Χιλιάδες μετανάστες κάθε εβδομάδα μπαίνουν στην Ελλάδα από το Αιγαίο...

Φυσικά κανείς δεν ασχολείται με τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας, αλλά έχουμε και περιπολικά στην Θάλασσα για να τους μαζεύουν μη τυχόν και κάποιος τραυματιστεί. Φυσικά όλοι οι λάθρο μόλις βλέπουν κάποιο περιπολικό βουλιάζουν αμέσως την βάρκα ξέροντας πως θα τους μαζέψουν....
Αμέσως τους πάνε στο τοπικό....
νοσοκομείο και την επόμενη μέρα αφού τους καταγράψουν, όπου ο καθένας δηλώνει ότι θέλει, αφού σχεδόν κανένας δεν έχει χαρτιά, τότε τους επιβιβάζουν σε πλοία και τους αφήνουν ελεύθερους στην Αθήνα.....

Τώρα αν εσάς σας φαίνεται σοβαρή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, εμένα μου μοιάζει η απόλυτη ξεφτίλα.
Θα έπρεπε όποιους πιάνουν την επόμενη μέρα κιόλας, να τους στέλνουν από εκεί που κατάγονται, με την πρώτη πτήση.... και όποιος ξανάρθει παράνομα να φυλακίζεται.

Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Λιμενικό το πρωί της Τετάρτης στη Χίο και στη Σάμο.
Σύμφωνα με ενημέρωση από  το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στην περιοχή «Κρουντέρι» Αγίου Κωνσταντίνου Καρλοβασίου Σάμου εντοπίστηκαν το πρωί 33 μετανάστες οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή.

Άλλοι 33 μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί της ίδιας μέρας στη θαλάσσια περιοχή «Γριδίων» νότια της Χίου, όταν ναυαγοσωστικό που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2014» εντόπισε φουσκωτή βάρκα.

Οι επιβαίνοντες στη λέμβο μόλις είδαν το σκάφος του Λιμενικού την έσκισαν και έπεσαν στη θάλασσα. Το προσωπικό του σκάφους του ναυαγοσωστικού προχώρησε στην περισυλλογή 29 ανδρών, τριών γυναικών και ενός παιδιού.

Ακόμη 47 μετανάστες διασώθηκαν το πρωί στην ίδια θαλάσσια περιοχή από πλήρωμα πλωτού περιπολικού του ΛΣ. Και αυτοί επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα την οποία και έσκισαν στη θέα του περιπολικού του ΛΣ και έπεσαν στη θάλασσα. Οι λιμενικοί περισυνέλεξαν 30 άνδρες, 7 γυναίκες και 10 παιδιά. Όλοι μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Τριάντα μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή «Ποσειδωνίου» Σάμου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια