Οι Τούρκοι βαρόνοι σε συνεργασία με τους Έλληνες εφοπλιστές διακινούσαν την ηρωίνη σαν οικοδομικό υλικό!!!!

Δύο πολύ γνωστές οικογένειες της Αθήνας, το μεγαλύτερο καρτέλ ηρωίνης της Τουρκίας, περισσότερο από ένας τόνος λευκής σκόνης, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, διαμάντια και πετρέλαια συνθέτουν το παζλ μιας πρωτοφανούς υπόθεσης που κατάφεραν να λύσουν οι «ράμπο» της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού. 

Συνελήφθησαν....
συνολικά 11 άτομα ανάμεσά τους ο εφοπλιστής, ο 40χρονος Ευθύμιος Γιαννουσάκης, η σύζυγός του και κόρη του εμπόρου διαμαντιών ο 15χρονος γιος τους καθώς και πέντε Τούρκοι βαρόνοι. 

Η υπόθεση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο για την τεράστια ποσότητα ηρωίνης αλλά για την εμπλοκή γνωστών ευκατάστατων οικογενειών στο χονδρεμπόριο ναρκωτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούσαν τη βίλα στη Φιλοθέη ως διαμετακομιστικό κέντρο ναρκωτικών που έφθαναν από το Αφγανιστάν στην Αθήνα με τελικό προορισμό το Βέλγιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος, του οποίου η σύλληψη προκαλεί το ενδιαφέρον, έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, ελάχιστα λεπτά πριν τη σύλληψη της σπείρας, από το κινητό του εστάλη μήνυμα προς άγνωστο μέχρι στιγμής παραλήπτη που ενημερώνει για τα γεγονότα.

Όσον αφορά στον Τούρκο υπήκοο που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος, κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο λόγω κινητικών προβλημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήγαγε πολυτελή ζωή, κινούταν στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ γίνεται έρευνα εις βάρος του και για ξέπλυμα χρήματος.

Συνολικά από το γκαράζ της βίλας και την αποθήκη στο Κορωπί κατασχέθηκαν 1.133,420 κιλά ηρωίνης συνολικής αξίας στη λιανική άνω των 200.000.000 ευρώ, έξι πολυτελή αυτοκίνητα ενώ χρειάστηκε να παγιδευτούν ακόμη και με πομπούς τα φορτία για να μη τα χάσουν οι λιμενικοί από τα μάτια τους. 

Αξίζει να τονισθεί ότι μόνο στη βίλα της Φιλοθέης οι Λιμενικοί βρήκαν ηρωίνη που αγγίζει τα 500 κιλά. 

Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο 

Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν στα γραφεία των αξιωματικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού έφθασε μια πληροφορία από τη DEA που έλεγε πως Τούρκοι βαρόνοι μεταφέρουν με φορτηγά στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες ηρωίνης και στη συνέχεια τις συσκευάζουν σε σάκους μαρμαρόσκονης και τις σπρώχνουν στις πιάτσες της Ευρώπης. Ως πιθανός προορισμός του φορτίου ήταν το Βέλγιο γιαυτό και στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση που κορυφώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Το βράδυ της Πέμπτης, λιμενικοί που παρακολουθούσαν τη βίλα του εμπόρου διαμαντιών στην οδό Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη, εντόπισαν δύο αυτοκίνητα να βγαίνουν από το γκαράζ της κατοικίας και αφού τα ακολούθησαν έφθασαν σε αποθήκη του Κορωπίου. Στην επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος συμμετείχαν και οι έμπειροι «Αμερικανοί» ράμπο, από την Δίωξη ναρκωτικών DΕΑ των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το λιμενικό, στη μυστική αποθήκη στο Κορωπί, γινόταν η συσκευασία της τεράστιας ποσότητας των ναρκωτικών μέσα σε σάκους μαρμαρόσκονης. Στη συνέχεια, οι σάκοι διακινούνταν με φορτηγά προς τις αγορές του λευκού θανάτου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.



Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 1,133,420 κιλών, καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.ΧΕ. οχήματα τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6,235 και λοιπά αντικείμενα. 



Ποιοι είναι οι συλληφθέντες 

Η βίλα της οδού Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη είναι ιδιοκτησία της κόρης του εμπόρου διαμαντιών, ο οποίος έχει πεθάνει. Η 40χρονη ήταν παντρεμένη με τον συνομήλικο συλληφθέντα ο οποίος επικαλείται ότι το αντικείμενο της δουλειάς του είναι τα ναυτιλιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος εφοπλιστής (για κάποιους που γνωρίζουν επισήμως ήταν άνεργος) βρισκόταν τα τελευταία χρόνια στο Ντουμπάι. Με την κόρη του εμπόρου διαμαντιών απέκτησαν δύο παιδιά. Όμως το ένα σκοτώθηκε πριν από δύο χρόνια σε ατύχημα με μοτοσικλέτα. Ο άλλος γιος ηλικίας 15 ετών, αν και ανήλικος, συνελήφθη ενώ οι ράμπο της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, πέρασαν χειροπέδες στον νυν σύντροφο της ιδιοκτήτριας της βίλας την 75χρονη μητέρα της και στην οικιακή βοηθό.
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια