Έξω η Αρετη, κόρη του Τσοχατζόπουλου....

Βρέθηκαν και τα 30.000 ευρώ της εγγύησης. (μάλλον θα ήταν ξεχασμένα σε κάποιο κουμπαρά)

Μετά από 2,5 χρόνια, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποφυλακίστηκε. Με τρεμάμενη φωνή έκανε δηλώσεις έξω από τις φυλακές Θήβας όπου κρατούνταν μετά την καταδίκη της. 
Η φωνή της έτρεψε από τη συγκίνηση. Η κόρη....
του Άκη Τσοχατζόπουλου, που είχε κατακαστεί και φυλακιστεί μαζί με τον πατέρα της για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποφυλακίστηκε σήμερα μετά από 2,5 χρόνια. Ήταν λίγο πριν από τις 14:30 το μεσημέρι όταν η Αρετή Τσοχατζοπούλου πέρασε την πόρτα των φυλακών Θήβας. Αυτή τη φορά ήταν ελεύθερη να γυρίσει στα παιδιά της.

Έξω από τις φυλακές της Θήβας, όπου κρατούνταν, η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τη συγκίνηση ή τα δάκρυά της. Με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο στο πλευρό της, μίλησε στους δημοσιογράφους για τη στιγμή που περίμενε από τη στιγμή που προφυλακίστηκε: να γυρίσει στα παιδιά της. 

Φέτος, μετά από δυο και κάτι χρόνια, θα ξανακάνει Χριστούγεννα μαζί τους, όπως είπε και ευχαρίστησε τους δικαστές που έκαναν δεκτή την αίτηση για την αποφυλάκισή της. "Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη που μου 
δίνει τη δυνατότητα να είμαι κοντά στα παιδιά μου και να περάσω αυτά τα Χριστούγεννα, τα πρώτα μετά από 2 χρόνια μαζί τους". 

Αφού ευχαρίστηκε τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είπε πως τα 2,5 χρόνια που πέρασε στη φυλακή ήταν δύσκολα. "Είναι πολλά 2,5 χρόνια στη φυλακή. Είναι δύσκολο, δεν είναι εύκολο. Σε στιγματίζει αλλά αυτή τη στιγμή θέλω μόνο να γυρίσω στα παιδιά μου και όλα τα άλλα θα τα παλέψω με την οικογένειά μου". 

Σύμφωνα με την ίδια, σημαντικό ρόλο στην απόφαση για την αποφυλάκισή της έπαιξαν κυρίως το πρόβλημα υγείας των παιδιών της αλλά και το γεγονός πως έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της κι ότι επέστρεψε στο Δημόσιο ακίνητα.

"Θέλω να γυρίσω στα παιδιά μου (...) Αισθάνομαι σαν να είμαι μια ολόκληρη ζωή στη φυλακή" απάντησε όταν τη ρώτησαν σχετικά με τη στάση που κράτησε από την αρχή της δίκης και τη δήλωσή της πως δεν θα γίνει καταδότης του πατέρα της. 

"Κανένα σχόλιο" ήταν η απάντησή της όταν ρωτήθηκε για τη Βίκυ Σταμάτη και το γεγονός πως η αίτηση αποφυλάκισης της συζύγου του πατέρα της απορρίφθηκε. 

Η αίτηση αποφυλάκισης της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με ψήφους τρεις υπέρ και δυο κατά. 

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε ζητήσει να αποφυλακιστεί καθώς το μικρότερο από τα τρία παιδιά της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και η παρουσία της δίπλα του είναι αναγκαία. 
Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια