«Κανένα πρόβλημα!» Η τραγική ειρωνεία στον τελευταίο διάλογο πιλότου με Κέντρο Ελέγχου ....

Βίντεο με την πορεία του αεροσκάφους

Λίγα λεπτά πριν χαθεί από τα ραντάρ το εκπαιδευτικό αεροσκάφος επικοινώνησε με τον Αυγουστή το Κέντρο Ελέγχου για την μη προβλεπόμενη επαναστροφή.
«Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, το οποίο επιλύουμε» ήταν η εκτίμηση του πιλότου.
Αδιευκρίνιστη η ταυτότητα του ήχου....
στη συχνότητα δευτερόλεπτα μετά την τελευταία συνομιλία.

Στις 18.30 μ.μ. χθες το απόγευμα απογειώθηκε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Diamond DA42 από το αεροδρόμιο της Πάφου με προορισμό την Βυρηττό, με επιβαίνοντες τον πιλότο Αυγουστίνος Αυγουστή και τον Ελληνολιβανέζος επιχειρηματία Τζορτζ Οπέκι. 

Πριν συντριβεί στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας στις 19.04 μ.μ., το αεροσκάφος είχε χάσει ύψους πέφτοντας στα 6.500 πόδια από τα 9.200 που πετούσε στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου.

Λίγα λεπτά νωρίτερα προηγήθηκε μια μη προβλεπόμενη από το σχέδιο πτήσης επαναστροφή. Ο Αυγουστίνος Αυγουστή κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, να αναφέρει αν έχει πρόβλημα. 

Ο ακριβής διάλογος μεταξύ πιλότου και ελεγκτή, όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», είναι ο εξής:

Ελεγκτής: Τι γίνεται, γιατί δεν ακολουθείς την πορεία που σε εξουσιοδότησα και κάνεις στροφή;
Πιλότος: Παρουσιάζεται ένα μικρό πρόβλημα.
Ελεγκτής: Θα συνεχίσετε;
Πιλότος: Ναι, πάμε κατευθείαν. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, το οποίο επιλύουμε.
Ελεγκτής: Εντάξει παιδιά. Εάν χρειάζεστε κάτι εδώ είμαστε.
Πιλότος: Κανένα πρόβλημα.

Δευτερόλεπτα μετά ακούγεται κάτι στη συχνότητα το οποίο δεν μπορεί να διευκρινιστεί τι είναι. Οι εκδοχές ποικίλλουν από την πιο δραματική που αφορά το να σημειώθηκε έκρηξη, μέχρι την πιο φυσιολογική υπό τις περιστάσεις, δηλαδή να προσπάθησε να μιλήσει ο χειριστής προς το Κέντρο Ελέγχου και να κατέστη αδύνατη η επικοινωνία. Αμέσως μετά τον ήχο, το στίγμα του μοιραίου αεροπλάνου χάθηκε για πάντα.

Φως στα αίτια και στις συνθήκες του αεροπορικού δυστυχήματος θα ρίξουν οι εξετάσεις των συντριμμιών από εμπειρογνώμονες που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.newsit.com.cy/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια