Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα του "φασιστικού" μαύρου στην ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ την ώρα της
ανακοίνωσης του λουκέτου
Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο με πρακτικές χούντας και μια ακατανόητη απόφαση έκλεισαν εν μια νυκτί την ΕΡΤ. Έτσι σε στυλ Δημήτρη Ζαγοριανάκη (για όσους τον θυμούνται), "αποφασίζομεν και διατάσσουμε".

Ήταν 11 Ιουνίου του 2013 όταν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ανακοίνωσε το λουκέτο στην....
Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.
Οι πομποί έπεσαν μέσα σε μία νύχτα, η δημόσια τηλεόραση σίγησε ακαραιαία και η δημοκρατία δέχθηκε ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα μετά τη μεταπολίτευση.
Εικόνες ανεξίτηλες έγραψαν ιστορία: Από τα δάκρυα των μουσικών συνόλων και τις διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Αγία Παρασκευή έως το λουκέτο στην πύλη του ραδιομεγάρου και την εισβολή των ΜΑΤ στις 7 Νοεμβρίου του 2013.

Ήταν η ημέρα που καταργήθηκαν πέντε τηλεοπτικά κανάλια, 27 ραδιοφωνικοί σταθμοί, μία ενημερωτική ιστοσελίδα και δύο μουσικά σύνολα, με αποτέλεσμα να βρεθούν στον δρόμο 2.700 εργαζόμενοι.

Δώδεκα μήνες μετά οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν όσα πλήρωναν και πριν από το «μαύρο» για δύο τηλεοπτικά κανάλια και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, που υπολειτουργούν!

Σήμερα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο, ενώ νωρίτερα, στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και του «μαύρου» στην ΕΡΤ στην πλ. Κλαυθμώνος.

Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Δεκαπέντε μέρες μετά τις εκλογές οι εργαζόμενοι ξαναβγαίνουμε απεργιακά στους δρόμους του αγώνα στις 11 Ιουνίου, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της.
»Στις 11 Ιουνίου κλείνει ένας χρόνος από "το μαύρο" της μνημονιακής κυβέρνησης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και βρίσκει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να συνεχίζουν τον αγώνα για τις δουλειές τους, την αξιοπρέπειά τους και την πραγματική ενημέρωση.

»Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν καθημερινά, για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους, ενάντια στην παράνομη άρνηση του Στουρνάρα να υλοποιήσει την απόφαση των δικαστηρίων.

»Οι 1500 απολυμένοι σχολικοί φύλακες βρίσκονται στους δρόμους μαζί με τις καθαρίστριες, έξω από το υπ. Οικονομικών για το δικαίωμα στη δουλειά. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στις επάλξεις για να μην απολυθεί κανένας καθηγητής.

»Και δίπλα σε αυτούς τους αγώνες προστίθενται καθημερινά νέα κομμάτια. Οι εργαζόμενοι στα υπ. Ανάπτυξης και Εμπορίου που κάνουν κατάληψη ενάντια στις διαθεσιμότητες. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που δίνουν μάχη μαζί με τους γονείς, για να μην περάσει το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολείων που θα σημάνει νέες διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και παιδιά στοιβαγμένα στις αίθουσες. Ολοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που βρίσκονται αντιμέτωποι με την "αξιολόγηση" που θα σημάνει νέες χιλιάδες απολύσεις.

»Η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, παρόλη την μαζική αποδοκιμασία της στις πρόσφατες εκλογές συνεχίζει να υλοποιεί τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων, την Παιδεία και την Υγεία. Και από δίπλα έρχεται και η επιπλέον διάλυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι αν δεν του σταματήσουμε με τους αγώνες μας δεν πρόκειται να σταματήσουν τις βάρβαρες πολιτικές τους. Θα συνεχίσουν να ακολουθούν πιστά τις προσταγές του Σόιμπλε που ζητάει νέες θυσίες από τον λαό, θα φέρουν νέα μνημόνια και νέες επιθέσεις.

»Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας απεργιακά και με κάθε τρόπο για να ξαναβγάλουμε στους δρόμους την πραγματική δύναμη που μπορεί να τους ανατρέψει. Τους ενωμένους απεργιακούς αγώνες όλων των εργαζόμενων. Γιατί ξέρουμε ότι στην ενότητα είναι η δύναμη, στους συντονισμένους αγώνες είναι η νίκη.

»Στις 11 Ιούνη, τη συμβολική μέρα που η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει την ΕΡΤ καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα να βρεθούμε στους δρόμους απεργιακά. Να στείλουμε το μήνυμα στη συγκυβέρνηση ότι δεν θα σταματήσουμε αν δεν σταματήσουν τη βάρβαρη πολιτική τους».
Δείτε βίντεο....


newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια