Θαυμάστε την π@νηλίθι@ βρετανίδα υπουργό πολιτισμού που λέει πως τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι κλεμμένα!!!!

Και πως βρέθηκαν βρε βούρλο στην Αγγλία; Μόνα τους ήρθαν; Αυτός ο τρισάθλιος ο Έλγιν ο κλέφτης της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας τα έφερε στο νησί σας και τα πούλησε στο μουσείο σας.
Μπορεί κάποιος να τα βλέπει δωρεάν όπως λέτε, αλλά ξεχνάτε να πείτε τις βραδιές που διοργανώνεται για κάποιους πλούσιους που απολαμβάνουν το φαγητό τους και το ποτό τους  δίπλα στα Μάρμαρα.
Άντε να χαθείς ρε μυαλό τούβλου, που θα πουλήσεις και πνεύμα....


Όλα άρχισαν μετά την ερώτηση του Τζορτζ 'Αντριου για τις προθέσεις της βρετανικής κυβέρνησης στην πρόταση της Ουνέσκο, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
"Ντροπή για τη χώρα η παρέλαση κλεμμένων λάφυρων", τόνισε ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών
"Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα θα βελτιωθούν", υποστήριξε ο βουλευτής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν
Χαμός στο βρετανικό Τύπο με την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ στη χώρα μας

Χαμός έγινε στη βρετανική Βουλή για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, που επανήλθε για τα καλά στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ στην Αθήνα. 

Όλα άρχισαν, όταν ο Τζορτζ 'Αντριου κατέθεσε χθες ερώτηση για να διερευνήσει τις προθέσεις της βρετανικής κυβέρνησης στην πρόταση της Ουνέσκο. Η ερώτηση στη σημερινή συνεδρίαση είχε την εξής διατύπωση. "Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στην πρόταση της Ουνέσκο να μεσολαβήσει για την Ελλάδα στο Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα;". 

Ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών επισήμανε, όσο πιο εμφατικά μπορούσε, ότι η χώρα του θα πρέπει να ενεργήσει γενναιόδωρα: "Είναι γεγονός ότι η παρέλαση κλεμμένων λαφύρων από το κατά τ' άλλα εξαιρετικό Βρετανικό Μουσείο, είναι κάτι το οποίο πιστεύω ότι αποτελεί ντροπή γι' αυτή τη χώρα. Σίγουρα το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται τώρα να συμμετέχει εποικοδομητικά, να ενεργήσει γενναιόδωρα και να αναγνωρίσει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα". 

Υποστηρικτής του και ο βουλευτής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος τόνισε ότι τα αντικείμενα αυτά έχουν βασικά κλαπεί από τον λαό της Ελλάδος. "Υπάρχουν πολύ δυνατά συναισθήματα γι' αυτό το θέμα στην Ελλάδα. Πιθανότατα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα να βελτιωθούν αν υιοθετήσουμε εποικοδομητικά τη θέση επιστροφής κάποιων, αν όχι όλων των αντικειμένων", είπε χαρακτηριστικά.

Στις τοποθετήσεις των δύο βουλευτών, απάντησε η υφυπουργός Πολιτισμού, Έλεν Γκραντ, πως: "Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Ουνέσκο θέλει να μεσολαβήσει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Θα λάβουμε υπόψη μας αυτήν την πρόταση και θα απαντήσουμε εν καιρώ". 

Στη συνεχέχεια, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για το Μουσείο της Ακρόπολης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο Βρετανικό, οι επισκέπες θαυμάζουν τα εκθέματα δωρεάν.  "Είναι ξεκάθαρο ότι τα γλυπτά ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι και μάλιστα δωρεάν". 

Όσο για τις τοποθετήσεις των δυο βουλευτών ότι τα γλυπτά έχουν κλαπεί, δεν τις άφησε ασχολίαστες, απαντώντας με απίστευτο θράσος: "Αλλά θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως δεν είναι κλεμμένα και ότι υπάρχει εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδα και της Βρετανίας. Το θέμα συζητήθηκε πολύ πρόσφατα, στις αρχές Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Ουνέσκο στο Παρίσι".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια