Φωτιές άναψε ο Ρακιντζής με τις δηλώσεις του .....περί... ασυλίας επωνύμων - επενέβη εισαγγελέας!!!!

Γι άλλη μια φορά ο Γενικός Επιθεωρητής δεν μασάει τα λόγια του και λέει τα πράγματα με το όνομα τους, μάλιστα δεν δίστασε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, να πει ότι πέφτει επάνω σε τείχος ασυλίας όταν αντιμετωπίζει περιπτώσεις επωνύμων....


Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για όσα ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής περί... ασυλίας επωνύμων παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη στον αντιεσαγγελέα Δημήτρη Δασούλα.
Πριν μερικές μέρες, ο Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας στην Επιτροπή Διαφάνεια της Βουλής, είχε μιλήσει για μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων, για τείχος ασυλίας και διακριτική μεταχείριση επωνύμων, που απαλλάσσονται με βουλεύματα αντί να παραπέμπονται στο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, η κα. Κουτζαμάνη ζητεί από τον συνάδελφό της να διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, από δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά το παρελθόν, μετά από ανάλογες δηλώσεις του κ. Ρακιντζή, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, είχε διατάξει ανάλογη προκαταρκτική έρευνα η οποία τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν κατονόμασε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης συγκεκριμένα πρόσωπα ή δεν προσκόμισε τα αναγκαία στοιχεία.

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για τις επίμαχες δηλώσει Ρακιντζή κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος ρωτά συγκεκριμένα τον Αντώνη Σαμαρά αν η Κυβέρνηση έχει ερευνήσει τις καταγγελίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση για «ιδιότυπη ασυλία των επωνύμων και για εμπόδια στο έργο του, όποτε προσπαθεί να ελέγξει επωνύμους» καθώς και «για απαλλαγή των ΔΕΚΟ από ευθύνες, γεγονός που υποκρύπτει αμνηστία εξαιτίας του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή».

Επιπλέον ο κ. Καμμένος ρωτά τον Πρωθυπουργό στην περίπτωση που έχει ερευνηθεί το θέμα, «σε ποιους επώνυμους» αναφέρεται ο κ. Ρακιντζής, «ποιοι θέτουν εμπόδια στο έργο του», όπως και «τι μέτρα προτίθεται να λάβει εναντίον όλων αυτών, ώστε α προχωρήσει ανεμπόδιστα στο έργο του και να αποκαλυφθούν τα ονόματα των «επωνύμων» για να αποσταλούν στη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα ο Πρόεδρος τω ΑΝ.ΕΛ. ζητά από τον Πρωθυπουργό να αλλάξει το νόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση για την αμνήστευση τυχόν ευθυνών μελών των ΔΕΚΟ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια