Ο Χειμώνας ήρθε και θα μείνει και φέρνει μαζί του χιόνια και καταιγίδες....

Από σήμερα τέλος οι υψηλές θερμοκρασίες αφού σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπεράσουν τους 19 με 20 βαθμούς από αύριο.
Ο Χειμώνας ήρθε και δείχνει αμέσως το σκληρό του πρόσωπο, φέρνοντας χιόνια και καταιγίδες....

Σοβαρή κακοκαιρία επηρεάζει τη χώρα μας από το βράδυ καθώς έρχεται ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από....
την βόρεια Ιταλία το οποίο κινείται νοτιοανατολικά και θα πλήξει πρώτα τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. 

Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα απόψε

Σήμερα θα έχουμε καλοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει στα δυτικά και βόρεια οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές όπως είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Άρτα, η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος και αργότερα το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, ο Πύργος, η Καλαμάτα, η Σπάρτη, τα Χανιά και μέσα στη νύχτα οι βροχές θα αρχίσουν να επηρεάζουν και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και από 6 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 βαθμούς το πρωί μέχρι 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 10 έως 25 βαθμούς, στις νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 12 έως 26 βαθμούς και στα νησιά από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές πρώτα στις νοτιότερες περιοχές του νομού και τη νύχτα στις περιοχές γύρω από τα βουνά της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρωινές ομίχλες, αργότερα λιακάδα αλλά από το μεσημέρι θα αρχίσει να συννεφιάζει από τα δυτικά, οπότε το βράδυ και κυρίως τη νύχτα περιμένουμε να βρέξει και να εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Την Πέμπτη θα πέσουν τα πρώτα χιόνια - Βουτιά του υδράργυρου από 8 έως 10 βαθμούς

Περιμένουμε ισχυρή κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι περιοχές που πληγούν περισσότερο είναι η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Σάμος, η Κως, η Κρήτη και κυρίως τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βουνά της βορειοδυτικής χώρας, δηλαδή στην οροσειρά της Πίνδου και στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας από 1.800 μέτρα υψόμετρο και πάνω. 

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Ωστόσο από το απόγευμα οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 έως 22 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιές, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά ακόμη και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Παρασκευή

Μετά από μια μικρή εξασθένηση των φαινομένων την Πέμπτη το βράδυ, την Παρασκευή θα έχουμε νέο κύμα κακοκαιρίας με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες και μάλιστα με έντονα τοπικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το πρωί από την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Πάτρα, την Άρτα και αργότερα θα επεκταθούν νοτιότερα προς την Άμφισσα, τη Λαμία, το Βόλο, τον Πύργο και την Καλαμάτα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κρήτη κυρίως τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Κατερίνη, την περιοχή της Θεσσαλονίκης, τη Χαλκιδική και αργότερα την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη. 

Το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και θα επηρεάσουν τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και αργότερα τη Ρόδο όπου εκεί περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες. 

Οι άνεμοι θα γυρίσουν στο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και αργότερα θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 έως 20 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που σιγά σιγά θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνειας. Χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, ακόμη και στον Παρνασσό. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο ακόμη και 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν πρόκειται να ξεπεράσει ούτε και τη Δευτέρα τους 18 με 19 βαθμούς. 

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες σήμερα Τετάρτη και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. 

Πιο συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πρόσκαιρη βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. 

Τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. 

Μεθαύριο Παρασκευή, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. 

Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένιση από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως τα κεντρικά και βόρεια. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια