σηκώσεις τα μάτια σου θα δεις αστέρα και αστερισμούς που έχουν ελληνικά ονόματα. Η μυθολογία του ουρανού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης είναι ελληνική". 

Ο κ. Cherney δήλωσε πως πρόκειται για μία "κωμική υπεράσπιση", ενώ η εφημερίδα κλείνει λέγοντας πως ο δημιουργός του ελληνικού σποτ, Αντώνης Κιούκας, αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα.

Πηγή: smh.com.au

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια