Μας έλεγαν ότι θα μειωθεί η τιμή του γάλακτος και αυτή τραβάει την ανηφόρα.

Σίγουρα όλοι θα θυμάστε το σήριαλ με το γάλα που παίχτηκε πριν λίγο καιρό και λίγο έλειψε να στοιχίσει την συνοχή της κυβέρνησης.
Όλα ξεκίνησαν με την εμμονή του αποτυχημένου Χατζηδάκη να αλλάξει το καθεστώς του φρέσκου γάλακτος, φυσικά
προς όφελος των μεγάλων εταιρειών.
Αυτό αποδεικνύεται αφού τόσο καιρό μετά την ψήφιση του νέου νόμου το γάλα αντί να φθηναίνει η τιμή του, αυξήθηκε.
Τελικά το σόου του ανεκδιήγητου Χατζηδάκη, να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι όλα γίνονται για το καλό του καταναλωτή, δεν έπεισε κανέναν.
Αυτός ο τύπος μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει ότι θέλει να γίνει πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας!!!
Αντώνη στείλτον σπίτι του σήμερα. 

Στα ίδια επίπεδα παραμένει η τιμή του γάλακτος παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο μήνες από την ψήφιση του νομοσχεδίου που καταργούσε τον προσδιορισμό φρέσκο από το γάλα και αύξανε τη διάρκεια ζωής του από πέντε σε επτά ημέρες.

Σύμφωνα με το Mega, σε δύο περιπτώσεις, δε, μια εταιρία προχώρησε και σε αύξηση της τιμής, ενώ άλλη δεν προχώρησε στη διάθεση του λεγόμενου γάλατος ημέρας. Οι βιομηχανίες επικαλούνται αποθέματα σε υλικά συσκευασίας και καθώς έληξε και ο χρόνος της μεταβατικής περιόδου, ζήτησαν επιμήκυνση μέχρι το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης η σταθερή τιμή του γάλακτος οφείλεται στο γεγονός ότι η τιμή του αυξήθηκε διεθνώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και τις στρεβλώσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη τα όποια αποτελέσματα από την κατάργηση του προσδιορισμού «φρέσκο» θα γίνουν αισθητά το φθινόπωρο, αλλά δεν αναμένεται να είναι εντυπωσιακά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια