Εντελώς καμένα και διασκορπισμένα μέλη και τα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie....

Όλα δείχνουν ως αιτία την κακοκαιρία, δεν αποκλείουμε τίποτε λένε οι Γάλλοι.
Ζήτησε να αλλάξει πορεία ο πιλότος λόγω του καιρού.
Σήμερα οι πρώτες προσπάθειες να φτάσουν στα συντρίμμια συνεργία διάσωσης.
Η γαλλική προεδρία στο Παρίσι επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια της πτήσης AH5017 της Air Algerie εντοπίστηκαν στην περιοχή....
Γκόσι του Μαλί κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους τύπου MD83 που αγνοείται από το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν «κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο» και «το αεροσκάφος έχει αναγνωριστεί με σαφήνεια, παρά την κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται » ανέφερε επισήμως το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή, η Γαλλική Προεδρία προσθέτοντας ότι «γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα έχει σταλεί για να εξασφαλίσει το χώρο και να συλλέξει τα πρώτα κομμάτια των πληροφοριών». 

Όπως επίσης ανακοινώθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ εκφράζει «στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων την αλληλεγγύη του». 

«Βρήκαν ανθρώπινα μέλη και τα συντρίμμια του αεροπλάνου ήταν εντελώς καμένα και διασκορπισμένα»
Ένας ξένος διπλωμάτης και ένας τοπικός αξιωματούχος στην κοντινή πόλη Γκόσι επιβεβαίωσαν ότι τα συντρίμμια της πτήσης AH5017 που πετούσε από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, έχουν βρεθεί.

Ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά θα μεταβεί σήμερα στο σημείο της συντριβής όπως μεταδόθηκε από την ίδια πηγή.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες για την τύχη των επιβατών, αλλά οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά» δήλωσε ο Ζιλμπέρ Ντιεντέρ, στρατηγός της Μπουρκίνα Φάσο ο οποίος έκανε λόγο για εικόνες φρίκης που αντίκρησαν οι ομάδες έρευνας.

«Βρήκαν ανθρώπινα μέλη και τα συντρίμμια του αεροπλάνου ήταν εντελώς καμένα και διασκορπισμένα» δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press.

Το αεροσκάφος της Air Αλγερία στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 116 άτομα μεταξύ των οποίων και πενήντα γάλλοι συνετρίβη την Πέμπτη και ενώ εκτελούσε πτήση από το Ουαγκαντούγκου, της Μπουρκίνα Φάσο προς το Αλγέρι Εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πενήντα λεπτά μετά την απογείωσή του.

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια