Τους κάνει πλάκα ο Σήφης ! - Ούτε αυτή την φορά κατάφεραν να τον πιάσουν....

Φεύγει ο Μπερά, μένει ο Σήφης
Σαν το χέλι ξεγλιστράει ο Σήφης, ο κροκόδειλος, από διάσημους κι άσημους ερπετολόγους.

Ο Γάλλος  «γητευτής» κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπερά, φεύγει κι αυτή τη φορά από την Κρήτη χωρίς να έχει καταφέρει να παγιδεύσει τον Σήφη που δεν έχει σκοπό να φύγει....
από το Φράγμα των Ποταμών.

Την περασμένη Κυριακή ο Ολιβιέ Μπερά επέστρεψε στην Κρήτη για να κερδίσει «το στοίχημα της ζωής του» όπως ο ίδιος το αποκάλεσε που δεν είναι άλλο από την παγίδευση του Σήφη.

Οι προσπάθειες όμως δεν σταμάτησαν την Κυριακή. Για τα επόμενα τρία βράδια ο Ολιβιέ Μπερά μαζί με τους ειδικούς της Κρήτης αλλά και τον συνεργάτη του από τη Γαλλία έπαιρναν τις βάρκες τους, τα σκοινιά τους αλλά και τα δίχτυα τους και έμπαιναν στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών για να πιάσουν τον Σήφη.



«Πηγαίναμε για τέσσερα βράδια συνεχόμενα. Τα δύο πρώτα είδαμε τον κροκόδειλο και τον πλησιάσαμε ενώ καταφέραμε κάποια στιγμή να του περάσουμε τα σκοινιά. Δυστυχώς όμως μας ξέφυγε», δήλωσε στο cretapost, ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πέτρος Λυμπεράκης.

Τα δύο επόμενα βράδια όμως, ο Σήφης … εξαφανίστηκε.

«Οι δύο τελευταίες επιχειρήσεις που στήσαμε δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα καθώς ο κροκόδειλος είχε μάλλον φοβηθεί και δεν τον είδαμε καθόλου», εξηγεί ο κ. Λυμπεράκης.

Σήμερα το βράδυ ο Ολιβιέ Μπερά μαζί με τον συνεργάτη του από τη Γαλλία αναχωρούν από την Κρήτη αλλά όπως λέει θα επιστρέψει.

«Ο κ. Μπερά σήμερα φεύγει από τη Κρήτη γιατί έχει πιεσμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα όμως με τα όσα μας είπε, θα έχουμε και πάλι επικοινωνία μαζί του ενώ αν δεν καρποφορήσουν οι δικές μας προσπάθειες τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να ξανάρθει», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Λυμπεράκης τονίζοντας παράλληλα ότι οι ειδικοί της Κρήτης θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις παγίδευσης.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να τον παγιδεύσουμε αλλά σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Πλέον ο κροκόδειλος φαίνεται ότι έχει φοβηθεί και δεν εμφανίζεται τόσο συχνά στη λίμνη», ανέφερε ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Ασφαλιστικά μέτρα για να μείνει ο κροκόδειλος

Την ώρα που οι προσπάθειες των ειδικών συνεχίζονται, εννέα Ρεθυμνιώτες έχουν βάλει «σκοπό της ζωής τους» να παραμείνει ο Σήφης στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών.

Μάλιστα, αύριο – σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα – αναμένεται να βρεθούν στα δικαστήρια και να καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να μην φύγει ο Σήφης από τη λίμνη.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να παραμείνει στο σημείο και προτείνουν στους φορείς να αξιοποιήσουν την περιοχή και να «χρησιμοποιήσουν» τον Σήφη ως αξιοθέατο.

Πηγή: Cretapost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια