Υπονόμευση της Δημοκρατίας καταγγέλλει ο Σύριζα για το κλείσιμο της Βουλής.

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει το αιφινιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της παρούσας συνόδου και την έναρξη των θερινών τμημάτων. 

Και αυτή η απόφαση λήφθηκε ενώ ήδη υπήρχαν φωνές της αντιπολίτευσης που ζητούν από τον Πρόεδρο της Βουλής να μην προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση. Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης είχε ζητήσει
από τον κ. Μεϊμαράκη να μην προχωρήσει στη λήξη της Ολομέλειας, απόφαση που όμως αποτελεί πάντα επιλογή της κυβέρνησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δεν ανακοινώθηκε ούτε όσο συνεδρίαζε η Βουλή, η οποία μάλιστα διέκοψε τις εργασίες της κανονικά για αύριο με προγραμματισμένες ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Μάλιστα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τόσο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας πως αυτό το διάταγμα συνιστά σύμπραξη των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων, στην υπονόμευση της Δημοκρατίας, στην παρεμπόδιση απονομής της δικαιοσύνης και στη φαλκίδευση της διαφάνειας στη λειτουργία του κράτους. 
Συγκεκριμένα η κα Κωνσταντοπούλου με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αναφέρει πως θα συμβούν τα εξής:

1) Οι πρώην Πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος, ο πρώην και νυν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ε. Βενιζέλος και πλείστοι Υπουργοί και Υφυπουργοί των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις του Μνημονίου, του PSI, των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ κλπ, που σήμερα έχουν βουλευτική ή / και υπουργική ιδιότητα, θα κοιμούνται (και θα ψηφίζουν) πιο ήσυχοι, αφού θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι παραγράφηκαν οι κατηγορίες που συνδέονται με τις δεκάδες δικογραφίες, που εκκρεμούν στη Βουλή προς εξέταση για την περίοδο 2009-2012, διότι, με το προεδρικό διάταγμα κηρύσσεται «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου »(άρθρο 86 Συντάγματος-Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών).
2) Θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο ο ζωντανός κοινοβουλευτικός έλεγχος (επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις) και οι Υπουργοί που θα προκύψουν από τον ανασχηματισμό θα διευκολυνθούν να ξεπουλούν τη χώρα, τις υποδομές της, τις δημόσιες επιχειρήσεις, το φυσικό της πλούτο, τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τις ομορφιές και τις παραλίες της και να ψηφίζουν νέα μέτρα περιορίζοντας τον έλεγχό τους από το Κοινοβούλιο
3) Τα κρίσιμα νομοσχέδια, στα οποία αντιδρά όχι μόνον η Αντιπολίτευση, αλλά και κυβερνητικοί βουλευτές, θα εισαχθούν σε Τμήματα (αποτελούμενα από 100 βουλευτές έκαστο), των οποίων η σύνθεση ελέγχεται από την Κυβέρνηση, που μπορεί έτσι να παρεμβαίνει κατασκευάζοντας επίπλαστη εικόνα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας , την ώρα που η ίδια η κοινωνία έχει πριν από 10 μόλις μέρες αποσύρει την εμπιστοσύνη της στην ασκούμενη πολιτική και απονομιμοποιήσει την κυβερνητική κοινοπραξία, αναδεικνύοντας το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά πρώτη δύναμη
4) Δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ η συζήτηση στην Ολομέλεια για το σκάνδαλο Μπαλτάκου, που συνιστά φωτογραφία της παρακρατικής λειτουργίας της Κυβέρνησης Σαμαρά και αποκαλύπτει τα κατάφωρα πλήγματα στη δημοκρατία μέσα από την ίδια αυτήν την παρα-κυβέρνηση. Η συζήτηση αυτή δεν θα γίνει ούτε επ 'αφορμή της ποινικής δικογραφίας που αφορά τη μαγνητοσκόπηση της σχετικής συνομιλίας.
5) Δεν θα μπουν σε συζήτηση, μέχρι τον Οκτώβριο, ούτε τα υπόλοιπα αιτήματα άρσης ασυλίας βουλευτών που εκκρεμούν, μεταξύ των οποίων η διαβόητη πλέον δικογραφία εις βάρος του κ. Μιχελάκη, που έκανε 4 μήνες να βρει το δρόμο της από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να λειτουργεί ως τροχονόμος και ήδη παίρνει παράταση άλλων 4 μηνών.
Επίθεση και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το κλείσιμο της Βουλής εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εξέλιξη που τη συνδέουν με πιθανά «μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα», ενώ αφήνουν αιχμές και για παραγραφή πιθανών αδικημάτων.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, σε δήλωσή του τόνισε ότι «ενώ οι δανειστές, ο ένας μετά τον άλλον, μιλούν για νέα επιβεβλημένα δάνεια με νέα μνημόνια και ανακοινώνεται μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει "αναίμακτα" από τα θερινά τμήματα τα μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα ». Ο κ. Κουίκ αναρωτήθηκε μάλιστα «μήπως στο βάθος υπάρχει και κάποια παραγραφή?». 

Από την πλευρά της και η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της σημειώνει πως εν όψει των νέων μέτρων και των κρίσιμων νομοσχεδίων και με τον ανασχηματισμό προ των πυλών, η κυβέρνηση σπεύδει να κηρύξει αιφνιδιαστικά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής. Μάλιστα, κάνει λόγο για θεσμικά κεκτημένα που θυσιάζονται στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών.
newsit.gr /

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια